Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2017, 16:16

ДФС розповіла, скільки разів на рік ФОП може змінювати систему оподаткування

Перейти на спрощену систему оподаткування фізична особа — підприємець (ФОП) може лише один раз протягом календарного року. Про це повідомляє головне управління ДФС у Дніпропетровській області.

Перейти на спрощену систему оподаткування фізична особа — підприємець (ФОП) може лише один раз протягом календарного року.
Подати заяву на застосування спрощеної сиcтеми оподаткування потрыбно до 15 грудня 2017 року. Фото: if.sfs.gov.ua

Як зазначено у консультації, ФОП, який на початок року був платником єдиного податку та перейшов на сплату інших податків і зборів (загальну систему оподаткування), не може повернутись у поточному році на спрощену систему оподаткування. Оскільки така особа вже скористалась своїм правом на застосування спрощеної системи оподаткування у поточному році.

Разом з тим ФОП може перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня наступного року. Так, для того, щоб ФОП з 1 січня 2018 року застосовував спрощену систему оподаткування, такій фізичній особі необхідно подати заяву на застосування спрощеної сиcтеми оподаткування до 15 грудня 2017 року.

Коментарі - 3

+
0
dvded .
dvded .
29 листопада 2017, 16:20
#
Между группами тоже один раз в год кажеться?
+
0
IrynaP
IrynaP
29 листопада 2017, 16:27
#
Предприниматели-единщики могут поменять группу единого налога один раз в квартал.
+
0
Игорь Бродский
Игорь Бродский
18 лютого 2018, 21:28
#
ДФС України — контрас! Хілько А.В., Пилипенко Д.Ю., Кривов’яз І.І., Старостенко А.М., Кретов Є.А., Солодченко С.В. і Татарінов Р.В. вчиняють підроблення і покривають податкові злочини http://proisvol.info/2018/02/18/xilko-a-v-solodchenko-s-v-tatarinov-r-v-dfs-kontras/

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися