Курс валют в Райффайзен Банке
Найгірший клієнтський досвід
Отже, будучи клієнтом банку більше ніж 3 роки, я зіткнувся з наступною ситуацією:
У мобільному застосунку MyRaif зникли всі мої картки, а баланс на всіх рахунках відображався як 0,00. Лише звернувшись до підтримки, я дізнався, що мене заблокували через фінансовий моніторинг. Жодних повідомлень на e-mail чи телефон, звичайно, не надходило.
Отримавши дзвінок від банку, перше питання було про те, чи не передумав я закривати рахунки. Це ще раз підкреслює «клієнтоорієнтованість» банку. Мені порекомендували звернутися до відділення з підтверджуючими документами про доходи або надіслати їх на e-mail.
Я надіслав документи на e-mail та одразу отримав автоматичну відповідь, що мій запит отримано і відповідь буде протягом 5 робочих годин. Відповіді я, звичайно, не отримав.
Звернувшись до відділення, мені там порекомендували писати на e-mail, оскільки у цьому випадку відділення буде лише посередником, що займе зайвий час. Орієнтовний час очікування відповіді після подачі документів — 2 тижні (!). Почитавши коментарі про банк, бачу, що це нормальний час очікування для цього банку, що в такій ситуації, на мою думку, є неприйнятним.
Також я отримав лист від банку про відмову у підтриманні ділових відносин. Цей лист датований попереднім днем (днем перед відправкою мною документів) і надійшов з іншої e-mail адреси, тому я не розумію, чи це результат розгляду документів, чи щось інше.
Я розумію, що зараз діють жорсткі вимоги НБУ щодо фінансового моніторингу, і в мене немає жодних проблем підтвердити свої доходи та надати будь-які документи.
Але така комунікація з боку банку — це шок. Клієнтоорієнтованість — на нулі.
Нам дуже прикро, що ця ситуація Вас засмутила та змінила враження про Райф в цілому. Ми завжди прагнемо бути на боці клієнта, допомагати у вирішенні будь-яких питань та робити взаємодію максимально комфортною.
Хочемо запевнити Вас, що блокування рахунків завжди здійснюється на підставі вагомих причин. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур для забезпечення безпеки і захисту коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій.
Ми б хотіли проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.
@RaifHelp
Внезапно заблокировали карты, деньги не отдают
А сегодня вдруг посреди дня приходит уведомление «Ваша карта удалена из Apple Pay». Захожу в My Raif — а там моих карт кроме национального кешбека вообще нет. Пытаюсь написать в поддержку — но каждый раз приложение зависает когда набираешь сообщение на второй строчке.
С десятой попытки пишу. Получаю ответ, что продолжение обслуживания возможно после предоставления документов, список которых отправили вам на почту.
Пишу: мне на почту ничего не приходило.
Ответ: ждите, соответствующий отдел свяжется с вами в течение рабочего дня или следующего рабочего дня.
На вопрос что мне кушать пока они со мной свяжутся — не отвечают.
Остался без средств к существованию посреди пятницы. Что делать — не знаю.
Нам дуже прикро, що Ви отримали таке враження від співпраці з нашим Банком.
Райф — це великий системний європейський банк, який суворо дотримується вимог чинного законодавства та постанов НБУ. Саме тому ми уважно перевіряємо кожну операцію, щоб гарантувати безпеку та захист коштів наших клієнтів. Час від часу закон зобов’язує нас проводити перевірку джерел надходження коштів і запитувати підтвердні документи, і ми сподіваємося на Ваше розуміння важливості цього процесу.
Ми усвідомлюємо, що блокування рахунку могло бути для Вас несподіваним і вплинути на плани, але зазначимо: перевірка зарахувань шляхом надання документів — це вимога законодавства.
Фіксуємо Ваше звернення до менеджера з клієнтського сервісу, який зв'яжеться з Вами та надасть пояснення в індивідуальному порядку. Дякуємо за розуміння та просимо очікувати на дзвінок.
@RaifHelp
Ми вдячні Вам за можливість проаналізувати ситуацію. За інформацією від нашого менеджера з клієнтського сервісу, з Вами вже було проведено комунікацію та надано необхідні пояснення.
Якщо в майбутньому виникатимуть запитання — звертайтеся, завжди раді допомогти.
@RaifHelp
Фінмон, спілкування, банк та клієнтоорієнтируваність
Зарплатний проект оформлений у райфі (отримання карток робітниками на територіях Чернигівської області-ще той квест, адже людям потрібно було іхати за картками в Чернигів за 60 км і деяким по декілька раз, адже під час повітряної тривоги відділення не працює.
В кінці вересня в додатку банку зявився лист з терміном до 7 жовтня подати документи для проведення фінансового моніторінгу і бугалтер все зробила у строк. Після відправки документів жодного зворотнього звязку від фінмону не було і я, як керівник, звернувся до Ірпінського відділення райфу з проханням пояснити та вияснити у фінмона, чи потрібно ще щось (наперед забігаючи, скажу, що фінмон не відповів працівникам банку і ігнорував іх). Звернення на гарячу лінію підтримки бізнесбанкінгу також ні до чого не привів (якщо не помиляюсь, протягом жовтня було від мене звернень близько 10-ка). Єдиний раз (на другій дзвінок, якщо не помиляюсь, до 20 чисел жовтня) працівниця фінмону в чаті відповіла оператору, якому я залишав заявку, що зі мною звяжуться найближчім часом. Але найближчий час не наступив ні в той день, ні через тиждень.
У 20 числах менеджер банку, яка вела моє підприємство, звязалася зі мною через то, що фінмон зробив ще один запит, а саме наявність КВЕД по поводженню з беспечними видами відходів, на який у той же день відповів юрист (адже котельні при спалюванні деревини виробляють золу, що, згідно класифікатору, є безпечним видом відходів). Відповідь прийняли, запитань більше не було. Я знову через деякий час зателефонував на гарячу лінію і задавав питання про проходження фінмону, просячи дати відповідь до заходу коштів за теплопостачання та інших, адже блокування рахунків в момент опалюванного сезону створює ризики його зірвати, нащо від фінмону знову не було жодної відповіді. Ще раз підкреслю, гаряча лінія та відділення банку були повністю на боці мене, як клієнта.
Далі все, як книжка писалася: 12 листопада на рахунок заходять кошти, і бугалтер формує платіжки по зп робітникам, планує ввечорі оплатити пелету для продовження опалення по обєктах, але в 15.38 банк блокує рахунки підприємства, двох повязаних підприємств і карткові власні моі рахунки. До сих пір немає жодного листа від банку (немає його ні у менеджерів банку, котрі робили запити, немає відповідей ні гарячоі лініі, нічого). На прохання разблокувати рахунки для того, щоб виплатити заробітну плату, фінмон також відповів відмовою (для розуміння, робітникам потрібно буде заново пройти 10 кругів аду, щоб отримати картки іншого банку-стосується чорнигівської області). І я не кажу навіть про прохання оплатити паливо для котелень-там також було відмовлено.
Тому, дівчатам підтримки та менеджерам хотів би виразити подяку. Фінмону-ні. Адже діалог-це те, що має бути всюди.
На разі, опалення обєктів, які соціально важливі, майже під угрозою зриву. Заробітна плата виплачена не в повному обсязі. Кошти, яки зависли в райфі, будуть відправлені з «черной меткой» та іх не прийме жоден нормальний банк і вони зависнуть в райфі.
@RaifHelp
Нам шкода, що Ви зіткнулися з такими труднощами та браком комунікації - це не той рівень сервісу, який прагнемо надавати.
Фінансовий моніторинг є обов’язковою процедурою відповідно до законодавчих вимог, але ми погоджуємося, що комунікація має бути своєчасною. Хочемо пояснити, що блокування рахунків може відбутися у випадку, якщо операції за бізнес-рахунками перевищують очікувані надходження, про які повідомляли під час встановлення ділових відносин або останньої ідентифікації.
Цінуємо Вашу довіру та терпіння. Щоб виправити ситуацію, запит уже передано менеджеру з клієнтського сервісу, який бере її під особистий контроль і зв’яжеться з Вами найближчим часом для детального обговорення та пошуку рішення.
Просимо очікувати на зворотній зв’язок!
Обман с кешбеком
Большего бреда я еще не слышал. То есть если вам что-то предлагает Райфайзен банк, это не значит, что они потом будут это выполнять, а объяснения они потом придумают.
А не давно был еще интересный случай с этим же банком. Если вы платите какие то товары через ОЛХ доставку, то ваш платеж проходит в Райфайзене, как перевод частному лицу на карточку. При этом с вам могут взять комиссию, могут не взять, а могут снять комиссию за платеж через три дня. То есть вы оплатили товар на ОЛХ, получили его, обрадовались как выгодно купили, и тут в конце третьего дня, после оплаты, с вас, без вашего согласия, банк снимает комиссию, проводя это как корректировку платежа. Вы звоните в банк, задаете вопрос, а вам говорят, согласно вашему тарифу за переводы на карту берется комиссия. Вы задаете вопрос, почему не сразу, когда вы делаете платеж, и почему по двум другим не было комиссии. Менеджер говорит — Хороший вопрос, я узнаю и вернусь к вам и пропадает.
То есть оплачивая товары картами Райфайзен банка вы никогда не знаете, какую сумму вы в конце концов заплатите! Как вам такой банк? Раньше я считал, что банкам можно и нужно доверять деньги, но тут начинают закрадываться сомнения.
А еще есть великолепное участие банка в проекте Национальный кешбек. Банк с удовольствием открывает карточку, зачисляет на нее деньги от государства. А дальше начинается квест, что бы с этой карточки вы смогли что-то оплатить. Начнем с того, что в приложении, которое активно запихивает клиентам банк — МиРайф, оплатить коммунальные с карточки Национальный Кешбек нельзя. При попытке оплатить коммунальные услуги в приложении карточка Национального Кешбека просто не видится. Ну нет у банка за более года участия в этом проекте времени, чтобы сделать это возможным. Деньги вам зачисляем — и то слава богу. А если вы пытаетесь оплатить коммунальные услуги на других каких то ресурсах, то тут все возможно, от блокировки платежа, до блокировки карты, так как вы проводите платежи не с тем кодом. А на каком ресурсе можно с тем кодом в банке не знают, пробуйте, ищите … И даже если вы например в EasyPay оплатили один платеж, это не значит что пройдет следующий. И опять вам ответ — вы пытались провести платеж не стем кодом, который разрешен государством. А аргумент, что я только что платил и предыдущий прошел — предыдущий был с правильным кодом, а этот нет, я не знаю, что вы пытаетесь там проплатить…
Если писать о всех приколах банка — роман получится. Зато кредитную карточку «100 дней» они мне предлагают минимум два раза в месяц, без сбоев, уже года 4, и отказаться вы не можете …
Хочемо пояснити кілька важливих моментів.
Кешбек нараховується не просто за сам факт покупки, а залежить від спеціального коду, який застосовується при проведенні платежу. Система фіксує цей код під час операції, і якщо він відповідає умовам програми – кешбек буде зараховано. Якщо виникають питання щодо правильності MCC, їх варто уточнити безпосередньо у торговця. Актуальний перелік MCC-кодів для обраної категорії можна переглянути у застосунку в розділі «Кешбек».
Щодо комісії: якщо Ви робите переказ з картки Райфу на іншу картку через сервіси інших банків або платіжних провайдерів, комісія становить 1% від суми + 5 грн. Це передбачено тарифами, з якими можна ознайомитися за посиланням:
https://raiffeisen.ua/storage/files/tariff-25092025.pdf (ст. 1, пункт 13).
Що стосується оплати карткою «Національний кешбек», то наразі у «MyRaif» такої можливості немає. Ми розуміємо, наскільки це важливо для наших клієнтів, і вже працюємо над тим, щоб додати цей функціонал у найближчих оновленнях. Поки що рекомендуємо здійснювати такі платежі через «OLD Raiffeisen» або скористатися сервісом Portmone: https://www.portmone.com.ua/catalog/communal/kyiv.
Хочемо надати більш детальні пояснення, тому, будемо вдячні, якщо Ви напишете в особисті повідомлення свої дані (ідентифікаційний код та контактний номер телефону).
Очікуємо!
@RaifHelp
У чат не написати, депозит не відкрити
Спочатку додаток викидає помилку. Добре, думаю, напишу в чат, але чат не працює. Дзвоню на гарячу лінію: спочатку робот обіцяє передзвонити протягом 3 хвилин, потім іде реклама, далі «розумний» робот просить описати суть питання. Якщо просто просиш оператора, то виклик скидають. Якщо все ж поясниш проблему, операторів немає, натискай зірочку (якщо не хочеш очікувати) і чекай на зворотний дзвінок.
Мені передзвонили. Пояснив дві проблеми:
1. не можу відкрити депозит;
2. чат не працює, у разі термінового питання допомоги немає.
Пообіцяли передати «в ІТ і всі можливі відділи».
Після розмови надійшла анкета про якість. Заповнив чесно: низька оцінка сервісу, до оператора (першого) претензій немає, питання до системи. Потім знову передзвонили і сказали, що «працюють над цим».
У понеділок новий дзвінок (на вихідних відпочивали, а ситуація сталась четвер/пʼятниця, тобто два-чотири дні я не міг ані відкрити депозит, ані написати в додаток). Дівчина Анастасія про проблему не знає. Починаємо по колу. Виявилось, приміток ніхто не залишив, записи розмов, здається, не ведуть. Результату нуль. І… знов «передаю в ІТ».
За цей час курс валют уже змінився (не в мою сторону). Депозит я так і не відкрив, хоча в понеділок додаток нарешті дозволив дійти до стадії перегляду договору. Є підозра, що причина у статусі ФОП. Анастасія пояснила, що я мав би повідомити про зміни у статусі, адже «ФОП не може відкривати депозит як фізична особа» чи щось таке. Вже не має бажання розбиратись шо, куди, чому.
Здавалося б, історія мала закінчитись. Але ні. У вівторок мені знов подзвонили, щоб переконатись, чи працює чат. Не працює. Взяли ще одну «паузу».
А тепер, як на іронію, знов не працює відкриття депозиту. Якщо минулого разу я хоча б доходив до стадії перегляду договору, то тепер навіть туди не доходить. Коло замкнулося. Чи може поки курс знижується, то вони блокують відкриття депозиту… (жарт).
Стільки грошей Райф вкладає в рекламу, що краще спочатку б вклали у додаток, його роботу, чати, комунікацію з клієнтом… не знаю, ще в що. Можливо, банк і вкладає, але я раджу людям точно бути більш уважними при виборі банку.
Резюме:
1. перед поповненням рахунку перевірте, чи зможете технічно відкрити депозит у додатку;
2. переконайтесь, що у разі проблеми вам реально відповість людина, а не лише робот;
3. врахуйте ризик зміни курсу за час очікування вирішення питання. У моєму випадку на момент спроби був один курс, а на понеділок, коли проблему типу вирішили, уже інший, при цьому гроші я вже поповнив на рахунок;
4. навіть якщо проблема нібито вирішена, не поспішайте радіти, бо є всі шанси, що за кілька днів усе «зламається» знов.
@RaifHelp
Нам шкода, що процес відкриття депозиту та звернення за допомогою виявився для Вас таким складним. Розуміємо, наскільки важливо мати швидкий і зручний сервіс, особливо коли йдеться про фінансові рішення.
У разі будь-яких звернень або повідомлень про неполадки чи помилки в роботі застосунку, ми фіксуємо всі деталі, передаємо їх відповідним фахівцям для аналізу та робимо все можливе, щоб усунути їх у найкоротші терміни.
Хочемо провести детальний аналіз щодо відкриття депозиту та роботи чату в застосунку, тому Ваш запит зафіксовано та передано менеджеру для опрацювання.
Зробимо все можливе, щоб виправити ситуацію та забезпечити максимально комфортний сервіс для Вас.
@RaifHelp
Отримали підтвердження від менеджера, що з Вами зв’язалися, обговорили питання та надали пояснення. Цінуємо Ваш відгук — він допомагає нам ставати кращими.
Якщо знадобиться допомога в майбутньому, звертайтесь — завжди раді підтримати!
@RaifHelp
Заблокировали карту, назначили видеоконференцию для разблокировки и не включились в конференцию (
Нам дуже шкода, що трапилась така ситуація і вони створила для Вас незручності. Захист данних є одним із ключових пріоритетів для нас. Ми невпинно працюємо над цим та завжди гарантуємо нашим клієнтам повну безпеку. Якщо шахраї отримають дані Вашої картки, вони можуть використати їх для проведення платежів або оформлення кредитів. Тож, якщо було розголошено персональні дані, ми реагуємо миттєво й вживаємо всіх необхідних заходів, щоб вберегти фінансові заощадження наших клієнтів.
Обов’язково проаналізуємо ситуацію та посприяємо вирішенню. Зафіксували Ваше звернення до менеджера з клієнтського сервісу, який зв’яжеться з Вами особисто. Просимо очікувати на дзвінок.
Лучший банк в округе
Дякуємо Вам за такий чудовий відгук. Надзвичайно приємно чути, що Ви високо оцінюєте професіоналізм наших спеціалістів, а також клієнтоорієнтований підхід. Постійно працюємо над тим, щоб процес обслуговування був комфортним і без затримок, адже Ваш час і довіра для нас у пріоритеті.
Ми й надалі будемо вдосконалювати наші сервіси та підтримку, щоб виправдовувати Ваші очікування і залишатися надійним партнером.
Кредитний ліміт
Ми раді, що Ви розглядаєте можливість отримання кредиту в Райфі. Доступність кредитної пропозиції залежить від багатьох факторів, серед яких дохід, стабільність надходжень, кредитна історія та багато іншого. Зміни в цих аспектах можуть вплинути на можливість отримання кредиту.
Як тільки для Вас з'явиться пропозиція, ми вас одразу повідомимо. Також Ви можете переглядати актуальні пропозиції в застосунку «MyRaif» у розділі «Кредити».
@RaifHelp
Не можливо відкрити рахунок онлайн
Нам шкода, що у Вас виникли складнощі з відкриттям рахунку. Помилки можуть виникати з різних причин, серед яких — складнощі в роботі державних реєстрів, помилки з боку «Дія» або з боку Райфу та багато іншого.
Ми хотіли б детальніше проаналізувати ситуацію, для цього просимо написати нам в особисті повідомлення Ваші дані (ідентифікаційний код та номер телефону, за яким Ви здійснювали реєстрацію).
@RaifHelp
онлайн невідкриття рахунку та некваліфікована техпідтримка
З 01.12.2025 наше підприємство переходе на ваш «зарплатний проект».
Працівникам, що працюють віддалено, було рекомендовано відкрити рахунки онлайн за допомогою мобільного додатку райфа.
Але, під час реєстрації 03.11.2025 додаток некоректно передав або зберіг мої дані, через що з’являється повідомлення на кшталт «рахунок відкрити можна тільки особисто в відділенні банку» — що неможливо для мене апріорі (поїздка з дитиною під постійні обстріли лише через проблеми вашої системи — зовсім не привід для самогубства та трати грошей).
Я зверталася з запитаннями в техпідтримку банку 2 рази.
Першого разу оператор відповіла, що переключить мене на фахівця… але так нічого й не сталося… ніхто не відповів, тиша…
Другий раз оператор наполегливо рекомендувала їхати до відділення. Той факт, що я знаходжусь за кордоном, що в мене в планах немає самогубства, що місто постійно обстрілюють — її не турбував. Гарантувати безпеку та оплатити проїзд вона також звісно не погодилася) Розуміння, що не мені той банк треба, а банку — новий клієнт — не наступило.
Незрозуміло взагалі, чому через вину банка (додаток працює некоректно (такі ж проблеми були й у кількох моїх колег, але техпідтримка сама їм телефонувала та вирішувала це питання без поїздок у відділення)), потенційний клієнт не лише не чує вибачень та немає швидкого вирішення запиту, а ще повинен нестися і відділення з-за кордону, та стояти під обстрілами…
змініть операторам скріпти спілкування, бо наражання на небезпеку — то якось не те, що вам треба. так?
Перш за все, дякуємо за очікування відповіді.
Шкода, що на початку нашої взаємодії виникли труднощі, добре розуміємо, як важливо, щоб перший досвід з Райфом був приємним і комфортним.
Дійсно, під час відкриття рахунку через застосунок «MyRaif» іноді може виникнути технічна помилка, тоді завершити процес можливо у відділенні. Усвідомлюємо, що сьогодні дистанційне обслуговування — це не лише зручно, а й безпечно. Саме тому відкриті до діалогу та готові шукати індивідуальні рішення для кожного клієнта.
Розуміємо, що дана ситуація могла вплинути на Ваші плани і настрій та хотіли б виправити це, тому передали запит в роботу менеджеру з питань клієнтського сервісу, який візьме запит під свій контроль та буде надалі з Вами комунікувати.
Просимо очікувати на зворотній зв’язок!
Райффайзен — це *** неуків
Оформлення фізичного пластику Фішка зайняло декілька діб
Про валютні депозити на 200к щомісяця знає одна з п’яти!)))
Застосунок — чат як тупив п’ять років так і продовжує нині.
Застосунок — надає алгоритм відкриття кредитного ліміту скористатися яким за три роки так і не вдалося)))
Щомісяця надаю довідки про походження коштів, котрі в недоБанку — увага — ніколи не надходять)))
Походження коштів — депозити ЦЬОГО ж таки нещасного Авалю, бо це — не австрійський Райф. Це зберкасса срср.
І так — зі свіжого — у відділенні і в єдиній касі до сих пір вірять в обмеження 400к на квартал — а депозити відкривають 200к кожного місяця)))
Отака логіка і отака реальна картина за СІМ років.
Без змін.
Бо стабільні.
Нам шкода, що у Вас склалося таке враження про наш банк та сервіс. Цінуємо кожного клієнта і завжди відкриті до зворотного зв’язку.
Всі співробітники банку кваліфіковані фахівці, які постійно працюють над розвитком своїх професійних навичок, щоб надавати якісну та оперативну підтримку. Ми приділяємо особливу увагу навчанню, щоб кожен клієнт отримував компетентну допомогу незалежно від питання.
Щодо мобільного застосунку, то ми працюємо над його вдосконаленням, щоб зробити користування максимально зручним, швидким і безпечним.
Маємо на меті розібратись в ситуації та будемо вдячні, якщо Ви нам напишете у приватні повідомлення свої дані (контактний номер або ідентифікаційний код), для аналізу.
Очікуємо на зворотній зв'язок!
@RaifHelp
Не раджу аваль для малого бізнесу!
Блокують рахунки без попередження
Ваш менеджер хамські і по-битлоному викаже, що мають право нічого вам не казати.
На фін моніторинг — вас вивернуть як на допитах ще й принизять
Раптово на касі дізнаєтесь, що ваша картка заблокована, тому що неділю тому ви зробили покупку ліцензійного «офісу» в інтернеті (знов без попередження)
Ліміти по кредиту вам теж будуть змінювати без жодних попереджень.
Відчуєте себе спонсором тероризму, зброї масового ураження і відмивачем державних коштів, хоча жодним чином дотичним до того не будете.
Якщо вам подобається приниження і не стабільність — це ваш банк!
P. s. враження що малий бізнес для цього банку не потрібний взагалі!
@RaifHelp
Шкода, що у Вас склалося негативне враження від співпраці з Райфом.
Хочемо запевнити, що блокування рахунків здійснюється виключно з обґрунтованих причин. Діємо відповідно до чинного законодавства та внутрішніх регламентів, щоб гарантувати безпеку коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування приймається після ретельного аналізу, щоб уникнути необґрунтованих дій.
Ми прагнемо розібратися у ситуації та надати допомогу, тому просимо надіслати у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Чекаємо на зворотний зв’язок.
@RaifHelp
Наші спеціалісти працюють над цим
Дійсно, 1 листопада в застосунку проводились планові технічні роботи, про які ми заздалегідь повідомили клієнтів у сервісі та на сайті: https://raiffeisen.ua/news/u-raiffeisen-business-online-proydut-planovi-tehnichni-roboti-2276.
Наразі, через технічні неполадки, доступ до сервісу тимчасово обмежено.
Орієнтовний час відновлення — до 11:00. Наші фахівці активно працюють над усуненням проблеми, щоб якнайшвидше повернути стабільну роботу сервісу.
Перепрошуємо за незручності та дякуємо за розуміння!
отримання кредитного ліміту
Нам приємно, що Ви розглядаєте можливість кредитування в Райфі. Наявність кредитної пропозиції залежить від безлічі об'єктивних обставин, серед яких: дохід, стабільність надходжень, кредитна історія. Зміни цих факторів здатні істотно вплинути на доступність кредитних пропозицій.
Як тільки з'явиться для Вас пропозиція — ми про це одразу проінформуємо. Також Ви можете переглядати актуальні пропозиції в застосунку «MyRaif» — у розділі «Кредити».
Розірвання ділових відносин
Повна дискредитація банку
Нам дуже шкода, що у Вас залишилось саме таке враження від співпраці з Райфом. Цінуємо наших клієнтів та прагнемо, щоб кожен отримував якісний сервіс та залишався задоволеним обслуговуванням в нашому банку.
Хочемо Вас запевнити, що блокування рахунків завжди відбувається на основі обґрунтованих обставин. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур, щоб гарантувати безпеку і захист коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути необґрунтованих дій.
Маємо бажання проаналізувати ситуацію та допомогти Вам з її вирішенням, а тому просимо надати в особисті повідомлення Ваш ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Очікуємо на зворотній зв'язок!
Жахливий банк
Кошти заморожені більше 2 місяців. Відповідальність відсутня, усі терміни розмиті, звязок відсутній. Повне свавілля! Не повага до клієнтів. Категорично не рекомендую банк. У разі блокування раджу відразу звертатись до юриста.
Нам дуже шкода, що склалась така ситуація та це вплинуло на Вашу думку про Банк.
Хочемо пояснити, що Райф — великий системний європейський Банк, що чітко виконує вимоги чинного законодавства та постанови НБУ, саме тому ми ретельно та уважно перевіряємо кожну операцію та робимо все для збереження та захисту коштів наших клієнтів. Розуміємо, що дане блокування було неочікуваним та могло вплинути на Ваші плани. Але зауважимо, що процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством.
Інформування про причину блокування надходить на електронну пошту, яка вказана у застосунку, іноді лист може потрапити до папки «Спам», тому важливо перевірити і там.
Також Ви завжди можете звернутись до чату нашого застосунку «MyRaif», де оператори повідомлять Вам причину блокування та зможуть надати можливі варіанти вирішення питання.
Хочемо також додати, що банк не має на меті утримувати кошти клієнтів, а навпаки, зацікавлений у вирішенні питання у максимально короткий термін.
Ми прагнемо проаналізувати ситуацію та допомогти Вам у її вирішенні. Просимо написати нам в особисті повідомлення Ваші дані (ідентифікаційний код та контактний номер телефону). Чекаємо на зворотній зв'язок.
Служба підтримки відсутня
@RaifHelp
З 25.11.2025 буде внесено зміни в Правила банківського облуговування. Інформування про це було розпочато 27.10.2025. Коротко про зміни:
1. Зміни по дебетних картках:
1.1 Для тарифної моделі «Пакет Послуг для приватних клієнтів, карткові рахунки яких відкрито у USD або EUR» подовжено акційну пропозицію:
— розмір комісії за одержання готівки у мережі банкоматів Банку — без комісії.
Термін дії акційної пропозиції: до 31.12.2025 року.
2. Зміни по кредитних картках:
2.1 Скасовано плату за обслуговування рахунку для кредитних карток, що обслуговуються на умовах тарифних моделей «Кредитна картка Fishback», «Кредитна картка Fishka», «Кредитна картка Прозора», «Кредитна картка Прозора Голд», «Кредитна картка Elite».
Посилання на Правила обслуговування: https://raiffeisen.ua/storage/files/rules-25112025.pdf
Розуміємо бажання швидко з'єднатися з оператором для вирішення питання. Однак Райф активно впроваджує технології штучного інтелекту, і наш бот створений для оперативного реагування на поширені запити, щоб Ви не витрачали час на очікування. Рея — це не просто чат-бот, а справжній помічник, який робить все можливе, щоб кожен клієнт отримав необхідну підтримку та увагу. А ми зі свого боку постійно її розвиваємо та працюємо над вдосконаленням.
Хочемо надати більш детальні пояснення. Просимо очікувати на дзвінок від нашого менеджера з клієнтского сервісу.
@RaifHelp
Якщо в майбутньому будуть виникати питання — звертайтесь, завжди раді допомогти.
Разблокування картки
Розуміємо, що блокування рахунку може викликати занепокоєння, тому хочемо запевнити, що такі рішення ніколи не приймаються безпідставно. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур, які спрямовані на гарантування безпеки наших клієнтів і захист їхніх коштів.
Кожен випадок блокування рахунку проходить ретельну перевірку та аналіз, щоб виключити можливість помилки або необґрунтованих дій.
Щиро очікуємо на зворотній зв'язок!
@RaifHelp
На поточний момент маємо інформацію, що з Вами успішно зв’язався наш спеціаліст та питання було вирішено.
@RaifHelp
В Авалі якщо ти ФОП не можливо відкрити кредитну карту з кредитним лімітом
Цінуємо довіру, яку Ви виявляєте до нашого Банку вже понад 20 років.
Розуміємо Ваше розчарування щодо недоступності кредитної картки, і нам прикро, що наразі не змогли запропонувати бажаний продукт. Райф постійно переглядає умови та розширює кредитні пропозиції для різних категорій клієнтів. Пропозиції щодо кредитування формуються індивідуально для кожного клієнта, з урахуванням різних факторів. Важливу роль відіграє рівень та регулярність надходжень на рахунок, кредитна історія, а також активність у користуванні продуктами банку. Крім того, враховуються й інші внутрішні критерії, які допомагають оцінити можливість надання кредитного продукту. Зміни у будь-якому з цих напрямів можуть впливати на доступність кредитних пропозицій у майбутньому.
Ми щиро сподіваємось, що найближчим часом зможемо запропонувати рішення, яке відповідатиме Вашим потребам.
@RaifHelp
Банк видає шахрайські кредити на імя своїх клієнтів.
Менеджери по типу Сюсани питання моє за місяць часу невивчили. Відповіді не надали.
Оцінки роботи в місті Стрий Львівської області п. Ольги до тепер немає. Незаблокувала всі рахунки та незапропонувала змінити пароль у застосунку мій райф. Не рекомендую нікому!!! Питання моє не вирішене. Шахрайський кредит на моє імя оформили 17.09.2025. зараз 14.10.2025.
Нам щиро прикро, що Ви зіткнулися з ситуацією шахрайства.
Безпека коштів наших клієнтів — один із найвищих пріоритетів Райфу, і ми завжди прагнемо забезпечити найвищу якість обслуговування.
Хоча банк постійно впроваджує сучасні засоби захисту, важливо пам’ятати, що безпека картки також залежить від її власника. Якщо шахраї отримують доступ до даних картки (номер, термін дії, CVV-код, коди підтвердження), вони можуть використати їх для несанкціонованих операцій або оформлення кредитів. Тому ми наполегливо рекомендуємо ніколи не передавати ці дані третім особам, навіть якщо звернення виглядає переконливо.
Усі звернення щодо шахрайства негайно фіксуються та передаються до профільного підрозділу, який першочергово їх опрацьовує. У разі виявлення порушень ми застосовуємо відповідні обмеження для захисту клієнта.
Додатково хочемо зазначити, що Ваш запит наразі знаходиться на контролі менеджера з клієнтського сервісу, як тільки буде якась інформація — з Вами зконтактують, тому просимо очікувати, сподіваємось на Ваше розуміння.