Альфа банк НЕ повертає гроші та знімає шалену курсову різницю за повернення коштів
Курс валют в Сенс Банк
10.07 я здійснила покупку в інтернет-магазині на суму 4540 грн. Оплата через Альфа банк пройшла, але замовлення не сформувалося через технічні проблеми магазину, тому вони зробили автоматичне повернення коштів на картку Альфа-банку.
11.07 я отримала письмове підтвердження від магазину про повернення коштів.
12.07 я телефоную на гарячу лінію Альфа-банк і оператор каже мені, що ВЖЕ бачить на моєму рахунку кошти і що до кінця дня я побачу їх в Sense на моїй картці.
13.07 я не побачила повернення 4540 грн, але побачила, що в мого рахунку зникло приблизно 1000 грн.
Я телефоную на гарячу лінію, і тут починається саме цікаве. Новий оператор вже каже, що гроші колись повернуться, можливо через 2−15 днів, а різниця у 1000 грн — ЦЕ КУРСОВА РІЗНИЦЯ. Тобто я заплатила 4540 грн, і мені відмовляються ці гроші повернути на картку, хоча вони вже на моєму рахунку за словами оператора, а ще в списали курсову різницю 1000 грн без будь-яких попереджень. Звідки така курсова різниця з різницею у 3 дні? По якому такому курсу банк перерахував мені курсову різницю? Оператор пообіцяв передзвонити через годину, щоб пояснити, як питання буде вирішено, але я так і не дочекалася на зворотній зв’язок. БАНК БРЕХУНІВ.
Підсумок — банк вкрав в мене 5500+ гривень і судячи з того, як оператори брешуть, вони не збираються повертати мені кошти.
Це — крадіжка та порушення законодавства.
Вся моя родина має депозити в Альфа-банку і вже зрозуміло, що потрібно щонайшвидче забирати свої гроші та закривати рахунки. Є більш надійні та стабільні банки, які не «кидають» своїх клієнтів. Українські компанії навіть зарплатні проекти припиняють в цьому недобанку.
Не рекомендую банк НІКОМУ, ви ризикуєте втратити свої гроші.