Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2018, 12:03

Співробітник на заміну: компанії не поспішають створювати нові робочі місця

Українські компанії не поспішають відкривати нові робочі місця. Більшість з них шукає співробітників тільки в тих випадках, коли потрібно замінити кадри, які уходять.

Такими є результати опитування, якими в своєму блозі на «НВ» поділилася керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко.

Лише 23% компаній цього року відкрили одну-дві нові вакансії. 15% відкривали вакансії тільки зі стратегічних напрямків бізнесу. Ще 15% проводили розширення бізнесу в усіх напрямках. Не набирали співробітників 13% роботодавців: 8% — через те, що не було можливості і 5% — через те, що в цьому не було потреби.

Але є й хороші новини — лише 1% опитаних сказали, що скорочували співробітників. 25% роботодавців відзначили, що перше півріччя 2018 було стабільним. 24% заявили, що були випробування, з якими їм вдалося впоратися. Для п'ятої частини роботодавців півріччя виявилося досить складним — злети й падіння чергувалися. 14% роботодавців кажуть про активний розвиток компанії Занепад бізнесу і скорочення пережили 8% роботодавців. Ще 8% зіткнулися з серйозними потрясіннями, які завдали шкоди їхньому бізнесу.

Коментарі - 2

+
0
Ladder05
Ladder05
3 серпня 2018, 19:17
#
Сотрудников мало сокращали, потому что многие и так работают с недостаточным количеством персонала. У меня в компании 4 сотрудника не хватает, и работу просто раскидал на тех что есть, подняв зп. У меня норм вышло, а у других вряд-ли так выйдет, ибо одно дело когда они у меня как фоп оформлены и другое дело когда у кого-то просто наёмные, и они нарушают нормы труда, за которые можно на серьёзный бабос попасть.Так что на заметку кто на 3ей- просто оформляйте наемных как фоп, или снимайте квартиру-офис в черную.
+
0
vladymyrkiev
vladymyrkiev
5 серпня 2018, 12:26
#
Идёт переход от 8-ми часового рабочего дня в общем случае к неофициальному 10-ти часовому с соответствующим пересчётом ЗП (на уровне 20-40% с учётом ежегодного пересмотра). Таким образом закрывается точечно нехватка нормального персонала. При этом на рынке полно всяких неучей, которые готовы сидеть за 8 тыс. только чтобы их не трогали. Правда и результата от них всего-ничего. Т.е. это чисто убыточная категория сотрудников.
Набор новых сотрудников осложнён относительно высокой конкуренцией за квалифицированных спецов в сфере и зачастую необходимостью перекупать его у другой организации. А это +50% к его ЗП на старом месте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися