Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2017, 16:28

Один товар з партії в подарунок: ПДВ-наслідки

Як оподатковуються операції із реалізації товару на умовах проведення рекламної акції «Одна одиниця товару у подарунок». Про це повідомила ДФС у консультації від 08.12.2017 р. № 2908/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Як оподатковуються операції із реалізації товару на умовах проведення рекламної акції «Одна одиниця товару у подарунок».
Фото: shutterstock.com

Як повідомляється, в разі здійснення операції з постачання, приміром, шести блоків води за ціною п'яти в рекламних цілях із метою залучення нових клієнтів постачання одного блока води відбувається безкоштовно, а це згідно зі ст. 185 ПКУ є об'єктом обкладення ПДВ. Тобто, обкладається ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Водночас база обкладення ПДВ операцій із постачання такого блока води визначається згідно з п. 188.1 ПКУ. За такою операцією платник податку зобов'язаний скласти дві податкові накладні та зареєструвати їх у ЄРПН:

  • одну – на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання;
  • другу – на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання/балансової (залишкової) вартості/звичайної ціни над фактичною ціною.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися