Техпідтримка проти клієнта.

Ранок почався не з кави, а з класики: «Щось пішло не так» у мобільному застосунку Ну, буває, технічні роботи, збої. Але те, що відбулося далі під час мого спілкування з підтримкою, заслуговує на окрему премію в номінації -Технічний абсурд року.
Оскільки додаток лежав «мертвим вантажем», я вирішив звернутися до фахівців. І тут розпочався справжній сеанс чорної магії та перекладання відповідальності. Замість банального «Перепрошуємо, у нас впали сервери, вже лагодимо», я отримав комбо-набір інноваційних відмовок.
Раунд 1. Мені цілком серйозно заявили, що в мене «не такий інтернет». Виявляється, домашній Wi-Fi для великого технологічного банку — це занадто складно. Застосунку, бачте, потрібен виключно мобільний інтернет. Мабуть, байти через роутер летять якось не під тим кутом.
Раунд 2. Не той телефон, не та операційка.
Коли аргумент про «неправильний Wi-Fi» не пройшов, підтримка дістала козир із рукава: у мене «не такий телефон», а моя операційна система раптово почала «конфліктувати» з їхнім шедевром програмування. Дивно, бо ще вчора ввечері вони жили душа в душу, а сьогодні зранку телефон, мабуть, вирішив оголосити банку війну.
Раунд 3. Сам винен, або «Ми ні в чому не винні».
Всі подальші спроби дізнатися, коли піднімуть сервіс, зводилися до одного: банк бездоганний, а клієнт просто не вміє користуватися
Визнати власну технічну помилку і просто назвати адекватні терміни її виправлення — це нормальна практика для 2026 року. Але влаштовувати цей цирк і тримати клієнтів за ідіотів, які вперше бачать смартфон — це суцільна ганьба і повний провал комунікації.
Якщо ваші розробники не можуть дати раду коду, то хоча б підіть на курси з базової логіки для операторів чату. Бо поки що ваша підтримка працює за принципом: «У нас все працює, то у вас лижі не їдуть».
Чекаю на стандартну відписку в стилі «Нам шкода, що ви зіткнулися з цією ситуацією», але сподіваюся, що цей відгук прочитає хтось, хто має бодай базову технічну освіту у вашій установі.

VadimAsia
VadimAsia
19 травня 2026, 14:43
Зараз техпідтримка запевняє що почістила мені кеш в телефоні 😂 . Рівень без питань

Курс валют в Сенс Банк

Курс валют в Сенс Банк