Мінфін - Курси валют України

Нічні онлайн розрахунки з картки

andriyz 31 жовтня 2024, 20:28
30.10.2024 в 03:29 протягом 2 хвилин було здійснено більше десятка онлайн оплат на користь Facebook Meta загальною сумою 600 грн. (поточний інтернет ліміт). Це нова картка, яку я отримав в серпні цього року через Нову Пошту, яка здебільшого використовувалась для онлайн оплати комунальних послуг та жодного разу не покидала домівку чи передавалась в руки третім особам. Прокинувшись зранку позначив дані операції як шахрайські та попросив банк їх оскаржити. Проте, натомість, отримав лист про те, що тільки одна операція може підлягати оскарженню, оскільки згідно умов та правил розмір спірної операції повинен становити більше 155 грн. Я не є прихильником теорій змов, проте дивним чином чомусь саме картки Приватбанку є найбільш скомпрометованими протягом останнього часу. Опції відмови онлайн-платежів без підтвердження в банку теж немає. Більше десятка транзакцій протягом двох хвилин і лише 4 листи від банку з проханням підвищити Інтернет ліміт. Оскільки, хотілось би списати ще більше 🥴 (?).
Спершу здається, що тебе це не може стосватись, бо ти прошарений (-а), ніде карткою не світив, а всі ці відгуки- десь або штучно створені, або стосуються невдах, які засвітили десь свої картки, але реальність насправді така, що зранку коли прокидаєшся- вже нічого зробити не можна.
Якщо ви все ще користуєтесь Приватбанком- рекомендую повністю відімкнути оплату в інтернеті по всіх діючих картках або зменшити до суми, яку не шкода втратити, перевірити/відімкнути ліміти на зняття коштів, а по можливості- перейти повністю до більш нормальних банків, в яких є окрема опція в меню, що не дозволяє проводити платежі онлайн без підтвердження та точно немає таких дир в системі безпеки.
Приватбанк
PrivatBankQM 1 листопада 2024, 8:57
Вітаємо.
Інформація вказана в тому числі в умовах і правилах ПриватБанку.

2.1.4.10.2. Сторони узгодили, що Банк проводить претензійну роботу щодо оскарження операцій за умови, що розмір спірної операції становить більше, ніж 155 грн. У випадку, якщо операція здійснена в іншій валюті, гранична сума визначається шляхом її конвертації в валюту операції за офіційним курсом НБУ, що діє на дату проведення Банком операції, або за обмінним курсом, що встановлюється тим банком, фінансовою установою або Платіжною системою та/ або мережею, через які така операція проводилась.

Оплата в інтернеті можлива за умови володіння даними картки, як то СVV код і термін дії разом з номером картки. Дану інформацію шахраї могли отримати не тільки з необережності, а й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину і недобросовісні охоронці, ненадійні сайти тощо). Ми завжди радимо клієнтам бути уважними і слідувати простим правилам, для чого розмістили на нашому сайті декілька дієвих порад:

Коментарі