розголошення банківської таємниці, втрата платежу, шантаж розшуком!!!!!!!!!
Курс валют в Сенс Банк
| USD | 42 | 42.5 |
Я являюсь керівником підприємста, яке сплатило кредит за свого працівника ще 06.05.2018 року, за його письмовою заявою. Всі реквізити були вказано вірно, але зі слів працівників банку кошти на погашення кредиту так і не були зараховані. Ми звернулися до банку платника, щоб отримати роз'яснення, з приводу того, де загубився наш платіж на суму в 204 000 грн, на що нам надали офіційну відповідь, що операція успіша, та з Альфа банку кошти не повертались ( лист банку від 03.06.2018 року). В цей же час почалися дзвінки працівників Альфа банку на робочий номер телефону підприємства (він нашим працівником вказувався як контактний під час отримання кредиту).
Ми неодноразово пояснювали, що підприємство перераховувало кошти Альфа банку, на що ми чули, що це наші проблеми.
Нашим підприємством було надіслано звернення до банку про розшук даного платежу (23.06.2018року) до сьогодні відповідь відсутня.
З липня місяця багатьом моїм знайомим, підлеглим та навіть сусідам почали надходити на вайбер повідомлення про розшук мого підлеглого, що оформив кредит в даному банку, з вкладеним його фото, яке робилося в момент отримання кредиту. Більше того, в даному повідомленні про розшук також вказана моя персона, яка не має жодного відношення до кредиту (використалась моя фотографія, яку я робила ще в 2008-му році в Укрсоцбанк при оформленні карти для соціальних виплат). Коли ми почали телефонувати на номер, з якого надсилалося дане повідомлення, то виявлялось, що такого номера не існує (відповідь оператора мобільного зв'язку). В подальшому працівники Альфа банку, телефонують і погрожують. Під час розмови задаєш їм питання «де наші кошти?», кидається слухавка, або йдуть погрози, і були навіть пропозиції вже змиритись з тим, що кошти не будуть повернуті…
Виходячи з дій працівників Альфа банку порушено наступні норми законодавства:
1) ст. 14 ЗУ про захист персональних даних:
1. Поширення персональних даних передбачає дії щодо передачі відомостей про фізичну особу за згодою суб'єкта персональних даних.
2. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
3. Виконання вимог встановленого режиму захисту персональних даних забезпечує сторона, що поширює ці дані.
4. Сторона, якій передаються персональні дані, повинна попередньо вжити заходів щодо забезпечення вимог цього Закону);
2) ст 32 Конституції України (Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом);
3) ст 182 ККУ ( Порушення недоторканності приватного життя.
Незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди або поширення цієї інформації у публічному виступі, творі, що публічно демонструється, чи в засобах масової інформації).
4) ст 62 ЗУ про банк і банківську діяльність ( Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками:
1) на письмовий запит або з письмового дозволу відповідної юридичної чи фізичної особи. Інформація щодо рахунка умовного зберігання (ескроу) та операцій за ним розкривається також на письмовий запит бенефіціара. Інформація про залишок коштів на банківському рахунку, майнові права на кошти на якому є предметом обтяження, операції за ним, обтяження, стосовно яких до банку надійшли повідомлення, у тому числі взяті банком на облік, інші обмеження права розпоряджання рахунком розкривається також на письмовий запит обтяжувача, якщо право обтяжувача на отримання відповідної інформації передбачено правочином, на підставі якого виникає таке обтяження; 2) за рішенням суду;
3) органам прокуратури України, Служби безпеки України, Державному бюро розслідувань, Національної поліції, Національному антикорупційному бюро України, Антимонопольного комітету України — на їх письмову вимогу стосовно операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи — суб'єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу;
4) центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику:
а) на його письмову вимогу щодо наявності банківських рахунків;
5) центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним
шляхом, або фінансуванню тероризму, на його запит щодо фінансових операцій, пов'язаних з фінансовими операціями, що стали об'єктом фінансового моніторингу (аналізу) згідно із законодавством щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму,
а також учасників зазначених операцій;
6) органам державної виконавчої служби, приватним виконавцям на їхню письмову вимогу з питань виконання рішень судів та рішень, що підлягають примусовому виконанню відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», стосовно наявності та/або стану рахунків боржника, руху коштів та операцій на рахунках боржника за конкретний проміжок часу, а також про інформацію щодо договорів боржника про зберігання цінностей або надання боржнику в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа, що охороняється банком;
7) Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку у випадках самостійного подання банком інформації про банк як емітент та адміністративних даних відповідно до законів про цінні папери та фондовий ринок;
8) за рішенням суду Національному агентству з питань запобігання корупції стосовно наявності та стану рахунків, операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи, фізичної особи — суб’єкта підприємницької діяльності відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»;
9) іншим банкам у випадках, передбачених цим Законом та Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»).
Шановні громадяни України та клієнти Альфа банку! Виходячи з тої ситуації, що склалася з моїм працівником та втратою коштів мого підприємства, будьте дуже обережні з цим банком, вони не несуть ні за що жодної відповідальності! Готуємо наразі пакет документів до суду та поліції, а також скаргу до НБУ.
Дякую!
Пользователь не предоставил документы по запросу администрации сайта, подтверждающие, что он является клиентом данного банка.