Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 16:29

Уряд виділив ще майже 3 мільярди на виплати безробітним

Кабмін на засіданні 10 червня ухвалив рішення виділити 2,972 мільярда гривень на Фонд страхування на випадок безробіття. Кошти надаються на безповоротній основі. Про це повідомила пресслужба уряду.

Кабмін на засіданні 10 червня ухвалив рішення виділити 2,972 мільярда гривень на Фонд страхування на випадок безробіття.
Фото: espreso.tv

Для кого ця допомога

За словами міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, так Кабмін намагається допомогти населенню, яке в умовах коронавірусного карантину опинилося чи може опинитися без роботи.

Читайте також: Кількість безробітних досягне піку в другому кварталі — НБУ

Нагадаємо, 27 квітня Кабмін ухвалив рішення виділити додаткових 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. 

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

Скільки наразі безробітних

На початку червня Державна служба зайнятості повідомила, що в Україні офіційно зареєстрована 511 267 безробітних, що майже на 69% більше порівняно з показником на 1 червня 2019 року.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів порівняно з показником до введення загальнонаціонального карантину.

Читайте також: Допомогу з безробіття тепер можуть отримувати й ФОПи без найманих працівників

Найбільше безробітних реєструють в таких секторах економіки: торгівля та ремонт, сільське господарство, переробна промисловість і державне управління.

Прогноз

  • За прогнозом Нацбанку, рівень безробіття в Україні досягне піку у другому кварталі, збільшившись до 11,5%.
  • Мінекономіки прогнозує зростання безробіття в Україні в поточному році до 9,4%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися