Мінфін - Курси валют України

Встановити

просто жах

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Tatiana234 1 листопада 2019, 10:55
чому потрібно платити за довідку про закриття кредиту??? ціна 150грн
якщо в інших банках довідку видають безкоштовно
Сенс Банк
Відповідь банку
1 листопада 2019, 12:36
Tatiana234, умовами Кредитного договору не передбачено обов'язкове надання довідки про погашення кредиту після виконання зобов‘язань.
За отримання зазначеної довідки стягується відповідна комісія, розмір якої затверджений банком у відповідних тарифах.
Право Банка на встановлення зазначеної комісії передбачено ст. 47 ЗУ «Про банки і банківську діяльність», відповідно до якої банк самостійно встановлює процентні ставки та комісійну винагороду за надані послуги.
Звертаємо увагу, що відповідно до ст. 53 ЗУ «Про банки і банківську діяльність», банку забороняється встановлювати процентні ставки та комісійні винагороди на рівні нижче собівартості банківських послуг у цьому банку.

Коментарі - 9

+
0
corsww
corsww
1 листопада 2019, 13:24
#
Автору. Не обращайте внимания на ложь представителя банка. Весь банк лживый. Себестоимость клочка бумаги стоит 150 гвн у них. Насколько мне известно даже в МФО выдают бумагу, что клиент ничего им не должен по завершению договора притом бесплатно. Мошенники они и есть мошенники.
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
1 листопада 2019, 17:25
#
Не во всех, а только в тех, которые соблюдают законодательство. В привате, например, требуют за подобную услугу 100 грн. :)
В принципе, писарь банка прав, что справки - это дополнительная услуга, за которую могут взымать плату, но!.. Закон (545-я статья ГКУ) обязует кредитора по требованию заемщика в таких случаях выдавать расписки или возвращать оригиналы кредитных договоров. Причем в расписке обязательно должно быть указано, что обязательства выполнены, но договор оставлен кредиторам себе на память. :) 
Можете у них потребовать расписку, но предупреждаю сразу, что они вам ее не дадут, т.к. соблюдение этой нормы закона не предусмотрено их правилами. Они мне так на мой официальный запрос по этому поводу и ответили, что понимают эту норму закона, как разрешение им продавать свои справки по 150 грн. :) Но тогда эта же норма позволяет заемщику в случае отказа кредитора не выполнять обязательство по договору, и не нести за это ответственность - просрочка в таком случае наступает по вине кредитора! :)
+
+25
corsww
corsww
2 листопада 2019, 6:56
#
Касаемо дополнительных услуг. Вы покупаете в строймагазине товар. на 2000 Вам его грузят. Вы говорите а чек. Чек нужен если сотрудники правоохранительных органов остановят машину и спросят откуда товар. А вам говорят а это дополнительная услуга. Чек стоит 500 по себестоимости. Берете?
Дополнительная услуга это если в том же магазине вам предложат предоставить грузчика, без которого вы и сами можете обойтись по желанию и он за определенную сумму поможет вам дома разгрузить товар допустим. Или установит если это бытовая техника. Вот это дополнительная услуга.
 В данном случае ни о какой доп услуге не может быть и речи.
 Банк берет плату за обслуживание счета и сюда же входит и закрытие счета.И выдача справки или чека по магазинному о том что услуга завершена .Сюда же входит.
То есть налицо наглое и бесцеремонное крысятничество со стороны этих так называемых банков и ничего более.
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
4 листопада 2019, 14:00
#
Справка о закрытии кредита не предусмотрена ни одной законодательной нормой.
Предусмотрена или расписка о выполнении обязательств, как написано в ГКУ, или, если говорить о справках, то постановлением НБУ №492 «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів» предусмотрена справка о закрытии счета, которая, как написано в п. 149, выдается клиенту бесплатно, но для этого нужно подать заявление на закрытие счета. 
Банки же предлагают какие-то дополнительные справки о закрытии кредита! :) 
Клиентам следует требовать расписку или оригинал договора, если это обычный потребительский кредит наличными, или справку о закрытии счета, после подачи соответствующего заявления, если это кредитная карта с кредитным лимитом. И то и другое являются обязанностями кредитора, за которые не взымается плата!
+
0
Toxa David
Toxa David
4 листопада 2019, 12:51
#
Затверджено Постанова Правління Національного банку України 23.03.2009 N 158
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 квітня 2009 р.за N 321/16337
Зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах
13.4. Доповнити главу новим пунктом 20.6 такого змісту:
«20.6. Банк за наявності коштів на поточному рахунку, який закривається на підставі заяви клієнта, здійснює завершальні операції за рахунком [з виконання платіжних вимог на примусове списання (стягнення) коштів, виплати коштів готівкою, перерахування залишку коштів згідно з дорученням клієнта тощо].
Датою закриття поточного рахунку вважається наступний після проведення останньої операції за цим рахунком день. Якщо на поточному рахунку власника немає залишку коштів, а заява подана в операційний час банку, то датою закриття поточного рахунку є день отримання банком цієї заяви.
У заяві про закриття поточного рахунку (паперовій копії заяви в електронній формі) головний бухгалтер банку або інша уповноважена особа банку зазначає дату та час отримання заяви, дату закриття рахунку та засвідчує це своїм підписом. Заява про закриття поточного рахунку зберігається в справі з юридичного оформлення рахунку.
У день закриття поточного рахунку банк зобов'язаний видати клієнту довідку про закриття рахунку».
+
+15
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
4 листопада 2019, 14:19
#
Ну, почти правильно. :) Но немного устарело. В этом году вышла новая редакция этой инструкции с новым названием. В принципе, все осталось, как было, но поменялась нумерация глав с пунктами и немного формулировка изменилась. Ввели слово «бесплатно», но убрали слова «в день закрытия». На мой взгляд, зря убрали, но правильно, что добавили. :)
Раньше было: «У день закриття поточного рахунку банк зобов'язаний видати клієнту довідку про закриття рахунку.»
Теперь стало: «Банк закриває рахунок клієнта та видає клієнту довідку про закриття рахунку безкоштовно.»
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03
+
0
Toxa David
Toxa David
4 листопада 2019, 14:55
#
Всех изменений не уследишь. Спасибо. Про затвердження Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів. {Назва в редакції Постанови Національного банку № 56 від 01.04.2019}
п. 149 Банк закриває рахунок клієнта та видає клієнту довідку про закриття рахунку безкоштовно.
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
4 листопада 2019, 15:41
#
Я сам только сегодня узнал. :)
+
+15
Toxa David
Toxa David
4 листопада 2019, 13:00
#
Исходя из вышесказанного (учитывая словесные хитросплетения) за довідку про закриття кредиту - ціна 150грн, но если вы решили закрыть кредитный счет после погашения кредита (что не помешает вам его открыть в следующем месяце) то довідку про закриття рахунку обязаны видать безкоштовно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.9 46.65
USD 41.05 41.6
Всі курси банку

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.9 46.65
USD 41.05 41.6
Всі курси банку