Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2020, 16:43

Легендарна британська туркомпанія Thomas Cook відновила роботу в онлайн-форматі

Легендарна британська туркомпанія Thomas Cook знову почала працювати в середу, 16 вересня, в якості онлайн-туроператора, який спочатку буде продавати тури в безпечні напрямки зі списку британського уряду. Про це повідомляє Bloomberg.

Легендарна британська туркомпанія Thomas Cook знову почала працювати в середу, 16 вересня, в якості онлайн-туроператора, який спочатку буде продавати тури в безпечні напрямки зі списку британського уряду.
Фото: thepage.com.ua

Відродження компанії

Компанія, куплена китайською Fosun Group за 11 млн фунтів ($14 млн) після банкрутства в минулому році, наразі має новий веб-сайт, на якому клієнти можуть планувати свої поїздки з додатковими послугами, такими як оренда автомобілів і страхування подорожей.

«Відновлена компанія використовує модель захисту платежів і буде отримувати гроші клієнтів тільки після того, як вони повернуться з відпустки», – сказав головний виконавчий директор компанії у Великобританії Алан Френч.

Передісторія

Thomas Cook проіснувала 178 років, а її засновник, Томас Кук, вважався «батьком світового туризму».

Компанія з виручкою майже 10 млрд євро стала жертвою свого величезного розміру, не витримавши конкуренції з туристичними онлайн-сервісами.

Її крах спровокував найбільшу репатріацію в мирний час – вранці в понеділок, 23 вересня, 600 000 туристів (з них понад 150 000 – громадяни Великобританії) дізналися, що не зможуть продовжити подорож за планом або повернутися додому, – найбільший і найстаріший британський туроператор оголосив про банкрутство.

Fosun придбала бренд Thomas Cook за 11 мільйонів фунтів.

Коментарі - 1

+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
16 вересня 2020, 17:45
#
Поговаривают,что сам Гонта приложил к этому свою золотую руку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися