Мінфін - Курси валют України

Встановити

Плата за користування рахунком

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Італій . 30 березня 2020, 6:51
Не збирався писати відгук. Но якось дивно відпрацювала програма банку. Це скоріш просто інформація.

Вступ. Колись коли відкривав рахунок в Ідеї це була єдина моя карта. Витрат по рахунку вистачало на покриття лімітів, і була потреба знимати готівку. Тож була обрана карта Card Blanche Debit. Але минулого року я повідкривав рахунки в купі інших банків оскільки Ідея трохи приїлась, нових нео-можливостей все ще не було та і депозити, чесно кажучи, вже не були такими привабливими як раніше. Через це обороти по картці стали меншими і вже іноді знаходились на грані.

От і в березні ледве набрав потрібну кількість операцій, тут ще і карантин «підсобив» бо вже не працював в офісі і не платив в кафе. Аж раптом в неділю бачу що на рахунку від'ємна сума. Заходжу в старий інтернет-банк (ані додаток О.Банку, ані його інтернет-банк не показують цю витрату) і бачу що в мене з рахунку списана сума за обслуговування. ОК, швиденько гашу її переказом з картки іншого банку, в черговий раз думаю «так, прийдеться закривати рахунок».

Але сьогодні зранку з подивом бачу що сума за користування рахунком повернута.

Тобто банк розрахував її дуже наперед (28 чи 29), а 30-го тобто сьогодні врахував п'ятничну витрату яку було зроблено саме для того щоб добити кількість операцій до потрібної.

Раніше таке я бачив у депозитів коли проценти за депозитом розраховувались у останній робочий день перед закриттям депозитів, а потім у день закриття робилось дорахування точної суми. Це було дивно, але на результат не впливало, тож і не турбувало.

Але виявляється що з платою за обслуговування так само. Тож якщо ледве-ледве вкладаєтесь в ліміти майте на увазі що краще вкластись десь за тиждень, щоб не було дивних списань та повернень.

Коментарі - 5

+
0
Італій .
Італій .
30 березня 2020, 7:05
#
Я тут пригадав що новий інтернет-банк не від О.Банку, а від самої ідеї. І ще раз передивився: операції зі списання суми за обслуговування не видно ні в загальній історії (там взагалі пусто), ні в історії операцій картки. Тож насправді це повинен був би бути відгуз з відміткою два за те що третій місяць нормальна історія не з'являється в новому інтенет-банку. Але лінь міняти оцінку :D

Взагалі то недоліки і мобільного додатку, і нового інтернет-банку теж серед причин зі списку «чому б я закрив рахунок».

Старий інтернет-банк не відповідає вимогам часу, закриття депозитів там трохи заплутане. Але він хоча б показував всю інформацю.

Новий інтернет-банк, як і застосунок Обанку, це якась красива (але не на мій смак), але незручна річь.
+
0
Італій .
Італій .
30 березня 2020, 7:20
#
Чим далі, тим «краще».

Раніше в день закриття депозиту поточна ставка перескакувала на сумно відомі 10% другого року. Мені це зовсім не заважає, але тут було багато невдоволенних відкугів від тих хто нерозібрався з цим питанням.

Так от зараз в старому інтернет-банку я бачу наступне: в списку депозитів для закінчившегося депозиту показує 0%, а не 10% як зазвичай було. А на картці депозитів навпаки показує стару ставку минулого року.
+
0
Італій .
Італій .
30 березня 2020, 8:30
#
Ну і ще трохи дьогтя до скриньки незручності банка.

Як вже писав раніше не раз було так що проценти по депозиту обраховувались двічі: в останній робочий день перед закриттям, і потім вже або в день закриття, або після закриття якщо день закриття це вихідний.

Сьогодні закрив депозит. Проценти були пораховані 27-го. Сьогодні під час закриття повинні були донарахувати проценти за два вихідні. Але цього не сталося. Можливо звісно що 27-го порахували проценти наперед, а не по 27 як це було раніше. Але це не додає мені як клієнту розуміння того як працює банк. А коли немає розуміння зникає бажання користуватись.

+
0
Італій .
Італій .
31 березня 2020, 1:21
#
И еще одна проблема.

Попробовал программой другого банка вытянуть деньги с карты Идеи. Что-то там сбойнуло и деньги с карты списались, но по назначению не дошли. Возможно тут вины Идеи инет, не знаю. Позже уже ОБанком отправил сумму в том же направлении и все прошло замечательно.

Первой проблемной суммы нет ни в истории операций мобильного приложения ОБанка, ни в новом интернетбанке. Ни первое, ни второе уже не удивляет. Но! Её нет и в старом интернетбанке.

В общем лично для себя вывот такой сделал. Я б конечно обеими руками был за нововведения, даже не смотря на то что из дизайн мне так себе. Но нововведения ничего особо не добавили в плане функционала, красивости типа диаграм процентов по депозитам которые трудно понять с первого раза. Зато принесли проблемы там где их не было.
+
0
Італій .
Італій .
1 квітня 2020, 17:45
#
Финал истории: вчера, 31 марта, сумма за обслуживание счета была опять списана.

Я не оспариваю право банка иметь такую строчку в тарифах. И не оспариваю что в данном случае плата была начислена неправильно. Но блин… почему сумма была списана, возвращена, потом списана снова? Что это за *** бардак?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Ідея Банку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.4 42.9
PLN 9.7 9.9
USD 39.5 39.95
Всі курси банку

Курс валют в Ідея Банку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.4 42.9
PLN 9.7 9.9
USD 39.5 39.95
Всі курси банку