Неправомірний банк

Банк списав відсотки, але фактично продовжив стягувати кошти під виглядом «касового обслуговування»
Я є дружиною військовослужбовця. Після надання банку необхідних документів банк визнав право на пільгу та погодився не нараховувати/списати відсотки за кредитом.
Однак після цього виникла інша проблема — банк продовжує нараховувати значні суми за так зване «касове обслуговування». Більше того, розмір цього платежу, за моїми розрахунками, змінився після списання відсотків, при цьому жодного зрозумілого попередження чи обґрунтування такої зміни я не отримувала.
Виникає закономірне питання: якщо банк визнав право на кредитну пільгу та списав відсотки, то чому фактичне фінансове навантаження продовжує збільшуватися за рахунок іншого платежу?
Я вважаю, що банк повинен надати повний і прозорий розрахунок: за що саме нараховується «касове обслуговування», на підставі якого пункту договору та тарифів, коли і чому змінився його розмір, а також чому цей платіж продовжує нараховуватися після встановлення пільги.
Особливо обурює те, що замість реального зменшення кредитного навантаження після списання відсотків я фактично бачу інше нарахування, яке забирає значну суму коштів.
Я вже зверталася до банку та НБУ. Прошу банк провести повний перерахунок кредиту, перевірити правомірність усіх нарахувань за «касове обслуговування» після встановлення пільги та повернути/зарахувати надмірно списані кошти, якщо вони були нараховані без належних підстав.
Прошу також надати клієнту зрозуміле документальне обґрунтування кожного такого платежу.
Сподіваюся, що банк нарешті надасть не шаблонну відповідь, а конкретний розрахунок та пояснення щодо кожної нарахованої суми.

Ірина Муха
Ірина Муха
25 вересня 2026, 1:35
Я Муха Ірина Анатоліївна 10.06.91р.н. дружина військового. Прошу Мінфін звернути на цю ситуацію увагу та сприяти цьому,щоб банк скасував касове обслуговування і здійснив справедливий перерахунок кредиту,а не замінював одне кредитне нарахування іншим.Очікую від банку конкретного вирішення питання,а не формальної відповіді.
Три літри
Три літри
25 вересня 2026, 5:41
Мінфін це просто новостний сайт. Це не міністерство.
SenseBank
SenseBank
25 вересня 2026, 9:19
Будемо вдячні, якщо ви відкриєте заявку на вирішення цього питання, де вкажете ваші дані, аби ми могли допомогти вам у цій ситуації 🙏🏻
З повагою, Володимир 💎

Курс валют в Сенс Банк