Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2017, 15:26

ДФС пояснила, чи обов’язково ломбардам мати РРО

Ломбард – як заклад, який здійснює свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, повинен застосовувати РРО. Про це повідомляє головне управління ДФС у Дніпропетровській області.

Ломбард – як заклад, який здійснює свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, повинен застосовувати РРО.
Фото: franch.ua

Як зазначається, ломбарди належать до фінансових установ і здійснюють свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема надання коштів у позику.

У зв’язку з цим суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при наданні послуг зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО. Такі операції проводяться з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом про РРО, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (РК).

Отже, суб’єкт господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема надання коштів у позику ломбардами, повинен проводити розрахункові операції із застосовуванням РРО.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися