Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2020, 19:39

Євросоюз може не відкрити кордони для українців з 1 липня — ЗМІ

Країни Європейського Союзу можуть відмовитись відкривати свої кордони для мандрівників, зокрема з України, Росії та США, після 1 липня. Причина — збільшення кількості нових заражень на 100 тисяч населення. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела у Єврокомісії, передає 24 канал.

Країни Європейського Союзу можуть відмовитись відкривати свої кордони для мандрівників, зокрема з України, Росії та США, після 1 липня.
Фото: golos.com.ua

Що відомо про відкриття кордонів

Уже з 1 липня ЄС відкриватиме свої кордони для туристів. Однак не для всіх країн одночасно. Наприклад США і Росія опиняться у списку «нев'їзних».

Проєкт з переліком так званих «нев'їзних» країн The New York Times отримав від людини, яка брала участь у його складанні. Справжність підтвердили в трьох інших джерелах.

За цим проєктом головним критерієм для відкриття кордонів ЄС для мешканців тієї чи іншої країни стане кількість нових заражень у країні за 14 останніх днів у відношенні до її населення.

Статистика захворюваності по Україні

Чому Україна може потрапити до списку

Україна може опинитися в переліку країн, із яких в'їзд до Євросоюзу заборонений. Принаймні про це наразі свідчить офіційна статистика МОЗ за останні два тижні, адже у цей період було виявлено понад 10 тисяч нових випадків інфікування.

Читайте також: У Києві відкривають кінотеатри, басейни й ресторани

Якщо взяти за чисельність населення України 41,8 мільйона людей (дані Державної статистики на 2019 рік – ред.), то показник нових випадків за останні 14 днів на 100 тисяч населення складає 25,6 – це більше, ніж у середньому в Європі.

Наголосимо, що це поки неофіційна інформація від ЄС. Як зазначають ЗМІ, дискусії щодо списків ще тривають.

Страхування від COVID-19

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися