Мінфін - Курси валют України

Встановити

Робота банку по поверненню коштів від шахраїв

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Валерий Сандулович 6 березня 2020, 22:45
Доброго дня! Читаю відгуки і дивуюсь, чому банк повертає кошти своїм клієнтам вибірково? Декілька днів тому я звернувся до банку з проханням скасувати транзакцію, яка була проведена 23 січня і вже сьогодні отримав повідомлення від банку, що у рамках правил платіжних систем платіж не може бути повернений??? Яким же чином повертають платежі іншим? Переказ я робив з картки Приватбанку і по чарджбеку мені повинні повернути ці кошти від шахраїв.
Приватбанк
Відповідь банку
PrivatBankQM 7 березня 2020, 8:48
Доброго ранку!
Банк зацікавлений в тому, щоб оберігати своїх клієнтів від шахрайських дій, і завжди працює спільно з правоохоронними органами для розшуку і затримання зловмисників, які чинять протиправні дії щодо клієнтів банку, але, на жаль, в описаній Вами ситуації банк обмежений у своїх можливостях. Розслідуванням випадків шахрайства, а також розшук і затримання злодіїв, згідно із законодавством, знаходяться поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк в свою чергу завжди готовий сприяти цьому будь-яким необхідним чином.
У разі спроби здійснення щодо Вас шахрайських дій банк не може виступати в ролі заявника в поліцію, у зв´язку з тим, що стороною, проти якої ці дії були спрямовані, є Ви. Для проведення розслідування за фактом шахрайства ми рекомендуємо Вам звернутись до правоохоронних органів, які можуть отримати за оформленим, відповідно до чинного законодавства, запитом всю необхідну інформацію.
За Вашим зверненням, Банк, діючи в рамках правил міжнародних платіжних систем сформував запит на опротестування операції по картці. На жаль, нам не вдалося отримати позитивне рішення та оскаржити даний платіж.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 11

+
0
Sasha33
Sasha33
6 березня 2020, 23:01
#
Звертайтеся в органи! Сприводу шахрайства.
+
0
Валерий Сандулович
Валерий Сандулович
6 березня 2020, 23:26
#
Звернувся , але наші органи так розслідують , що роками будуть робити вигляд , що працюють , а реально повний нуль.
+
+14
kingcity
kingcity
7 березня 2020, 9:55
#
Скажу більше - і не розслідують, скоріш за все Ваша справа вже давно закрита, якщо взагалі відкривалась. Витяг з ЄРДР у них брали ?
+
0
Валерий Сандулович
Валерий Сандулович
9 березня 2020, 22:15
#
Взяв , а тільки сенсу в цьому мало.
+
0
kingcity
kingcity
10 березня 2020, 12:13
#
Є сенс. Якщо Ви вирішили йти до кінця і добиватись повернення коштів, Вам цей документ буде потрібний.
+
+15
Італій .
Італій .
7 березня 2020, 4:51
#
Банк не имеет права отменять какие-либо транзакции. Возможно если и получатель и отправитель оба клиенты Привата — банк может наплевать на правила и сделать по своему переслав деньги обратно новой транзакцией. Но если получатель в другом банке — ПриватБанк даже физически не может вернуть деньги, разве что за свой собственный счёт.
+
0
kingcity
kingcity
7 березня 2020, 9:54
#
«Декілька днів тому я звернувся до банку з проханням скасувати транзакцію, яка була проведена 23 січня »- лише трохи більше місяця часу пройшло, чого так швидко ? Ще почекати не могли ? І якщо Ви самі здійснили переказ чи повідомили шахраям конфіденційні дані - до чого тут банк ?
+
0
Валерий Сандулович
Валерий Сандулович
9 березня 2020, 22:18
#
Ніяких конфіденційних даних я не повідомляв , а час минув тому ,що не зразу з'ясувалось що це шахраї. А по чарджбеку платежі повертають протягом 540 днів.
+
0
kingcity
kingcity
10 березня 2020, 12:31
#
Ви не описали як це сталось, тому я зробив таке припущення. У всякому разі Ви написали, що зробили переказ самі, це може бути серйозною перепоною для повернення грошей. Але щоб сказати остаточно, треба знати всі обставини справи.
+
0
Валерий Сандулович
Валерий Сандулович
10 березня 2020, 19:51
#
А хіба можливо щоб з вашої карти переказ зробив хтось інший? Це сайт брокера , який сам зателефонував мені і запропонував співпрацю. За місяць такої співпраці на моєму рахунку було 16000 доларів , але для того щоб їх вивести мені запропонували внести ще 7000, яких у мене не було і мої власні кошти повертати відмовились.
+
0
kingcity
kingcity
10 березня 2020, 21:35
#
«А хіба можливо щоб з вашої карти переказ зробив хтось інший?» - можливо, звичайно. Наприклад, коли шахраї перевипускають сім-карту жертви і... далі по схемі, тут багато таких випадків описано.Можливо, коли людина випадково десь «засвітить» дані своєї карти. Можливо, коли не читаючи умов, випадково оформить підписку на якомусь сайті - гроші будуть списуватись автоматично. І ще багато варіантів.
«Це сайт брокера , який сам зателефонував мені ...» - ясно. Мені теж такі брокери не раз дзвонили. Навіть з іноземних номерів (німецьких, +49...), посилав подалі.
«За місяць такої співпраці на моєму рахунку було 16000 доларів» - ця цифра була просто «намальована», ніяких грошей реально не було.
Я щиро Вам бажаю, щоб ситуація вирішилась для Вас успішно.Але оцінюючи всі нюанси, шанси невеликі.Ви добровільно перевели «брокеру» кошти, переказ здійснювався з введенням всіх необхідних реквізитів - по правилах МПС такий переказ є легальним. МПС не повертає кошти, якщо клієнт своїми діями чи бездіяльністю сприяв шахраям - а тут власне цей випадок.І таких випадків багато - хтось спокушається на можливості швидкого заробітку, хтось здійснює передоплату за неіснуючий товар... Ні банк ні МПС не винні, що люди «ведуться» на такі речі.Єдиний варіант тут - що правоохоронці знайдуть шахраїв і повернуть Ваші кошти.Але шансів на це мало. Повторюю,буду радий, якщо я виявлюсь неправим.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 41.9 42.9
USD 39.25 39.85
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 41.9 42.9
USD 39.25 39.85
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Робота банку по поверненню коштів від шахраїв