Мінфін - Курси валют України

Для того, щоб залишити відгук, потрібно увійти або зареєструватися
Олег Храпак 3 квітня 2022, 16:17
Я клиент трех банков ПриватБанке Райффайзен и Альфа банка.
Все банки сделали кредитные каникулы Спасибо
кроме Альфа банка, списывают всё по полной, стахавока за нещасный случай за финансовый риск, за пользования картой, проценты за кредиты даже если нет денег поднимаю лимит и сразу списывают в свою пользу.
Если и так дальше каждый месяц какая сумма будет когда всё закончится.
(спасибо вам за помощь в трудную минуту.Это сарказм)
3 квітня 2022, 16:49
Кредитні канікули звільняють від обов'язкового мінімального платежу. Вони не відміняють нарахування відсотків та інших платних послуг. Банк піднімає ліміт тільки для того, щоб перекрити несанкціановану заборгованість(мінус по картці), оскільки на цю заборгованість нараховується окремий відсоток. Таким чином, банк погашає цю заборгованість.
Страхування, смс — все це можна відключити. Так можна було зробити і до війни. Ми всі розуміємо, в країні війна і важко всім, в тому числі і банку. Щодо страхування написали вам в приватні повідомлення. Будемо вірити в нашу перемогу 💙💛

##

Vitaliy555 3 квітня 2022, 11:54
23 березня були перераховані кошти з польщі на мою дибетову картку в людини гроші зняло, а до мене так іненадійшли
3 квітня 2022, 12:24
На успішне зарахування впливає багато факторів. Але найголовніший — валюта рахунку має співпадати з валютою самого переказу. Додатково написали вам приватні.
kozakovatanja28 2 квітня 2022, 20:22
Відділення за адресою: Одеса, вул. Пушкінська, 75
12.03.22 была подана заявка на помощь в размере 6500 грн. Заявка одобрена, но денег до сих пор так и не получили. В чем причина???
3 квітня 2022, 11:36
Без паніки. Знайдемо ваші кошти та зарахуємо. Вибачте за затримку. Додатково відписали вам в приватні повідомлення.
Mihail1212 2 квітня 2022, 17:24
Посмотрел, какие действия Альфа-банк предпринял для другой стороны конфликта. Оказывается, обнуление кредитных лимитов и прочий треш — это всё для граждан Украины. В РФ всё спокойно, там даже спокойно предлагают увеличить кредитный лимит. Хотя страна также ведёт боевые действия, как и Украина. Очередное доказательство, что Альфа-банк работает против Украины и её населения. Ему не место в стране.
3 квітня 2022, 12:34
Ми зараз робимо все можливе, щоб створити найбільш лояльні умови для клієнтів. Якби була можливість — ліміти залишили б. Але в даному випадку це вимушена міра, щоб забезпечити стабільну роботу банку.
Навпаки, банк працює на Україну та допомагає ЗСУ грошима та автомобілями. Віримо в ЗСУ, а зі всім іншим розберемося після перемоги України 💙💛
Денис костюк 2 квітня 2022, 11:03
Я звісно розумію, що Банк торбується про власну вигоду та прибуток.Так от скажіть мені.
Як мені бути.Залишок моєї копійчаної зарплатні сьогодні було списано на користь не прострочених відсотків.Так я и не відмовляюсь сплачувати.Просто у зв*язку з цією клятою війною втрачено додаткове місця не офіційного заробітку.Я не маю навіть можливості купити ліки.Ви там що*?? Наша держава спеціально вбиває людей.Кого не змогли вбити на війні та бомбами задавлять кредитами.Тобто як Я розумію Ви мені дуже кристально натякаєте, що з потрібно тікати з цієї країни як найдали.Щоб забути грабунок.Забути банки цієї країни.Це так до патріотизми ви закликаєте!!! У мене просто шок від цього.Це так би мовити першоквітневий жарт від банку.Ну що Вам мої 1096 гривень сильно допомгли??? Чи просто агонія банківської системи наближається.І банк намагається хоть щось видоїти останнє з клієнтів так??? А хіба моя смерть вирішить питання з заборгованістю??? Чи Вам просто усе одно.У війсковий час збирати заборгованість заборонено.Перед списанням моїх коштів у Вас має бути постанова відповідної інстанції.Забирати зарплатню 100 відсотків ви не маєте права.Нехай Правління даного банку та їх клятий кредитний відділ почитає.Я завжди намагався бути відповідальним клієнтом.А Ви так зі мною.Ну що «дякую «ВАм НЕ ШАНОВНІ
2 квітня 2022, 16:41
Справа не в вигоді, а в існуванні банку. Це вимушена міра, щоб банк продовжував працювати:(
Зараз дуже складна ситуація. Ми(робітники банку) теж люди і в нас такі ж самі умови, що і у клієнтів. Зараз головне — це перемога, а все інше вирішиться. 💙💛
Додатково написали вам у приватні повідомлення.
DIHAVTSOVA1407 2 квітня 2022, 10:41
Подала заявку 08.03.22, а денег так и нет!!! Всем моим коллегам пришли деньги ещё 2 недели назад на другие банки, а этот банк так и не дал.В чем причина? Вы решили присвоить наши деньги себе??? Я прошу вас разобраться.
4 квітня 2022, 11:45
Перевірили деталі, з'ясувалося, що вашої заявки на виплату не отримували. Можливо, ви обрали для отримання коштів рахунок в іншому банку

За всіма клієнтами, які чекали на виплату довше за інших у зв'язку з технічними проблемами, обравши картку нашого банку для виплати і успішно подали заявку виплата вже проведена
Юлия Байдюк 2 квітня 2022, 10:38
На сьогоднішній день (02.04.22) Банк збільшив меня кредитний ліміт по картці та списав відсотки за кредитною карткою. Прошу надати мені пояснення на якій підставі банк в воєнний час збільшує кредитний ліміт якщо на разі я не працюю. І не маю змоги платити мінімальні платежі. Також можливості зв' язатись з гарячою лінію не має можливості. Воєнний стан. Прошу посприяти в вирішенню даного питання.
2 квітня 2022, 10:56
Ми не приховуємо інформацію і розказуємо вам відверто про все як є, в т.ч. і про найнеприємніше.

Ми не можемо скасувати відсотки за кредитами і кредитними картками, оскільки таким чином банк просто припинить свою роботу, чим підведемо багатьох клієнтів. Дозволити цього собі ми не можемо.

Робота банку продовжується: виконуються зобов'язання перед вкладниками, проводяться операції і співробітники також працюють.

Але ми розуміємо, що багато хто зараз просто не може погашати заборгованість, тому діють кредитні канікули і якщо мінімальний платіж вчасно не погашається, то він стане 0грн. Детальніше про це за посиланням: https://help.alfabank.ua/hc/uk-ua/articles/4478116141074

Ми збільшуємо кредитний ліміт деяким клієнтам, якщо встановленого на картці недостатньо для списання відсотків, або комісії, щоб по вашій картці не було мінусу
JimmMorison 2 квітня 2022, 10:15
Пише що кредитні канікули до червня, але сьогодні зайшовши до sens в мене (кредит за телефон і розстрочка по кредиту)всі платежі так і залишилися все треба сплатити в термін ніякої отстрочкі чи канікул не має, цей банк обманює на кожному кроці йому головне гроші, а на людей наплювати. З великої гори!
2 квітня 2022, 10:39
Не потрібно робити поспішних висновків, будь ласка! :)

Кредитні канікули є. Мінімальний платіж зараз формується, це правда, але якщо ви його вчасно не погасите, то активуються канікули і платіж стане 0грн, простроченої заборгованості не буде. Детальніше про те як працюють канікули тут: https://help.alfabank.ua/hc/uk-ua/articles/4478116141074

Бережіть себе. Все буде Україна!
GSergi 2 квітня 2022, 4:57
Банк агресора Російської Федерації.
Закликаю накласти на Банк агресора Санкції і націоналізувати сам Банк. Слава Україні!
2 квітня 2022, 9:42
Немає причин для санкцій. Банк є українським банком. Ми сплачуємо податки в бюджет, допомагаємо армії. До того ж, банк визнаний НБУ як системно важливий банк. Наші акціонери вже не мають права голосу у раді і це право буде передано погодженим з НБУ особам.
Героям Слава 💙💛
Владимир КОВАЛЬЧУК 2 квітня 2022, 0:43
Мне продолжают приходить обязательные платёжи. При этом лимиты убрали до 80 процентов. Сейчас вообще форс мажор. Я законопослушный и все оплачу. Но вы же понимаете, что дальше я не буду использовать ваши услуги
2 квітня 2022, 10:04
Зараз мінімальний платіж формується, але якщо ви через війну не маєте фінансової, або фізичної можливості його погасити, то в дату, до якої очікується платіж він обнулиться і простроченої заборгованості не буде. Якщо змогу погасити маєте, то потреби в канікулах цього місяця відповідно не буде.

Бережіть себе. Все буде Україна!
ElenaSweet 1 квітня 2022, 23:58
2 квітня 2022, 10:07
Суть канікул полягає саме в відтермінуванні погашення боргів. Це не відміняє нарахування відсотків та комісій. Таке нарахування є правомірним з боку банку. Кредитні канікули — це відтермінування сплати боргу, а не його прощення.
Виталий Горовой 1 квітня 2022, 22:18
Відділення за адресою: Вінниця, вул.Пирогова, 2
Не думал, что Альфа банк на такое способен, так как уже более 10 лет являюсь клиентом данного банка. Прочитал последние отзывы и ужаснулся от того, что такая история не только у одного меня. Моим родителям уже более 70 лет, они пенсионеры и свои последние сбережения положили на депозит в Альфа банк, чтоб как-то жить. Да, они граждане РФ, НО — они родились в Украине, у них есть вид на постоянное место жительство в Ураине уже как более 15 лет, они зарегистрированы/прописаны в Украине, они НЕ зарегистрированы/прописаны в РФ — они РЕЗИДЕНТЫ УКРАИНЫ. Но почему-то Альфа банк решил не платить проценты таким людям, ссылаясь на то, что они ГРАЖДАНЕ РФ — банк самовольно принял решение. А банк вообще читал постановление НБУ??? Там четко прописано — блокировать РЕЗИДЕНТОВ РФ, а не ГРАЖДАН РФ. Вот выдержка из постановления — пункт 15. Зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів Російської Федерації/Республіки Білорусь, за рахунками юридичних осіб (крім банків), кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти Російської Федерації/
Республіки Білорусь, за винятком здійснення на території України. А для банка, чтоб они ознакомились, ссылка на официальный сайт https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0018500−22/print
Альфа банк, объясните, пожалуйста, как людям, которые вам доверились, жить в такое тяжелое время для Украины без средств существования. Да, «ложечки найдутся, но осадок останется», и, думаю, что граждан РФ и РБ, но резидентов Украины, которых вы заблокировали, как клиентов потеряете, потому что ваша отписка «Чекали на уточнення від НБУ з цього питання. Ми вже готуємо рішення для того, щоб такі клієнти, як ви, могли зняти обмеження з рахунків. Вже скоро це буде доступно.» для них ни о чем. Я не думаю, что в банке глупые люди работают и не могут отличить понятие «резидента РФ» от «гражданина РФ», а может у вас проблемы с ликвидностью и вы так решили решить свои проблемы? Я гражданин Украины и долгое время являюсь вашим клиентом, но после того, как вы поступили с людьми, Альфа банк для меня больше не надежный партнер.
2 квітня 2022, 10:47
Рахунки громадян РФ і РБ, які при цьому резиденти України будуть розблоковані автоматично протягом 2х днів.

Нам дуже шкода, що завдали вам незручностей. Пробачте, будь ласка, за це 😢
IrinaVyaznikova 1 квітня 2022, 21:42
Добрый день. Почему списываются ежемесячные платежи по кредиту в то время, как были объявлены кредитные каникулы?
2 квітня 2022, 10:09
Добрий день! Нарахування відсотків та комісій під час канікул не є порушенням. Оскільки згідно з канікулами є лише відтермінування оплати боргу, а не повне його анулювання.
tvmgordeeva 1 квітня 2022, 21:40
Ще 11.03 успішно подала заявку на виплату, коли пройшло 11 робочих днів, написала в додатку в чат, щоб дізнатися про виплату, відповідь чекайте, або звертайтесь до Мінекономіки, потім неодноразово знову писала, і просила прояснити ситуацію з незарахуванням коштів, та ваші співробітники розводять руками, хоча не перший рік клієнт вашого банку. Звернулась до підтримки Дії, яка сказала, що точними термінами зарахування банк володіє, то я хочу зрозуміти, коли кошти надійдуть, і чи зарахуєте ви їх взагалі, так як знайомі подали заявку тиждень тому і отримали виплати в інших банках? Надайте відповідь, і допомогу вашим клієнтам
2 квітня 2022, 11:04
Ми помітили, що деякі клієнти, дійсно, чекали на виплати довше за інших. Вчора цю проблему було остаточно виправлено і кошти вже доступні для використання.

Пробачте, будь ласка, що довелося зачекати довше :(
Владимир Гукаленко 1 квітня 2022, 16:52
Відділення за адресою: Миколаїв, вул. Соборна, 2-Е
отправлял заявку еще 10.03.2022. и до сих пор нет денег! а на что тогда жить!!! Приват банк знакомым начислял в течении 12 дней максимум! поскольку мне удобнее пользоваться Альфой, я и решил оформлять через этот банк. Но никак не ожидал что будет такой ужас с выплатой!!!
1 квітня 2022, 17:36
Помітили, що деякі клієнти чекають на виплату дуже довго. Цю проблему вже виправляємо і вже сьогодні кошти будуть на вашій картці. Пробачте, будь ласка, за незручності.

Якщо, раптом, коштів станом на завтра так і не отримаєте, то напишіть нам про це в особисті, будь ласка 🙏
Daria00009 1 квітня 2022, 15:57
Добрый день! Заявка на выплату 6500 грн. была успешно подана 07.03.22. Выплата должна осуществляться в течении 10 дней рабочих! Но так и зашла до сих пор. На все мои обращения в банк, безрезультатно только ждите. Другие банки уже в установленный срок позачисляли. В след раз не буду пользоваться услугами этого банка.
1 квітня 2022, 17:23
Добрий день! Виплата залежить не тільки від нас, але і від Мінекономіки (коли вони передадуть нам фінансування). Але ми дійсно помітили, що деякі клієнти чекають довше за інших і ця проблема вже майже вирішена. Сьогодні кошти вже будуть у вас на картці, якщо раптом цього не станеться станом на завтра, то напишіть нам про це в особисті, будь ласка 🙏.
Kima88 1 квітня 2022, 14:27
В такий важкий для всіх час банк нарахував комісію за несвоєчасну сплату кредиту! Люди втратили домівки, документи, не отримують з/плати! Ганьба такому банку!
2 квітня 2022, 11:56
Зараз штрафи і пеня за просрочку кредиту не нараховуються, оскільки платежі не стають навіть простроченими. Так відбувається завдяки запровадженим кредитним канікулам. Якщо ви не погашаєте платіж, то в дату, до якої він очікувався він стане 0грн. Детальніше: https://help.alfabank.ua/hc/uk-ua/articles/4478116141074

Нараховуються тільки стандартні відсотки і комісії. Скасувати їх ми не можемо, оскільки це призвело б до зупинки роботи банку, цим самим підвели б своїх клієнтів :(
Юрий Адаменко 1 квітня 2022, 13:29
Банк в целом очень нравился до сегодняшнего инцидента, но попросту оставили без денег, счет заблокировали без предупреждения и основания, являюсь гражданином Украины, проживаю так же на территории Украины, в Донецкой области. При звонке на горячую линию ссылаются на постанову № 18 от НБУ от 24 февраля, отношения к которой не имею.
13 квітня 2022, 9:53
Сподіваємося, що змогли вирішити всі ваші питання в чаті і проблем більше не залишилося.

Пробачте, будь ласка, за незручності. Сподіваємося, що проблем з нами більше не виникне 😚
brimalex 1 квітня 2022, 12:54
Альфа-Банк украл деньги! Третий день нет конкретного ответа от банка!
Как это понимать?
13 квітня 2022, 10:32
На жаль не отримали від вас уточнень з приводу ситуації яка склалася :(
Будемо чекати на деталі в особистих, дуже хочемо допомогти 🙏
pixtart 1 квітня 2022, 11:02
Мої рахунки в АльфаБанк Украіна було заблоковано 30 березня.
Я є резидентом України з 2009 року, маю Посвідку на постійнє проживання з 2009 року. Працую в Україні, сплачую податки. Маю громодянство Росіі, але не виїджав туди багато років.
Але АльфаБанк Украіна заблокував мої рахунки як громадянина Росіі, ссилаючись на п. 15 Постанови НБУ № 18 від 24.02.2022, хоч там нема нічого о громадянстве, тількі о резиденстве. Альфабанк має розїяснення про резіденство на сайті: https://help.alfabank.ua/hc/ru/articles/4406321793170
Згідно з цім я є резидент України.
Але вони в листуванні відповіли, що «ми заблокували всім задля перестрахування». Також це зазначено на сайті АльфаБанк (посилання https://help.alfabank.ua/hc/uk-ua/articles/4870981351442).
Я вважаю що таким чином банк порушуе мої права як фізічной особи — резідента України. Зараз я необгрунтовано обмежен в роспорядженні властнимі коштами, але ж я хочу годувати мою українску дружіну та дітей 2020 та 2021 року народження.
Я особисто звертався до відділення АльфаБанк у м. Червоноград 30 березня 2022 року, залишив там копії документів про резиденство та просив про розблокування. Але поки що жодних змін.
Ще я мав лістування де мені відповіли що «Банк діє згідно вказівок НБУ, саме тому ми заблокували всім задля перестрахування.» Вони ПЕРЕСТРАХОВУЮТСЯ замість роботи згідно законодавства та постанов НБУ.
Також чітав відгуки. Там АльфаБанк відповідає спочатку про Постанову Правління НБУ від 24.02.2022, в наступних відгуках вже фігурує зміни від 21 березня. Але ні там, ні там немає нічого про громодянство, та в змінах від 21 березня взагалі ці пункти не зачеплені.

Це виглядае як злочін, шахрайство згідно ст. 190 ККУ.
2 квітня 2022, 11:27
Нам дуже шкода, що завдали вам незручностей. Пробачте за це, будь ласка. 😥

Рахунки громадян РФ та РБ будуть розблоковані автоматично протягом 2х днів

Курс валют в Сенс Банк