Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2017, 10:00

Заборону на перевірки для продовольчих компаній хочуть скасувати

Уряд має намір зняти заборону і надалі дозволити контролюючим органам проводити перевірки підприємств, що здійснюють діяльність в сфері продовольства.

Про це йдеться в проекті наказу Мінекономрозвитку від 07.08.2017 р № 1170/81. 

На засіданні уряду з цього питання прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив:

Сьогодні ми приймемо рішення і дамо право контролюючим органам перевіряти такі об'єкти, особливо там, де діти, люди похилого віку. У нас немає самоцілі когось штрафувати, але у нас є мета змусити кожного думати своєю головою про те, як забезпечити гідний рівень безпеки.

Це буде стосуватися, в тому числі питань продовольчої безпеки. Ми також дозволимо перевіряти там, де є проблеми з продовольством, щоб українці перебували в якісних умовах і в кінці кінців отримували безпечне харчування в країні, – сказав він.

Також, прем'єр-міністр додав, що контроль таких об'єктів повинен і буде здійснюватися в інтересах українських громадян.

Коментарі - 3

+
+14
Maleficarum
Maleficarum
22 вересня 2017, 10:28
#
Качество продуктов на стадиях производства и реализации -органами властей должны проверяться-постоянно… Иначе на прилавках маркетов вместо продуктов будут скоро лежать одни подделки и поделки из дерьма…
+
0
correspondent
correspondent
22 вересня 2017, 15:21
#
И так лежат.
Мы ни колбасу, ни конфеты не покупаем. Свинина + свои фрукты и овощи + мед (из перемолотых орехов, изюма, кураги, лимонов и меда сами готовим смесь).
Ну и прочее — выпечка домашняя (кухня упакована), консервашку сами закрываем (больше квасим овощи, аджику делаем).
А то, магазинное, пусть идет куда подальше.
Раз купили в командировку дорогую тушенку (около полтоса 350 г). И че? Половина жира! Лучше бы свою банку тушенки взяли.
+
0
gastgeber
gastgeber
22 вересня 2017, 10:46
#
Давайте после подъёма минималки. Ведь все издержки в итоге лягут на население. А в целом продкомпании должны быть под прессингом постоянно. И прессингом крайне жостким.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися