Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 18:31

В Україні запускається нова лоукост-авіакомпанія. Що відомо

До кінця року в Україні з'явиться нова авіакомпанія Bees Airline. Вона буде працювати відразу у двох сегментах – як лоукостер і чартерна авіакомпанія. Bees базуватиметься в аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського. Про це повідомляє MINTRANS.

До кінця року в Україні з'явиться нова авіакомпанія Bees Airline.
Фото: 112.ua

Що відомо про компанію

Bees Airline також планують отримати ліцензію на вантажні перевезення і в разі локдауна розвивати цей напрям.

Компанія подала документи для отримання сертифіката експлуатанта і взяла в лізинг перші два Boeing 737-800, які раніше використовувала МАУ.

«У наступному році ми хочемо взяти ще два повітряних судна. А на 2022 рік ми розраховуємо, що в нашому парку буде вже шість літаків», – заявив представник компанії.

Читайте також: Один з найбільших лоукостів Європи отримав право на польоти до України

Куди літатме 

Перші рейси Bees запустить в Єгипет і почне роботу як чартерний перевізник. Зараз у компанії підписані договори з двома туроператорами (один з них Tez Tour Ukraine).

«Старт польотів залежить від того, як швидко ми отримаємо сертифікат експлуатанта. Якщо до 22 грудня, то ми запустимо чартерні рейси на свята. Якщо немає, то полетимо в районі 15 січня», – додали в компанії.

Повноцінний старт компанія планує на квітень 2021 року, коли Bees почне виконувати регулярні лоукост-рейси. Зараз перевізник розробляє програму польотів на літній період.

«Не можу поки назвати конкретні напрямки. Але для прикладу скажу, що ми розглядаємо Батумі – туди можуть літати не тільки туристи, але й українці, які володіють нерухомістю в Грузії», – відзначає менеджер.

На початковому етапі обсяг інвестицій в проєкт складе кілька мільйонів доларів. У Bees Airline вже працює понад 50 осіб, а після отримання сертифіката експлуатанта штат збільшиться до 100 осіб.

«Станом на зараз ми вклали близько $1 млн. Ми розраховуємо вийти на операційний прибуток на другий рік роботи», – говорить менеджер.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися