Таємно списують відсотки за користування кредитним лімітом

Михайло Рогальський 25 грудня 2025, 14:22
Оформив карту та користувався кредитним лімітом протягом 3 днів. Спочатку все було добре, жодних відсотків не нараховувалося, при всіх оплатах писало, що комісії немає. Однак через кілька днів з карти було списано близько 1000 грн комісії. Це відбулося без будь-яких повідомлень або сповіщень, якби я не зайшов у додаток, то навіть не дізнався б про це.
Сенс Банк
25 грудня 2025, 18:18
Згідно з тарифами вашої картки Хамелеон, перекази за рахунок кредитного ліміту мають комісію у розмірі 4% min 20 грн. від суми переказу.
Під час оформлення будь-якого банківського продукту ви ознайомлюєтесь з його тарифами та підтверджуєте, що ви ознайомлені та згодні з наведеними у них умовами

На сторінці здійснення переказу застосунок онлайн розраховує комісію сервісу, якщо вона наявна (у вашому випадку вона була відсутня), а також попереджає, що може бути списана комісія за переказ згідно з тарифами картки, у розмірі 4% min 20 грн… Комісія за тарифами картки списується після остаточного списання операції з рахунку, протягом 3-х робочих днів.

Таким чином, після здійснення вами переказів за рахунок кредитного ліміту та фіналізації цих операцій по рахунку, було списано комісії та утворилася заборгованість, яку ви наразі бачите. Для уникнення подальших переплат рекомендовано якнайшвидше погасити заборгованість, адже на такі операції не діє пільгова ставка, а нараховуються стандартні 37% річних, згідно з тарифами.

Ваш банківський лицар, Кирило 🛡️

Михайло Рогальський
Михайло Рогальський
25 грудня 2025, 18:39
Я здійснював платіж через Apple Pay. У вашому банку з’явилося вікно «Підтвердження оплати». Я перевірив тарифи ю, комісії за оплату немає, і у вікні підтвердження також не було зазначено жодної комісії. Пізніше, вже постфактум у вас в додатку, з’ясувалося, що це була не оплата, а переказ. Я знаю, що за перекази стягується комісія, але у вас було вказано саме «оплата». Як у такому випадку я маю розуміти, що буде нарахована комісія, якщо банк пише, що це оплата?
Sense Bank
Sense Bank
25 грудня 2025, 19:22
На екрані 3D-Secure (підтвердження операції) завжди пишеться «Підтвердження оплати», адже будь-яка операція, проведена на сторонньому ресурсі надходить в банк, як «списання коштів за щось». Проте класифікація операцій для їх подальшої тарифікації відбувається за МСС-кодом, за яким зареєстровано фізичний або ж електронний термінал магазину/ресурсу на якому ви проводите операцію. Операції з МСС 4829 є переказом коштів та тарифікуються відповідно.

Заздалегідь дізнатися МСС код операції ви можете в магазині/ресурсі, на якому плануєте її провести, або ж провівши цю ж операцію, попередньо заблокувавши картку — вона буде неуспішною, але ви зможете побачити її деталі.

Ваш банківський лицар, Кирило 🛡️

Курс валют в Сенс Банк

Курс валют в Сенс Банк

Головна / Банки України 🏦 / Сенс Банк 💰 / Відгуки про Сенс Банк 📝 / Таємно списують відсотки за користування кредитним лімітом