Курс валют в Райффайзен Банке
Положил деньги на карточку,но они не пришли
Щиро шкода, що у Вас виникла така ситуація та що процес зарахування коштів спричинив незручності й негативні враження. Розуміємо Ваше обурення, адже питання надходження власних коштів є вкрай важливим.
Звертаємо увагу, що в окремих випадках поповнення картки може здійснюватися через сторонні платіжні сервіси або партнерські компанії. Терміни обробки таких операцій та швидкість зарахування коштів залежать не лише від банку, а й від регламентів відповідного сервісу, через який було виконано поповнення.
Ми дуже хочемо допомогти розібратись у цій ситуації, детально проаналізувати процес зарахування та надати Вам вичерпну відповідь. Для цього Ваше звернення вже передано в роботу менеджеру з клієнтського сервісу, який опрацює Вашу справу, перевірить усі деталі операції та надасть необхідну допомогу у вирішенні ситуації.
безпідставна відмова в обслуговуванні
Нижче буде пояснення всієї ситуаціі з деталями:
В грудні місяці Банк Райфайзен безпідставно заблокував мої рахунки з грошами на них. Спроби зрозуміти «з яких причин» призвели до відмови в обслуговуванні.
Банк посилається на закон про легалізацію (відмивання) доходів. Я, в свою чергу, маю офіційний, як прийнято казати-білий, бізнес, і в Райфайзен Банк оперував виключно власними коштами.
Далі почалось: на гарячій лініі кажуть що для поновлення ділових відносин потрібно надати документи і поснення у відділеня, але це не гарантує взагалі нічого. Я їду у відділення банку і надаю стандартний пакет документів, який включає в себе: декларацію за рік, квитанцію номер 2, справки ОК-5 та ОК-7.
Після цього мені приходить відповідь на пошту, де в мене запитують: пояснення яким чином організована діяльність з описом згідно КВЕД, основних контрагентів, партнерів, з якими ведеться та заплановано співпрацю (назва, код ЄДРПОУ), поснення яким чином здійснюється пошук та залучення клієнтів, надання посилання на інтернет ресурси, на яких рекламується діяльність/послуги/товар, виписки з рахунків ФОП в інших банках які розкривають інформацію щодо «Відправника», «Отримувача» та «Призначення платежу», розкрития суті здійснених переказів, призначенням платежу «FACEBK» та аргументувати пояснення, додаючи документальні підтвердження, наприклад, скріншоти з маркетплейсів про мету здійснених переказів, надання документальних підтверджень походження готівкових коштів, які були внесені на рахунок. Я сумлінно надаю ВСІ ці документи завірені підписом КЕП, супроводжую поясненням яке по пунктах відповідає на всі вище переліковані питання. І… отримую наступний лист в якому вони запитують: документальне підтвердження закупівлі товару, а саме: договори, додатки, специфікації, рахунки, підтвердження факту поставки товарів, факту надання послуг (акти, видаткові накладні, ТТН), документи, що підтверджують наявність ресурсів для здійснення підприємницької діяльності (договори оренди/володіння нерухомістю), пояснення яким чином здійснюється пошук та залучення клієнтів, надати посилання на інтернет ресурси, на яких рекламується діяльність/послуги/товар, пояснення суті здійснених переказів з призначенням платежу «FACEBK», додаючи документальні підтвердження, наприклад, скріншоти з маркетплейсів про мету здійснених переказів, виписку/скріншот з кабінету фейсбук згідно з яким буде відслідковуватись платіж за рекламу зі сторони отримувача.
Я ЗНОВУ надаю ВСІ вищеперелічені документи з підписом КЕП та змістовним поясненням. І у фіналі отримую лист, в якому сказано що рішення залишається незмінним і в обслуговуванні мені відмовлено.
Я не відмовлявся надавати документи, відповіді на всі питання були максимально розгорнутими. Але це ні на що не впливає.
Крапка.
@RaifHelp
Ні в якому разі ми не зацікавлені у безпідставній відмові в обслуговуванні й завжди прагнемо вирішити питання клієнта максимально можливо.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Чекаємо!
Шахрайські дії банку!
Звертаємо увагу, що для нарахування кешбеку за програмою необхідно, щоб запрошений друг перейшов за персональним посиланням, зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Також важливою умовою є те, що запрошений друг має бути віком від 18 років, мати ідентифікаційний номер, не мати статусу публічної особи, не бути зареєстрованою як ФОП, а також не бути клієнтом Райфу протягом останнього року..
Ми хотіли б детальніше розібрати Вашу ситуацію та надати індивідуальні роз’яснення. Для цього, будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення та вкажіть Ваш контактний номер телефону, ідентифікаційний номер, а також такі ж дані Вашого друга. Це допоможе перевірити виконання умов акції та надати коректну відповідь.
@RaifHelp
Якщо в майбутньому будуть виникати питання — звертайтесь, завжди раді допомогти.
Обслуговування просто жахливе
Бот Рея створений для швидкої допомоги клієнтам із найбільш поширеними запитами та розуміє короткі фрази. У разі, якщо бот не може надати необхідну інформацію або вирішити питання, звернення передається оператору.
Прикро, що цього разу взаємодія з інформаційним центром була для Вас незручною та питання з оновленням даних не вдалося вирішити одразу.
Будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення та зазначте Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Це дозволить нам детально розглянути ситуацію, надати необхідну підтримку, а також додатково проаналізувати Ваше звернення до інформаційного центру Райфу.
Райфайзен краде кешбек
Хочемо запевнити Вас, що блокування рахунків відбувається виключно за наявності обґрунтованих підстав. Ми діємо відповідно до вимог чинного законодавства та внутрішніх процедур. Кожен такий випадок проходить уважну перевірку та аналіз, щоб рішення було виваженим і обґрунтованим.
Передали запит до менеджера з обслуговування клієнтів, він проаналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо!
@RaifHelp
Надали довідку не за запитом, зняли гроші та не відповідають в чаті.
Нам прикро, що зіткнулися з такими незручностями та що Ваш досвід взаємодії із сервісом не відповідав очікуванням.
Хочемо звернути увагу, що під час замовлення виписок або довідок узгоджується інформаціяї, яка має бути зазначена в документі. Водночас ми розуміємо, що у Вашій ситуації залишилися питання, які потребують додаткового розгляду.
Наразі звернення перебуває в роботі менеджера з клієнтського сервісу, який проаналізує всі деталі, щоб надати повну та коректну відповідь. Інформацію буде надано в чаті застосунку.
Просимо очікувати на зворотній зв'язок.
УЖАСНО
Ми дуже зацікавлені детально проаналізувати цю ситуацію та надати Вам офіційний зворотний зв’язок. Для цього, будь ласка, залиште Ваш контактний номер телефону в особистих повідомленнях — передамо звернення в роботу менеджеру з клієнтського сервісу, який проведе перевірку та надасть відповідь за результатами розгляду.
ЖАХЛИВО
Приємно, що Ваші батьки були нашими клієнтами. Прийміть, будь ласка, наші співчуття з приводу їхньої втрати. Для нас дуже важливо, що Ви, взявши з них приклад, також продовжили обслуговуватись у Райффайзен Банку — щиро вдячні Вам за довіру.
Разом з тим, описана Вами ситуація дійсно не відповідає тим стандартам сервісу, яких ми прагнемо дотримуватися щодня. Шкода, що Ви зіткнулися з таким досвідом, і ми розуміємо, наскільки це може бути неприємно та образливо.
Дуже хочемо детально розібратися у ситуації та вжити необхідних заходів для її виправлення. Для нас важливо, щоб кожен Ваш візит до відділення залишав лише позитивні емоції та відчуття турботи й професіоналізму.
Будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення та залиште Ваш контактний номер телефону. Передамо звернення в роботу менеджеру з клієнтського сервісу, який уважно проаналізує ситуацію й надасть Вам зворотний зв’язок.
@RaifHelp
Банк бере плату за випуск картки в повному обсязі, а потім закриває її за два роки до закінчення її терміну дії без випуску альтернативної.
Я звернувся до банку щодо випуску картки аналогічного класу на заміну, зокрема, як варіант, Visa Platinum. В відділені зразу порекомендували написати з цього питання на підтримку в чаті мобільного застосунку, що я і зробив. Підтримка за допомогою клавіш Ctrl+C і Ctrl+V відповіла, що цього зробити немає можливості, навіть не вникнувши в суть справи, хоча я наполягав, що банк закриває картку за яку заплачено кошти.
Це не перший раз, коли банк припиняє випуск та обслуговування якогось банківського продукту, але завжди він його обслуговував до закінчення термінів дії карток, навіть і продовжував їх обслуговувати по закінченню терміну дії (MasterCard Standard в пакеті Райфкартка та MasterCard Platinum в пакеті Райфкартка + це коли банк припиняв випуск дебетних карток MasterCard).
Так що, якщо Ви хочете стати клієнтом цього банку, то спершу добре про це подумайте, так як Райффайзен Банк — це далеко не той банк, яким був Райффайзен Банк Аваль. Від великої кількості відмінних банківських продуктів, які пропонував Райффайзен Банк Аваль залишилась невелика кількості і то не найкращі. За обслуговування в відділеннях я взагалі мовчу.
І на останок. Зараз повним ходом іде реклама платіжних терміналів від банку за 23 хвилини за підтримки MasterCard. Це якось не клеїться з повідомлення про припинення співпраці з MasterCard.
@RaifHelp
Маємо на меті надати повне та зрозуміле пояснення, для цього просимо написати нам у приватні повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Чекаємо на Ваше повідомлення!
@RaifHelp
Лучше не связываться с этим банком
Шкода, що одразу після відкриття рахунку Ви зіштовхнулися з таким неприємним моментом і не мали можливості нормально почати користуватися сервісом.
Хочемо запевнити, що Райф не блокує рахунки безпідставно. Такі рішення можуть прийматися лише на основі внутрішніх правил безпеки та вимог законодавства, і наша мета — захист клієнтів та їхніх коштів.
Ми щиро хочемо допомогти розібратися саме у Вашому випадку.
Для цього, будь ласка, напишіть нам в особисті повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Це дасть можливість детально перевірити інформацію та надати Вам точну відповідь щодо даної ситуації.
@RaifHelp
Безпідставне блокування картки і відмова в обслуговуванні. Заморозка коштів бізнесу!
Дуже хочемо допомогти у вирішенні питання. Ваше звернення вже зафіксовано та передано в роботу менеджеру з клієнтського сервісу. Спеціаліст зв’яжеться з Вами одразу, щойно проаналізує деталі справи.
Оновлення паспортних даних
@RaifHelp
Шкода, що Вам довелося зіткнутися з такими незручностями під час оновлення паспортних даних. Розуміємо, наскільки це неприємно, особливо коли затримка стосується доступу до власних коштів. Такі ситуації точно не мають траплятися і нам дуже прикро, що довелося витрачати час на пошук інформації та повторні звернення.
Щодо затримок у комунікації в чаті - справді, наразі навантаження значно більше звичного, тому відповіді можуть приходити повільніше. Ми робимо все можливе, щоб кожен отримав відповідь в найкоротші терміни.
Хочемо детально розібратися та допомогти, будь ласка, надішліть нам Ваші дані в приватні повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Передамо інформацію фахівцям та докладемо максимум зусиль, щоб прискорити вирішення питання і якнайшвидше забезпечити Вам доступ до коштів.
@RaifHelp
Заголовок: Шантаж та знущання з біженців: Райффайзен Банк заблокував пенсію і змушує змінити резидентство!
Кілька днів тому я спробувала зайти в додаток MyRaif з іншого телефону. Замість того, щоб просто перевірити мою особу, ваша система безпеки не лише заблокувала вхід, а ПОВНІСТЮ АНУЛЮВАЛА мою картку!
Але найгірше почалося, коли ми звернулися до служби підтримки. Ваші співробітники влаштували справжній шантаж. Вони навідріз відмовилися розблокувати мій соціальний рахунок, висунувши абсолютно незаконний ультиматум: щоб отримати доступ до СВОЄЇ ж пенсії, я ЗОБОВ’ЯЗАНА заповнити ваш банківський «опитувальник», де маю примусово вказати себе податковим резидентом Німеччини та надати німецький податковий номер (TIN)!
Ви взагалі розумієте, що ви робите?! Я — громадянка України, мій дім і все моє життя в Україні. Я перебуваю за кордоном ТИМЧАСОВО і вимушено! Згідно зі ст. 14.1.213 Податкового кодексу України, мій «центр життєвих інтересів» — Україна, і я є її резидентом. Але ваш банк буквально викручує мені руки: «Або підписуй брехливу анкету про те, що ти резидент іншої країни, або сиди без копійки на хліб у чужій державі».
Ви використовуєте технічне блокування, щоб закрити власні дірки у звітності (KYC), примушуючи літню людину брати на себе непередбачувані податкові ризики в Європі! Ви взяли мою державну пенсію в заручники!
Офіційна скарга на ваші дії щодо незаконного утримання соціальних виплат та шантажу ВЖЕ подана до Національного банку України (НБУ).
Вимагаю від компетентного керівництва негайно зв’язатися зі мною, провести дистанційну ідентифікацію за наявними українськими документами та розблокувати мій пенсійний рахунок БЕЗ примусу до зміни податкового резидентства! Ганьба такому ставленню до клієнтів під час війни!
Нам прикро, що після багатьох років нашої співпраці виникла ситуація, яка спричинила незручності. Цінуємо Вашу довіру та хочемо пояснити причини обмежень.
Коли банк фіксує ознаки нетипової активності наприклад, вхід у застосунок з нового мобільного пристрою — система автоматично застосовує тимчасові обмеження для карток. Це стандартна процедура безпеки, яка спрямована виключно на захист коштів та особистих даних.
Також хочемо звернути увагу, що ми працюємо відповідно до чинного законодавства. Якщо клієнт перебуває за кордоном понад 183 дні, він вважається податковим резидентом країни перебування. У таких випадках банк зобов’язаний мати актуальну інформацію про клієнта, аби продовжувати обслуговування.
Ми хочемо детально розібратися у Вашому питанні та якнайшвидше допомогти. Для цього нам необхідно уточнити деякі дані. Будь ласка, надішліть у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код та актуальний номер телефону для зв’язку.
Очікуємо на Ваше повідомлення.
@RaifHelp
Знайшов чужу картку, хотів повернути, найтупіший бот який нічого не розуміє
Шкода, що трапилась така ситуація і голосовий помічник не зміг Вам допомогти. Райф активно впроваджує технології штучного інтелекту і наш бот призначений для швидкого реагування на поширені запити. Ми постійно покращуємо його роботу, щоб сервіс був максимально корисним та комфортним.
Щоб зафіксувати інформацію щодо знайденої картки, будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення.
Очікуємо!
@RaifHelp
Жахливе ставлення до існуючих клієнтів 🥴
Я ІТ-шник з білим доходом, плачу податки, всі операції прозорі. За ці роки від банку не було ЖОДНОГО питання. Ні разу. Ні по доходах, ні по переказах, ні по чомусь ще.
Поки я не вирішив закрити преміальну картку і піти в інший банк.
Через тиждень після того, як я вирішив закрити рахунок, мені прилітає лист: я, виявляється, «високоризиковий клієнт» 😂, і банк в односторонньому порядку розриває зі мною відносини.
Я пишу в банк, питаю, що взагалі відбувається. І отримую у відповідь просто якийсь сюр.
Щоб повернути доступ до можливості користуватися банком я маю:
розписати свою діяльність
підтвердити освіту
назвати всіх контрагентів
показати податкові декларації
витягнути виписки з інших банків
пояснити кожен переказ 🫠
Список не є вичерпним… 😂
Преміальний клієнт 8 років, нуль питань, і на виході тобі влаштовують допит з пристрастю.
Якщо ви клієнт Райфайзен Банку, просто майте на увазі, що в якийсь момент ви можете прокинутися «високоризиковим» без жодних передумов і почати доводити, що ви не верблюд.
Нам прикро, що у Вас склалося таке враження після багаторічної співпраці.
Хочемо запевнити, що банк суворо дотримується вимог чинного законодавства та внутрішніх процедур, які спрямовані на захист клієнтів і їхніх коштів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій.
Хочемо детально розібратися саме у Вашому випадку та надати повне пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Очікуємо!
Заблокировали карту
Вот просто сделали из меня какого-то мошенника и не дают объяснится и просто закрывают счет, это по вашему нормально?
Короче банк то не плохой, но вот это все просто перечеркивает июнго плюсы полностью
Розуміємо Ваше розчарування, особливо коли сервіс та умови Вам підходили і Ви активно користувалися рахунком. Ситуації такого типу завжди неприємні і шкода, що вона торкнулася саме Вас.
Маємо пояснити, що банк діє в межах вимог законодавства та власних внутрішніх процедур, які зобов’язують перевіряти операції клієнтів. Важливий момент — рахунки фізичних осіб можуть використовуватися лише для особистих розрахунків. Якщо на карту надходить багато платежів, пов’язаних із продажами чи діяльністю, що має ознаки підприємницької, банк повинен провести додаткову перевірку. Рішення про обмеження чи закриття рахунку приймається тільки після ретельного аналізу інформації.
Постоянные звонки
Дозвониться до них, чтобы они перестали звонить — нереально. По номеру телефона на сайте ИИ бот, который не дает связаться с оператором, если не понимает вопрос
@RaifHelp
Жахливе ставлення до постійних клієнтів
Сьогодні дійсно баланс оновлювався з затримкою. Також через підвищене навантаження чат міг працювати повільніше, ніж зазвичай.
Дякуємо, що багато років з нами. Ми справді цінуємо це і працюємо над тим, щоб якнайшвидше виправити Ваш досвід. Ми дуже хочемо розібратися саме з Вашим зверненням та допомогти повернути повноцінний доступ до коштів. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення номер телефону та ідентифікаційний номер. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.
@RaifHelp
Дякуємо, що дали нам можливість розібратися в ситуації. Наш менеджер з клієнтського сервісу вже зв’язався з Вами та надав усі необхідні пояснення.
Якщо надалі виникатимуть запитання — будь ласка, звертайтеся. Ми завжди поруч, щоб допомогти.
@RaifHelp
Відношення до клієнтів просто на нульовому рівні.
Якщо виникають проблеми і потрібно звязатись з оператором, то це нереально, якийсь квест починається, чекати потрібно по 1 годині мінімум відповіді на гарячій лінії, а буває і пів дня. Рея яка в них є, допомоги ніякої не надає, а відправляє відразу на гарячу лінію, на якій знову потрібно чекати хто знає скільки. Зникли гроші з картки запитати куди і за що виходить нівкого,
Наразі оновлення балансів по рахунку може відбуватися трохи довше, ніж зазвичай. Ми вже працюємо над вирішенням цього питання і орієнтовно протягом години актуальний баланс відобразиться коректно.
Щодо часу очікування відповіді на гарячій лінії та в чаті, дійсно зараз маємо підвищене навантаження, тому час обробки звернень збільшився. Докладаємо максимум зусиль, щоб кожен клієнт отримав підтримку і відповідь обов’язково буде надана.
Дякуємо за Ваше терпіння та розуміння.
Геть з України!
Але це дрібниці на фоні того, хто насправді стоїть за вивіскою «Райффайзен Банк».
Материнська контора — Raiffeisen Bank International (Австрія) — найбільший західний банк, який досі працює в Росії. Ось що вони робили, поки мені блокували картку:
— НАЗК визнало RBI міжнародним спонсором війни.
— Напередодні повномасштабного вторгнення переправили до РФ $10 млрд готівкою — 189 партій, частина прибула 24 лютого, коли танки вже йшли на Київ (розслідування OCCRP).
— Їхня російська «дочка» офіційно визнала «ДНР» і «ЛНР» та видавала пільгові кредити окупантам — кредитні канікули за участь у війні проти нас.
— Bloomberg виявив, що банк обслуговував постачальників ракетних систем — тих самих «Калібрів», якими бомблять наші міста.
— За час повномасштабної війни заробили в РФ мільярди і сплатили сотні мільйонів євро податків у бюджет країни-агресора. Самі порахуйте, скільки це ракет.
— Їхнього ІТ-спеціаліста Тимура Ізмайлова мобілізували й за три тижні він загинув на фронті проти України (Reuters).
— А в Україні тим часом «забули» намалювати Крим на карті на власному сайті.
— Голову правління Писарука НАБУ затримувало у справі про розкрадання 1,2 млрд грн стабкредиту.
Вони не можуть вийти з росії вже три роки. Але чудово вміють заблокувати картку українця і футболити його по колу ботами.
Мої 2000 грн для них — пил. Але для мене це питання принципу. Банк, який годує ворога мільярдами, а своїх клієнтів в Україні тримає за худобу — не заслуговує жодної гривні українців.
Геть з України. Забирайте свої боти й котіться до своїх друзів у москву.
Бот в інформаційному центрі дійсно може рекомендувати звернутися до чату залежно від Вашого звернення. При цьому йому можна повідомити про неможливість такого звернення й вирішення питання тут і зараз.
Райф — український банк, окрема юридична особа й працює виключено в межах законодавства України.