Сучасний банк із відеопідтримкою, але питання до політики ризиків

Sense Bank — це справді сучасний банк із зручною мобільною платформою, можливістю спілкування з підтримкою через відеочат, прозорим інтерфейсом і зручними інструментами для роботи з облігаціями (ОВДП) та депозитами. Особливо відзначу можливість відкриття депозитів із валютнообмінною опцією — це рідкісна й приємна фіча 👍

Однак ⚠️, незважаючи на роки стабільного користування послугами банку, нещодавно зі мною трапилась неприємна ситуація. Після кількох транзакцій на підтримку ЗСУ банк, знаючи мої обсяги операцій, визнав мене клієнтом із «високим ризиком» і припинив співпрацю, посилаючись на законодавство про фінмоніторинг.

Щодо облігацій в портфелi — я вже подав заяву на зміну реквізитів для зарахування купонів і погашення 👍. Але залишається відкритим питання щодо діючих депозитів: я маю кілька, із завершенням у наступному, 2026 році. Хочу розуміти — чи зможу я після завершення кожного депозиту (поетапно) через відеозвʼязок запросити переказ на інший IBAN в українському банку? Чи, навпаки, я повинен чекати завершення всіх депозитів, щоб одним переказом вивести кошти?

І якщо сума перевищуватиме 400 000 UAH — чи можу я оформити розбиття на кілька транзакцій? Ці питання для мене важливі, бо йдеться про захищені вкладення і моє право на повернення без зайвих ризиків чи затримок.

Сподіваюся на прозору комунікацію з боку банку щодо подальших дій.

P. S. Я завжди, коли зʼявлявся банер з проханням актуалізувати персональні дані (у рамках щорічної перевірки), пріоритетно виконував цю вимогу, особливо зараз, у складний воєнний час. Розуміючи важливість фінансової стійкості та прозорості, я підтримую роль українських банків у допомозі. Але цього разу банер не зʼявився, і з боку банку не було ініціативи щодо уточнення моїх даних ⚠️. Якби була така ініціатива — я б без затримок надав усі документи, включно з історією доходів за останні п’ять років, щоб уникнути несподіваного блокування.
Сенс Банк
Дякуємо за такий розгорнутий відгук. Ми безмежно раді бачити, що ви залишились задоволені як нашим застосунком, так і продуктами банку 🤗

Щодо припинення співпраці, то в таких випадках банк діє згідно з п. 4.3 ДБО та чинним законодавством України, зокрема з законом «Про банки і банківську діяльність» та «Про запобігання легалізації доходів, отриманих...». Як державна установа, ми зобов’язані дотримуватися нормативних вимог і реагувати на будь-які порушення, тому в окремих випадках змушені припиняти співпрацю 🥲
Детальніше про можливі причини припинення співпраці можна ознайомитись тут:

Чекати на закриття всіх депозитів не потрібно, ви можете звертатись для перерахунку коштів за кожною угодою окремо. Стосовно розбиття суми, то, на жаль, вона не може дробитись. Умовно якщо у вас завершується угода на суму 400 000 грн, то і перерахунок на рахунок в іншому банку буде на цю суму.

З повагою, Андрій 💙

natashaGra
natashaGra
13 грудня 2025, 16:10
Впечатление , что отзыв на заказ написан
Feregato
Feregato
14 грудня 2025, 6:01
Вроде бы нет, отзыв же в целом отрицательный, но написан с помощью ИИ. Просто автор в начале подлизнул, будто это ему поможет решить проблему.
ybloko
ybloko
21 грудня 2025, 10:07
Автор написав по факту і об'єктивно зазначив і позитивні моменти,так пишуть розумні люди

Курс валют в Сенс Банк

Курс валют в Сенс Банк

Головна / Банки України 🏦 / Сенс Банк 💰 / Відгуки про Сенс Банк 📝 / Сучасний банк із відеопідтримкою, але питання до політики ризиків