make it make sense
- Ответ банка
- Sense Bank
- 11 грудня 2024, 17:01
Дякуємо за ваш детальний відгук. Хочемо пояснити ситуацію та роз’яснити, чому ваш рахунок було взято на облік у Державній податковій службі (ДПС).
Відповідно до статті 69 Податкового кодексу України, банки зобов’язані повідомляти ДПС про відкриття або закриття рахунків платників податків. Це обов’язкова процедура, яка забезпечує податкову прозорість та виконується для всіх клієнтів, незалежно від їх статусу (ФОП чи фізична особа). Без цього підтвердження банк не має права здійснювати операції по рахунку.
Навіть якщо ви використовуєте рахунок виключно для особистих потреб, законодавство вимагає цієї реєстрації. Процедура стандартна і автоматизована: ми повідомляємо ДПС про відкриття рахунку, отримуємо підтвердження, і після цього рахунок розблоковується для операцій.
Ваш рахунок було взято на облік і тепер він повністю функціонує. Щодо побоювань, що кошти з особистого рахунку можуть вплинути на ваш податковий статус як ФОП, зазначимо: особистий рахунок не має відношення до підприємницької діяльності, якщо ви не використовуєте його для отримання доходів, пов’язаних із ФОП. Тому приводу для занепокоєння немає.
Ми розуміємо ваше невдоволення через затримку, але вона викликана саме дотриманням вимог законодавства. Сподіваємося на ваше розуміння та дякуємо за терпіння!
Якщо у вас є додаткові запитання, будемо раді допомогти.
З повагою, Денис
- natashaGra
- 11 грудня 2024, 19:17
Я б на вашем месте спросила у юриста, у этого банка бывают «приколы» с документами и их прочтением. А служба поддержки , что здесь на сайте , что в приложение ещё те специалисты, беды потом не оберетесь
- gordon20ramzi
- 11 грудня 2024, 20:03
Це стандартна процедура. Якщо ви ФОП, будь-який банк повинен повідомляти податкову про відкриття рахунку, таке законодавство. Запитайте у банків, де відкрита ваша карта, чи передають вони інформацію про відкриття рахунку ФОПа, всі скажуть, що передають навіть, якщо рахунок відкриється для особистих потреб, а не для діяльності підприємця
Курс валют в Сенс Банк
Я решил проверить, как далеко шагнула цифровизация, и открыть виртуальную карту с помощью смартфона и программы Дия, в банке, прямо не вставая с дивана.
Выбрал для теста Сенс банк…
и этим совершил самую главную ошибку
Где-то минут 20 ушло у меня на установку и регистрацию в приложении,
на заполнении кучи полей, и прочие селфи, и глючные Дия-пидпысы,
но все это мелочи и реально проще, чем физически ходить в банки,
тем-более зимой,
тем-более если он закрыт из-за воздушной тревоги.
В программе я выбрал что хочу три вида карт — кредитку и две дебитки в гривне и евро. Все виртуальные
Нажал кнопочку — и!!!
мне на почту упало три договора и письмо с поздравлениями! Ура ура
Красота? Успех?
Я открыл главный экран программы.Экран был красивым.
Однако, на нем явно чего-то не хватало. Но чего именно?
Хм Эврика! Не хватало самих карт.
Эдакой-то мелочи.
То есть письма с поздравлением есть — а самих карт нету
Я обратился в поддержку, и спросил, а где собственно потерялись мои карты, чувак?
На что мне ответили, что «Ваші картки заблоковані до того моменту як ми отримаємо інформацію з Податкової Адміністрації про те, що вони узяті до обліку. Незабаром вони з’являться у програмі Ми виконуємо норму ст 69 податкового кодексу»
Взято на облік? Податкова Адміністрація?
Какие жуткие слова! Но зачем? Зачем, Карл?
Я же не открываю счет, чтобы вести предпринимательскую деятельность.
Я просто открываю счет, чтобы тратить зарплату.
Когда-то до войны я вел деятельность как ФОП. Но разве во время войны заработаешь?
В итоге пошлось пойти «рабочим на завод». И про это я вам указал при регистрации в приложении.
ФОП, слава богу, пока денег не просит, сдаю пустые отчеты. Возможно скоро закрою.
Пока я писал сей опус, телефон начал вибрировать, пришел СМС от sense банка.
«ваш рахунок взято на облік в податковій адміністрації картка вже доступна»
Ну и зачем cпрашивается, было ставить на учет в налоговую мой личный счет?
Чтобы когда я перевел туда свою пролетарскую зепку, у меня по ФОПу начислился приход?
И я вместо нуля, оказался что-то еще и должен этой вашей
Податковой Администрации?
Вот скажите, зачем мне это надо?
Я же к вам пришел не для этого.
make it make sense
Навіть якщо ви використовуєте рахунок виключно для особистих потреб, законодавство вимагає цієї реєстрації. Процедура стандартна й автоматизована: ми повідомляємо ДПС про відкриття рахунку, отримуємо підтвердження, і після цього рахунок розблоковується для операцій.
Якщо у вас є додаткові запитання, будемо раді допомогти.
З повагою, Денис