Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2018, 14:42

ФОП у 2017 році діяльність не здійснював: чи платити ЄСВ

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від діяльності ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Про це повідомляє головне управління ДФС у Тернопільській області.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від діяльності ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осі
Фото: tr.sfs.gov.ua

Як повідомляється, у зв’язку із змінами, які відбулися у нарахуванні єдиного внеску в 2017 році, платники, незалежно від того, чи здійснювали діяльність, повинні не пізніше 9 лютого поточного року подати звіт та сплатити ЄСВ.

Податківці зауважують, що в 2017 році місячний мінімальний розмір страхового внеску становив 704 грн, відповідно мінімальний річний розмір страхового внеску – 8448 грн.

Тобто ФОП-загальносистемникам необхідно сплатити 8448 грн ЄСВ за минулий рік, незалежно від того чи здійснювалась ними підприємницька діяльність.

Несплачена сума стане податковим боргом і відбудеться нарахування 20 % штрафної санкції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися