Цікава система конвертації валюти.
Курс валют в Сенс Банк
| USD | 42 | 42.5 |
Зараз багато хто виїхав за кордон та використовує українські банківські карти для зняття готівки у валюті. Але будьте обачні, зараз ви знімете 500 грн (в еквіваленті іншої валюти) а завтра зайдете у додаток банку і побачите що знялось 606 грн, а якщо грошей немає, то карта піде у мінусовий баланс.
Мій негатив оператор чату ніяк не пропрацював, тільки кинув 3 скрипта з тим самим сенсом, мов так працює платіжна система і т.д. Я можу в це повірити коли питання стосується зняття валюти з карти або транзакцій за кордоном, але коли підписка на інтернет-сервіс, який завжди була фіксована в одній валюті (гривні) і чомусь вона знялась не як завжди 99 грн, а 108 грн, то тут багато питань.
У мене на карті залишилось -100 грн через те, що банку захотілося здерти по курсу, який був більший через декілька днів. Мій негатив залишився і банку на це начхати, скарги ніхто не захотів фіксувати.
Дуже гарний сервіс, а головне клієнтоорієнтований ❤️
Якщо сказати в загальному про цю ситуацію, то так, дійсно, може виникнути курсова різниця між блокуванням суми і списанням з рахунку, оскільки списання проходить не одразу. Так, це не ідеально і ми хочемо це покращити і плануємо це зробити, проте не найближчим часом, на жаль :( Варто не забувати, що курсова різниця це не завжди в мінус для вас, якщо зміна курсу буде на вашу користь, то баланс картки збільшиться.
До речі, закордоном краще обирати в банкоматах місцеву валюту, в якій буде видача коштів, щоб не було додаткового етапу конвертації. Детальніше про те як і за яким курсом проходить конвертація в нашій базі знань: https://help.alfabank.ua/hc/uk-ua/articles/360014652800
Також коли отримаємо ваші дані напишемо вам в особисті повідомлення деталі за вашою ситуацією