Четвертое недоразумение
Курс валют в Сенс Банк
В свете этого возникает ряд вопросов:
Имеет ли банк право —
1. распоряжаться самолично счетами клиентов без разрешения их (мной никакой форме не было дано согласие на снятие 15 гривен) и информировании об этом (я не был оповещен ни в какой форме о снятии данной суммы)?
2. брать плату за не оказанную услугу в полном объеме, и за несвоевременное оповещение клиента (я узнал об снятиях средств со своего счета, когда задолженность в 5 раз выросла)?
3. вовремя решении, согласования спорных вопросов накладывать штрафные санкции?
4. считать, не взятые средства клиентам — кредитом?
5. нужно оповещение клиента, когда он не использует свой счет?
6. если вводится оплата или подымается цена за услугу, клиент должен быть оповещен почему и за что он должен платить (т.е. спектр расширения услуг). Где?
1. ДКБО: 11.1.2. У випадку необхідності внесення змін до умов Договору, за виключенням умов, порядок зміни яких передбачений умовами п.11.1.1. Договору, Банк не пізніше ніж за 30 (тридцять) календарних днів до запропонованої дати несення таких змін вносить пропозицію на зміну умов Договору із зазначенням дати такої зміни шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційному сайті Банку в мережі Інтернет за адресою www.alfabank.ua. В разі, якщо Клієнт протягом 30 (Тридцяти) календарних днів не звернувся за судовим вирішенням розбіжностей між Банком та Клієнтом стосовно зміни умов Договору, вважається, що пропозиція Банку відносно зміни умов Договору прийнята Клієнтом відповідно до частини 3 статті 205 Цивільного кодексу України. Клієнт приймає на себе обов’язок самостійно відстежувати наявність/відсутність пропозицій Банку на зміну умов Договору на офіційному сайті Банку в мережі Інтернет. Сторони погодили, що незгода Клієнта з пропозицією Банку на зміну умов Договору є розбіжністю, яка на підставі частини 2 статті 649 Цивільного кодексу України підлягає вирішенню у судовому порядку відповідно до статті 9.11–для резидентів та 9.12–для нерезидентів даного Договору. Вказаний в цьому пункті Договору порядок змін умов цього Договору застосовується у випадках, якщо інший порядок не встановлений будь-якими іншими умовами цього Договору.
2. Услуга подключена, и плата за нее списывается независимо от того пользовались вы картой или нет. Смс о наличии долга отправляется на след. день после его формирования, формируется долг в расчетную дату (дата подписания договора).
продолжение см. в комментарии