Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 березня 2021, 14:27

«Червоні» та «зелені» країни. МОЗ оновило список

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон. З «червоної» зони виключили сім країн. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон.
Фото: suspilne.media

Що змінилося

З «червоної» в «зелену» зону були перенесені Об'єднані Арабські Емірати, Мальдіви, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Литва, Ліхтенштейн і Чилі.

Також в «зеленій» зоні знаходяться такі туристичні країни, як Грузія, Єгипет, Марокко, Домініканська Республіка, Таїланд, Туреччина, Танзанія, Туніс, Хорватія і Шрі-Ланка.

«Червона зона»

«Червоний» список складається з 44 країн, тоді як тижнем раніше тут знаходилася 51 країна.

У «червоній» зоні залишаються, зокрема, Болгарія, Чорногорія, Чехія, Угорщина, Кіпр, Польща, Албанія.

ПОВНИЙ СПИСОК КРАЇН

При плануванні поїздки рекомендуємо уточнити актуальні офіційні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щодо поширення коронавірусу і найбільш вразливі регіони.

Правила в'їзду в Україну

Україна дозволяє в'їзд в країну як своїм громадянам, так і іноземцям та особам без громадянства. Іноземці повинні мати з собою медичну страховку, яка покриває лікування, в тому числі від covid-19.

Читайте також: МОЗ оновив карантинні зони. Хто і в яку зону потрапив

Правила карантину однакові для всіх, хто в'їжджає і залежать від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки слід мандрівник.

Все прибуваючі до України з країн зеленої зони не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, вона повинна пробути на 14-денний самоізоляції.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Для припинення самоізоляції мандрівник може пройти ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну. Умовою припинення карантину є негативний результат тесту, який підтверджує, що людина не хворіє.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися