Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2020, 8:41

МОЗ скоротило список «червоної зони» до 38 країн. Хто у якій зоні

МОЗ України 27 листопада 2020 року скоротило список країн червоної зони з 44 до 38.

МОЗ України 27 листопада 2020 року скоротило список країн червоної зони з 44 до 38.
Фото: ukrinform.ua

Що змінилося

До нього увійшли 26 держав через більш високий рівень захворюваності в порівнянні з Україною і ще 12 країн через відсутність доступної статистики.

Щоб потрапити до червоного списку, в державі повинні зафіксувати більше 451,8 випадків covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів. Тижнем раніше МОЗ України як поріг встановлював значення 392,6 випадків.

Завдяки цьому, а також зменшенню рівня захворюваності за останній тиждень з червоної зони в зелену перейшли відразу шість країн: Бельгія, Іспанія, Великобританія, Монако, Нідерланди, Словаччина. Тепер по поверненню з цих держав не потрібно здавати тести або проходити карантин.

Червона зона

Як і раніше в червоній зоні залишаються Чорногорія, Болгарія, Сербія, Австрія, Хорватія, Польща, Італія, США, Чехія та інші.

Зелена зона

У зеленій зоні перебувають Росія, Білорусь, Туреччина, Єгипет, ОАЕ, Молдова, Канада, Домініканська республіка, Мальдіви.

Правила в'їзду до України

Україна дозволяє в'їзд до країни як своїм громадянам, так і іноземцям та особам без громадянства. Іноземці повинні мати з собою медичну страховку, яка покриває лікування в тому числі від covid-19.

Всі, хто прибуває до України з країн зеленої зони не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, вона повинна пройти 14-денну самоізоляцію.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Для припинення самоізоляції мандрівник може пройти ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну. Умовою припинення карантину є негативний результат тесту, що підтверджує, що людина не хворіє.

Правила карантину однакові для всіх, хто в'їжджає і залежать від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки мандрівник.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися