Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 березня 2021, 16:00

Які країни відкриті для туристів. Дані ООН

Всього п'ять країн повністю зняли обмеження на в'їзд туристів, введені раніше через пандемію коронавірусу. Такі дані наведені в доповіді Всесвітньої туристичної організації ООН, опублікованої на її сайті в понеділок, 8 березня.

Всього п'ять країн повністю зняли обмеження на в'їзд туристів, введені раніше через пандемію коронавірусу.
Фото: mk.ru

Хто відкритий для туристів

Серед відкритих для туристів держав — Албанія, Домініканська Республіка, Коста-Ріка, Північна Македонія і Танзанія. Вони складають лише 2 відсотки від загальної кількості туристичних напрямків, відзначає організація.

Повністю закриті країни

При цьому кожна третя країна — тобто в цілому 69 держав — залишаються повністю закритими для мандрівників.

Читайте також: «Червоні» та «зелені» країни: новий список від МОЗ

Більшість з них розташовані в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, ще 15 — в Європі, 10 — в Північній і Південній Америці, 10 — в Африці, і 3 — на Близькому Сході. Часткові обмеження на в'їзд туристів зберігаються ще в 34 відсотках туристичних напрямків.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що Таїланд скоротить удвічі обов'язковий карантин для іноземців, вакцинованих від коронавірусуа. Тепер він становитиме не 14, а 7 днів. Послаблення введуть і для нещеплених іноземців. При наявності негативного тесту їх карантин буде скорочений до 10 днів. Зміни набудуть чинності з квітня.

Які «зелені» країни відкриті для українців

Серед відкритих для українських туристів країн в зеленій зоні перебувають Туреччина, Єгипет, Грузія, Мексика, Казахстан.

При плануванні поїздки рекомендуємо уточнити актуальні офіційні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щодо поширення коронавірусу і найбільш вразливих регіонів.

Правила в'їзду в Україну

Україна дозволяє в'їзд в країну як своїм громадянам, так і іноземцям та особам без громадянства. Іноземці повинні мати з собою медичну страховку, яка покриває лікування, в тому числі від covid-19.

Читайте також: МОЗ оновив карантинні зони. Хто і в яку зону потрапив

Правила карантину однакові для всіх, хто в'їжджає і залежать від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки мандрівник.

Все прибуваючі в Україну з країн зеленої зони не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, вона повинна пробути на 14-денній самоізоляції.

Для припинення самоізоляції мандрівник може пройти ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну. Умовою припинення карантину є негативний результат тесту, який підтверджує, що людина не хворіє.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися