Для того чтобы оставить отзыв, нужно войти или зарегистрироваться
проверяется
snu01944072 13 апреля 2026, 20:26
розстрочку на товар. Яку мені треба було суму не давали, тому я пробувала розписати ту яку дали. Але я нею не скористалися бо не дуже підходила. Місяць пройшов і я навіть забула про це бо я ніяких коштів не знімала. І тут без всяких попередження мені приходить смс про те що списали біля 10тис. Я звичайно в шоці бо не знаю куди і що списали. Трошки я винувата бо ніколи не захожу в той додаток від мого банку. Але якщо банк баче що я нічого не робила то хоть мають попередити тро те що там якщо я оформляла то воно все працює. Так як я ніколи з тим не стикалася, ну в мене були від інших банків ну таке не було. Це жах, великі відсотки які я навіть не користувалася я їм заплатила. Це найгірший банк який є. Нікому не раджу. Всі банки були нормально. А цей то просто дурить
balex170475 13 апреля 2026, 1:29
Хочу від усього серця подякувати службі підтримки Monobank.

Це, без перебільшення, найкраща технічна підтримка, з якою мені доводилося мати справу. Завжди відчувається не просто професіоналізм, а справжня залученість і бажання допомогти.

Для мене особливо цінно, що навіть коли я перебуваю за межами України, я завжди можу розраховувати на їхню допомогу. Якими б не були питання чи ситуації — команда підтримки завжди знаходить рішення і робить це дуже спокійно, уважно та по-людськи.

З вами відчуваєш себе не просто клієнтом, а людиною, про яку дійсно дбають.

Щиро дякую вам за це 💛
monobankua 13 апреля 2026, 15:27
Дякую, що поділились враженнями 💜
Будемо й надалі старатись вас радувати 🫶
Nazar93 12 апреля 2026, 21:54
Щодо блокування коштів та обмеження права користування рахунком з боку Monobank

02.04.2026 року на мій рахунок ФОП у Monobank надійшли грошові кошти у значній сумі, які були заблоковані банком у межах здійснення фінансового моніторингу.

Станом на 12.04.2026 року рішення за результатами перевірки не прийнято, при цьому кошти:
• не зараховані на рахунок;
• не повернуті відправнику;
• фактично утримуються банком без визначеного правового результату.

На запити працівників банку мною було надано понад 90 документів, зокрема:
• договори
• платіжні документи
• банківські виписки
• підтвердження походження коштів
Незважаючи на це, працівники банку:
• систематично запитують додаткові документи без належного обґрунтування;
• направляють запити наприкінці робочого дня, що обмежує можливість їх оперативного виконання;
• після надання відповідей на наступний робочий день повідомляють про продовження строку розгляду (до 5 днів);
• таким чином фактично відбувається штучне подовження строків розгляду без зміни обставин;
• не ідентифікують себе належним чином. Запити в чаті було проведено щонайменше п’ятьма працівниками, після п’ятого працівника — перестали представлятись взагалі;
• не надають чіткої інформації щодо стадії розгляду.

Крім того, комунікація з боку банку є неналежною:
• працівники надають різну та суперечливу інформацію щодо строків та підстав перевірки;
• відсутня узгоджена позиція банку;
• підтримка клієнтів демонструє некомпетентність у питаннях фінансового моніторингу та не сприяє вирішенню ситуації. Повторюють одні і ті ж самі запитання, складається враження, що відповіді ніхто не читає.

Я неодноразово повідомляв банку що договори оборонного призначення та що внаслідок блокування коштів:
• зривається виконання договірних зобов’язань;
• зірвані строки поставки, прямо визначені у наданому банку договорі;
• спричинено фінансових та репутаційних втрат.

Жодної належної реакції на ці обставини банк не надав.

Відповідно до:
• ч.1 ст. 1066 Цивільного кодексу України — банк зобов’язаний приймати та зараховувати на рахунок клієнта грошові кошти, що надходять;
• ч.1 ст. 1074 Цивільного кодексу України — обмеження прав клієнта щодо розпорядження коштами допускається виключно у випадках, встановлених законом;
• відповідно до законодавства України у сфері фінансового моніторингу, застосування банком відповідних заходів не може призводити до безпідставного та невизначеного у часі обмеження права клієнта користуватися власними коштами.

Фактичні дії банку свідчать про:
• тривале обмеження доступу до коштів без прийняття рішення;
• штучне затягування строків розгляду;
• створення перешкод у виконанні договірних зобов’язань та неможливості своєчасної поставки товару оборонного призначення;
• надання суперечливої та неповної інформації;
• неналежну організацію роботи з клієнтом.

ОЧІКУЮ від команди Monobank:
• належної та своєчасної реакції;
• прийняття рішення щодо заблокованих коштів у найкоротший строк;
• надання чіткої та узгодженої інформації щодо результатів перевірки.
monobankua 13 апреля 2026, 18:08
Розуміємо, що ситуація неприємна
Обов’язково проведемо перевірку всіх комунікацій.

Повірте, самі не любимо зайву бюрократію, але ми зобов’язані проводити такі перевірки згідно законодавства, як і інші банки. Робимо все, щоб якнайшвидше вирішити це питання.

Колеги зв’яжуться з вами, щойно буде результат.
Vlad I 12 апреля 2026, 16:42
Я випадково перевів кошти не на ту картку (скопіював, але у буфері залишилась стара)
Оплату підтвердив
Але коли отримувач написав що не прийшли кошти зрозумів помилку
Написав в підтримку
І що дуже приємно здивувало, що у неділю швидко вирішили питання. Кошти повернули (мабуть протягом години)
Я якщо чесно не дуже сподівався, все ж таки моя провина (сам не перевірив)
Але реально моно зробив гарний настрій

Особливо дякую за таку швидку реаецію Антону (11439)
monobankua 12 апреля 2026, 20:00
Раді, що залишили приємні враження! Дякуємо! :)
Bogdan Rak 12 апреля 2026, 9:09
Дякую за допомогу від співробітника банку яка дуже сильно мені допомогла за лічені хвилини дуже їй вдячний за її роботу цієї прекрасної жінки, а саме мову веду про Марину з табельним 11429 просто неймовірна допомога була від неї дуже дякую за те що у вас є такі співробітники але ця сама краща з всіх)
monobankua 12 апреля 2026, 18:53
Щиро дякуємо за теплі слова! Це надихає нас працювати ще краще! :)
Kristi Kovalenko 11 апреля 2026, 14:26
Mono все ще не надає технічної підтримки в Signal, що дуже прикро. Signal — один із найбезпечніших месенджерів, на відміну від WhatsApp (пошукайте в Google «WhatsApp encryption lawsuit 2026» — там ви знайдете всі подробиці).

«Розмір» програми також неймовірно дратує. Вона майже така ж велика, як гра GTA!

Не те щоб це було «погано», але ці дрібниці псують загальне враження.

А ще є постійний страх, що мені відмовлять у наданні послуг, тому зараз я використовую картку лише для отримання зарплати. Великий мінус за відсутність будь-яких коментарів з цього приводу.
monobankua 11 апреля 2026, 17:54
Дякуємо, що поділилися своїми думками 🙌

Щодо месенджерів: ми поступово розширюємо перелік каналів, через які можна звертатися в підтримку. Якщо в планах з'явиться Signal — обов'язково повідомимо.

Стосовно розміру застосунку: він включає не лише сам «скелет», а й дані, функціонал і кеш, чим більше можливостей та інформації, тим більший розмір.

І про відмови. Розуміємо, чому це може турбувати: в інтернеті справді часто пишуть про такі випадки. Але зазвичай там не вся картина: які операції проводились, чи не було сумнівних схем, передачі картки іншим людям тощо.

Якщо користуватися карткою для звичайних операцій — все буде добре 🙂

Ми як банк маємо перевіряти операції. При цьому не можемо розкривати конкретні критерії — це внутрішня кухня. Рішення завжди приймаємо виважено, аналізуючи багато параметрів.
snu72652934 10 апреля 2026, 17:08
При реальній ставці 48,2743% (згідно з їхнім же паспортом кредиту) відмовляються припиняти нарахування комісії 1,9%, називаючи це не відсотками. Листування з банком ні до чого не призводить. Змушений витрачати час, попри захист країни, на боротьбу за власні права.
Скарги в НБУ та до Омбудсмена вже подані (номери К-25284.3/26 та К-263938/1/14177 від 10.04.2026)
Слава Україні!
monobankua 10 апреля 2026, 22:49
Дякуємо вам за наш захист 💜
По розстрочці фактично відсотки не нараховуються — ставка там символічна 0,00001%. Також для військовослужбовців банк не нараховує відсотки, штрафи чи пеню.
Комісія 1,9% — це не відсотки за кредит, а комісія за саму послугу розстрочки. Вона була передбачена умовами договору, з якими можна було ознайомитися до оформлення (у паспорті кредиту, тарифах та умовах).
Розуміємо, що це виглядає як додаткове навантаження, і шкода, що це засмутили вас.
cx5 10 апреля 2026, 13:29
После входа в приложение с нового телефона обнаружилось, что я не могу совершать некоторые операции (например, открыть депозит). Обнаружилось это в самый неподходящий момент — в момент операции. Нигде не было предупреждения заранее, что функциональность ограничена после нового входа. Со старого телефона также меня разлогинило, то есть совершать операции я не могу нигде.

Предложение службы поддержки — пройти видеоверификацию. Однако за несколько попыток поддержка так и не смогла сослаться ни на пункт договора, ни на законодательство, которым предусмотрена возможность банка частично заблокировать мне доступ к определённым функциям приложения после входа на новом устройстве. Также мне не смогли озвучить перечень заблокированной функциональности.

Логичный вывод — либо поддержка абсолютно некомпетентна и не может найти, где в договоре банку разрешается блокировать аккаунты за вход с нового телефона, либо банк занимается беспределом, выходя за рамки договора.
monobankua 10 апреля 2026, 21:41
Перепрошуємо за цю ситуацію 🙏
Такі обмеження встановлюються з міркувань безпеки — для захисту, коли є вхід з нового пристрою. Розуміємо, що це могло підловити у невдалий момент, і справді шкода, що так вийшло.
Зараз питання з обмеженнями вже вирішено.
Також колеги повідомили вам, коли зв’яжуться з роз'ясненням на ваш запит
AAB07 10 апреля 2026, 11:40
Благо-дарю консьерж-сервис за помощь в очень сложной ситуации!
monobankua 10 апреля 2026, 20:50
Раді, що залишили приємні враження! Дякуємо! :)
Юля Духновская 10 апреля 2026, 10:07
Хочу попередити всіх клієнтів monobank: банк дозволяє собі вигадувати власні закони та ігнорувати офіційні документи.
​08.04.2026 банком була отримана нова постанова про встановлення ліміту 2 мінімальні зарплати за виконавчим провадженням № 79611176. Попри те, що виконавець Ігор Ніколаєнко ОСОБИСТО в чаті банку підтвердив, що це НОВЕ провадження і ліміт має бути встановлений негайно, підтримка monobank (менеджер Владислава, Марія та Анастасія) годує мене обіцянками «офіційної відповіді через 30 днів».
​Більше того, банк маніпулює датами, стверджуючи, що ліміт почне діяти лише з 1 травня, посилаючись на старі закриті провадження. Це грубе порушення ст. 59 Закону «Про виконавче провадження» та Постанови КМУ № 198.
​Я вже подала скаргу в НБУ (№ Г-263853/1/14046) та сьогодні її доповню ще.У мене на руках немовля і п’ятирічний син, а банк просто «краде» мій час і законне право на кошти для забезпечення дітей.
​Вимагаю негайного виконання постанови № 79611176 сьогодні, 10 квітня. Всі скріншоти некомпетентних відповідей менеджерів зафіксовані
monobankua 10 апреля 2026, 11:20
Шкода, що вам довелося з цим зіштовхнутись.
Вже розбираємося в ситуації.
Зв'яжемось з вами з інформацією протягом трьох днів
Вже три місяці моє питання щодо шахрайства через «Покупку частинами» (магазин **** висить «у роботі». Весь цей час підтримка просто годувала обіцянками, а останні два дні почався справжній цирк.
Спочатку мені впевнено брехали, що ідентифікувати отримувача неможливо. Як тільки я почала тиснути юридично — дані магічним чином знайшлися за добу. Банк «здав» свого ж клієнта — ФОП Єсипенко Ілля Володимирович — і сам же підтвердив, що цей партнер уже обмежений через сумнівні операції. Тобто банк офіційно визнає, що це шахрай, але гроші повертати не збирається.
Тепер підтримка вигадала нову відмазку: вимагають витяг з ЄРДР. Я юрист і розумію, що це повна маячня. Поліція не відкриває кримінал за цивільно-правові відносини (невиконання договору), тому ніякого ЄРДР тут бути не може. Банк просто маніпулює термінами, щоб не скасовувати транзакцію за своїм же кредитним продуктом.
Ви самі привели цього мерчанта, ви гарантували безпеку угоди, а тепер, коли факт шахрайства очевидний, просто вмикаєте режим бюрократа. Це ваш косяк і ваш неперевірений партнер, тому поверніть ліміт клієнту.
Номер мого звернення: 7885263.
Чекаю на реакцію НБУ та повернення коштів
9 апреля 2026, 16:32
Нам дуже прикро, що сталася така ситуація
Нами було вжито всіх необхідних заходів щодо клієнта власника Покупки Частинами
Ми не припиняємо роботу над поверненням коштів і в разі отримання нової інформації — зв'яжемось з вами
Анна Карелина 8 апреля 2026, 20:16
Звернулась с запитом на відновлення виписок, а також за справкою про закриття рахунків, закрили частину питання в телефонному режимі, іншу частину питання протягом декількох годин. Так швидко питання ще ніхто не закривав)
9 апреля 2026, 10:13
Раді, що залишили приємні враження)
Дякуємо❤️
Андрій Надільний 8 апреля 2026, 20:10
Абсолютний лідер серед банків. Супер зручно, легко, швидко. Живу в Європі, розраховуюсь карткою в різних банках та різними валютами, жодних пролем. Нещодавно зіткнувся з списання щомісячних платежів, підписався на якусь біду і втрачав кошти. Звернувся в службу підтримки дізнатись, що це таке, натомість дівчата проробили колосальну роботу, достатньо було лиш вказати посилання і вони добились припинення списань і навіть вдалось повернути кошти за минулий місяць. Оперативна робота, велика повага за ваш професіоналізм, продовжуйте в тому ж дусі.
9 апреля 2026, 10:05
Дякуємо, такі відгуки роблять наш день🫶🏻
Radomzel 8 апреля 2026, 17:48
Укладений депозитний договір з банком в євро валюті.
видано представнику довіреність на отримання коштів, партнер А-банк відмовив у видачі, вимога-особиста присутність. Монобанк дане питання не вирішив. Особисто треба подолати 70 км, або в Універсалбанку м. Львів, м. Київ, м. Дніпро
9 апреля 2026, 14:23
Розуміємо, що ситуація неприємна
Приносимо вибачення за незручності
Дійсно, на жаль, зняття за довіреністю можливе лише в касах Універсал Банку
Можливо в майбутньому буде реалізовано і у інших банках партнерах — передали команді
snu46245319 8 апреля 2026, 0:35
Пользовались самим Монобанком давно и без особых нареканий и решили, что для полного удобства перейти и на эквайринг от Монобанка в смартфоне.Сама установка его — это тот ещё квест с непонятными неназванными причинами постоянного отклонения то фото торговой точки, то ещё чёго.Наконец-то с танцами с бубном установили за несколько недель! И вроде бы даже чуть быстрее он заработал, чем у конкурентов Моно и с почему-то геолокацией не было заскоков у Моно как его визави.Однако счастие длилось недолго и через некоторое время столкнулись с небольшой проблемкой необходимости иногда приёма платежей через свой второй смартфон с иным номером, если вдруг телефон забыт, разряжён, занят и т. д.И тут начался трэшак.В других банках эквайринг на другом смарте очень легко решается: тупо код доступа по запросу через 3 секунды приходит на фин.номер и всё — вводи на чём угодно и работай дальше! Но не на Моно! На Моно так просто вам это сделать не дадут.Вам не просто придётся абсолютно заново почти всё регистрировать, но и сделать это можно будет исключительно только через комп! Кроме того, работник с Монобанка по эквайрингу сам, кроме заученных фраз :«Нам прикро!" больше ничего, походу, не знает и методом тыка вместе с нами пытался разобраться что к чему.В итоге плюнули и решили вернуться к старому эквайрингу с вменяемой настройкой, так как их глюки в сравнении с монобанковской маразматикой установки — это детский лепет и терпимо.
8 апреля 2026, 15:31
Нам дуже прикро, що ви прийняли таке рішення
Дійсно, наразі один термінал може бути встановлений на одному пристрої. Якщо є необхідність у декількох пристроях з прийомом платежів, то достатньо у веб кабінеті відкрити додатковий термінал і після цього відсканувати QR-код з другого смартфону
Передали колегам пропозицію, щоб була можливість встановити 1 термінал на декілька пристроїв
Також обов'язково перевіримо діалоги з колегами та проведемо роботу над помилками
Приносимо вибачення за незручності
Ledenchukiphone 7 апреля 2026, 14:19
Как клиент моно банка выражаю свою благодарность сотруднику по имене Татьяна 12267 которая на мой профессиональный взгляд абсолютно компетентный и целеустремленный человек. Остальным работникам этого банка советую брать пример с нее. Всех благ)
monobankua 7 апреля 2026, 18:59
Дякуємо за відгук, постараємось і надалі радувати вас💜
Минфин
Ответ администратора
10 апреля 2026, 16:51
Відгук не зарахований (на 10.04.2026).
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
заблокували карту, документи надала підтримка годує обіцянками про 60 днів
а ці кошти мені були потрібні мені, для лікування та на продукти харчування мені та моїм улюбленцям!(
monobankua 6 апреля 2026, 17:48
Написали в особисті повідомлення, щоб запитати дані
Barin1953 6 апреля 2026, 11:19
Я, Власова Леся Юріївна, постійний клієнт банку.Коли б не звернулася до робітників банку через телефону мережу 0800 205 205, отримую кваліфіковану відповідь.Дякую за порозуміння у всіх питаннях.
monobankua 6 апреля 2026, 19:46
Дякуємо, такі відгуки роблять наш день :)
Минфин
Ответ администратора
6 апреля 2026, 17:10
Відгук зараховано (на 06.04.2026).
Користувач надав докази за запитом адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Проблема решена
bablik94 6 апреля 2026, 5:00
Автоматично списалася підписка Glovo Prime. Я нею не користувався і одразу звернувся до Glovo за поверненням, але отримав відмову.

Звернувся в підтримку monobank, щоб відкрити диспут (chargeback), оскільки послуга фактично не була надана. Надав скріншоти переписки з мерчантом, але банк просто процитував мені правила Glovo і відмовив у ініціюванні спору.
Дуже розчарований, що банк, який позиціонує себе як «сервіс для людей», у такій очевидній ситуації просто став на бік мерчанта, а не захистив свого клієнта. Виходить, що функції захисту платежів у Моно — це просто формальність.
monobankua 6 апреля 2026, 11:25
Вже займаємось питанням, щоб допомогти з поверненням коштів.
Колеги зв'яжуться з вами за результатом
Technodvizh 4 апреля 2026, 23:49
Все супер, питання вирішене!
5 апреля 2026, 11:21
Дякуємо, що поділились досвідом 🫶🏻

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝

На странице вы можете ознакомится с отзывами о monobank, а также оставить комментарий о своем опыте сотрудничества с банком. Отзывы клиентов, помогут вам решить, в каком банке лучше разместить депозит, взять кредит наличными, открыть счет или просто обменять валюту. Если банки не дают вам кредит, возьмите займ онлайн в микрофинансовых организациях Украины.