Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2020, 17:55

Швейцарським школярам перемагати коронавірус допомагає комп'ютерна гра

Швейцарська комп'ютерна гра CoronaQuest допомагає школярам засвоїти методику захисту від covid-19 і подолати страх перед пандемією, пише swissinfo.ch.

Швейцарським школярам перемагати коронавірус допомагає комп'ютерна гра
Фото: swissinfo.ch

Чому гра

Це не просто розвага, а ще й педагогічна методика, рекомендована в Швейцарії вчителям для використання безпосередньо в класі.

Запуск гри було приурочено до 11 травня, коли після восьмитижневого загальнонаціонального карантину учні повернулися до школи. До речі, в Швейцарії це єдина комп'ютерна гра, присвячена саме вірусу covid-19, і самі розробники були приємно здивовані тому, що школярі з таким ентузіазмом її прийняли і схвалили.

В освітню гру, запущену кантоном Во у травні для дітей і підлітків віком від 4 до 16 років, у всьому світі грають вже 342 тис. осіб (за даними на кінець вересня 2020 року).

«Додаткове завдання гри — допомогти дитині впоратися зі страхами перед вірусом і з тривогою у зв'язку з фактом повернення в школу. Серед школярів були й ті, хто дуже важко переніс карантин і навіть пережив конфлікти в родині, оскільки багатьом довелося жити в тісноті та образах.

Батьки багатьох втратили роботу, у багатьох помер хтось із родичів. Тому в грі теж є персонажі, які все це пережили. І це допомагає розпочати діалог», — розповів Жульєн Шехтер, начальник відділу по роботі з молоддю і культурою в уряді кантону Во, який також керував командою розробників.

Суть гри

Йдеться про карткову онлайн-гру в форматі настільної рольової гри в жанрі фентезі Dungeons & Dragons («Підземелля і дракони»). Її учасник, щоправда, б'ється не з демонами і чарівниками, а з вірусом covid-19. Той викладає свої карти: «Мікроби», «Кашель», «Висока температура», а також атакує і наслідками кризи, такими як «Страх», «Смуток» або «Злидні».

Зараз ця гра існує на 11 мовах.

Гравець може побити їх своїми картами. Для цього у нього є «Дезінфекція», «Батьки», «Шкільна медсестра», «Друзі» та ін. Діти 11-12 років уже досягають третього і четвертого рівнів, де не тільки ускладнюються загрози з боку вірусу, а ще й з'являються нові карти-помічники, наприклад, «Політик».

Є також карти «Журналіст», «Вчений», «Статистик» та інші персонажі, які вносять свій внесок в боротьбу з коронавірусом і в реальному житті.

У гру CoronaQuest грають на комп'ютері, планшеті або смартфоні. Програми-додатки для неї не існує, тобто нічого скачувати не потрібно і реєструватися ніде не потрібно, але розпочата і перервана партія автоматично запам'ятовується.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 жовтня 2020, 21:53
#
.

Игра действительно прикольная — CoronaQuest Game

.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися