SWIFT переказ просто не зайшов на рахунок…
Курс валют в Сенс Банк
Протягом дев’яти років я отримувала заробітну плату вчасно, а іноді навіть раніше за своїх колег. Однак цього разу кошти на мій рахунок не надійшли. Система поламался 15 вересня 2026 року.
Заробітна плата була відправлена міжнародним SWIFT-переказом. Моя організація надала мені всі підтверджуючі документи, які свідчать про те, що переказ був успішно здійснений ще 10 вересня 2026 року. Більше того, всі мої колеги отримали свої кошти в той же день без жодних затримок.
Я передала банку підтвердження здійснення SWIFT-переказу, але мені повідомляють, що кошти нібито не надійшли, а лише «створено переказ». При цьому переказ був створений ще п’ять днів тому (10 вересня 2026 року), і за цей час усі інші отримувачі вже отримали свої виплати.
Коли я звернулася з проханням надати офіційне підтвердження або пояснення щодо статусу коштів та їхнього ненадходження на мій рахунок, я отримала інформацію, що мені ніхто ще не адіслав кошти, що є неправдою.
Шановний Sense Bank, прошу надати чітке роз’яснення щодо місцезнаходження моїх коштів та причин затримки їх зарахування. Якщо переказ не був отриманий банком, прошу надати офіційний документ, який це підтверджує. Якщо ж кошти перебувають на стороні банку, прошу невідкладно вирішити це питання.
Я не розумію, де мені шукати свої гроші, якщо відправник підтверджує успішне здійснення переказу, а банк не надає вичерпної інформації щодо його статусу.
Хотіли б трохи детальніше пояснити особливості зарахування SWIFT-переказів. Перекази з-за кордону не завжди надходять безпосередньо до банку отримувача. Часто вони проходять через один або кілька банків-кореспондентів, які здійснюють перевірку платежу та передають його далі 🤔
Оскільки в обробці такого переказу бере участь кілька фінансових установ, кожній із них потрібен певний час для проведення необхідних перевірок та обробки платежу. Саме тому стандартний термін зарахування SWIFT-переказів становить до 1-3 робочих днів, через що й можливі затримки.
Розуміємо, що очікування коштів може викликати занепокоєння, тому раді повідомити, що переказ уже успішно зараховано на ваш рахунок вчора 🤗
Сподіваємося, що це роз'яснення допомогло краще зрозуміти процес. Дякуємо, що залишаєтеся з нами! 💙💛
Валерія 🐾