Зняли гроші з карток
Курс валют в Сенс Банк
Крім того, банк банк зняв також гроші ніби на виконання провадження з моєї кредитної карти. Кредитна картка раніше була заблокована банком. Тобто користуватись я нею не можу, я її можу тільки поповнювати. А банк може без мого відома знімати з неї гроші на виконавче провадження!!!
Водночас маємо зауважити, що списання, як і арешт рахунків, виконується відповідно до Постанови НБУ №163 від 29.07.2022. Згідно зі ст. 12-2 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», в умовах воєнного стану повноваження судів, органів та установ системи правосуддя не обмежуються. Рахунок до «Дія.Картки» не є рахунком зі спеціальним режимом використання, тому на нього можна накласти арешт або списати кошти відповідно до постанови про стягнення.
У нашому банку при надходженні постанови про арешт кошти не списуються, а лише блокуються, проте у застосунку Sense SuperApp ви можете бачити від'ємний баланс. Він виникає через те, що банк, опрацьовуючи постанову, відображає суму арешту як мінус, але ваші кошти залишаються на рахунку. Коли арешт знімається, баланс відновлюється ✅
Якщо ж мова про стягнення коштів на користь виконавця, то їхнє повернення лежить у сфері компетенції виконавця, тому радимо звернутися безпосередньо до нього за роз'ясненнями. Щодо кредитної картки: стягнення можливе лише за рахунок власних коштів, кредитні кошти не підлягають списанню.
На жаль, ми не отримали від вас відповіді, тому не маємо можливості перевірити вашу ситуацію детальніше 😔
Будемо раді допомогти вам розібратися, тож чекатимемо на вашу відповідь 👌🏻
Ваш друг та помічник, Володимир 💎