Мінфін - Курси валют України

Встановити

Просто жесть

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
BohdanUA 22 травня 2020, 9:34
Користуюся кредиткою вже багато років. Жодного місяця не допускав заборгованості по обов'язкових платежах. Отримуючи ЗП закидаю на кредитку, щоб покрити борг, а потім частково користуюся кредитними коштами. Вчора від Привата чекав «сюрприз», перебуваючи в іншому місті і розраховуючи на доступний залишок 20 000 грн., отримую повідомлення, що ваш кредитний ліміт переглянуто. Перевіряю на заправці баланс, там -244 грн. Тобто вони тупо зменшили кредитний ліміт до суми боргу по карті. А ти робиш що хочеш, якщо готівки при собі не маєш. Щиро «вдячний» Приватбанку за «турботу» про постійних клієнтів. Від сьогодні десятому закажу, щоб не зв'язувався з кредитками від цієї пародії на банк.
Приватбанк
Відповідь банку
22 травня 2020, 9:52
Доброго ранку!
Ліміт встановлюється для кожного клієнта індивідуально та розраховується за допомогою складної математичної моделі, що включає в себе сотні факторів. Хочемо зазначити, що активне користування продуктами банку може позитивно вплинути на суму ліміту в майбутньому. Рух коштів та позитивна кредитна історія також враховуються при встановленні ліміту, але це не єдині фактори, на підставі яких банк приймає остаточне рішення.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 6

+
+1
BohdanUA
BohdanUA
22 травня 2020, 11:37
#
Та ви що? Вся складна «математика» вашої моделі полягає в тупому зменшенні ліміту до суми боргу. Аналогічні випадки, як виявилося, відбулися у багатьох. Продовжуйте у тому ж дусі і втратите добру частку клієнтів.
+
0
Daniel2
Daniel2
22 травня 2020, 12:12
#
Странный ответ банка. Мне менеджер сообщил, что кредитные лимиты и программы (КУБ, 5-7-9) сегодня были приостановлены для всех.
+
+16
kingcity
kingcity
22 травня 2020, 16:38
#
Математична модель… Сотня факторів… бла-бла-бла…

З грошима у них туговато стає, от і все:

https://ubr.ua/finances/banking-sector/v-etom-hodu-pribyl-privatbanka-sokratitsja-pochti-vdvoe-otchetnost-3893003.html
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
22 травня 2020, 18:43
#
Почему все так удивляются изменению кредитного лимита? Разве вас не предупреждали об этом, когда вы подписывали договор на обслуживание в этом банке? Какой «сюрприз», если так было всегда - и до национализации, и после. Этому «сюрпризу» уже лет и лет. :)
+
0
BohdanUA
BohdanUA
23 травня 2020, 0:14
#
Станислав Косовцов, я щиро за вас радий, що для вас це не сюрприз. Я з подібним не стикався і переконаний, що про подібні речі потрібно повідомляти заздалегідь, а не ставити перед фактом «вам було переглянуто». Я розумію, що банк не благодійна організація, але в даному випадку клієнтів мають за лохів. Якби були якісь проблеми з погашенням чи несплатою відсотків у мене б не було жодних запитань.
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
25 травня 2020, 14:29
#
Так об этом и уведомляют заранее, как только вы становитесь клиентом. Просто устно это не всегда озвучивается сотрудниками банка, которые оформляют кредитки. Но клиент всегда может почитать самостоятельно об условиях обслуживания в банковских правилах, текст которых можно посмотреть на сайте банка. Только вот 99,9% клиентов этого не делают, т.к. эти правила очень объемные и довольно сложны в понимании для среднестатистического клиента банка без специального профильного образования. Об этом даже ВСУ сказал, рассматривая одно спорное дело по кредиту привата. :) Но если даже лень посмотреть правила или сложно понять, что там написано, то хотя бы можно просмотреть отзывы о банке, например здесь же на Минфине, или еще где-нибудь на просторах интернета, прежде чем становиться клиентом этого банка. А вообще, я подозреваю, что право в любой момент менять на свое усмотрение размер кредитного лимита, скорее всего, прописывается в правилах обслуживания любых банков. Согласен, что это не совсем правильно по отношению к клиентам, как к потребителям, которые заказывают определенную услугу и не могут быть уверены, что эта услуга будет должным образом оказана. На мой взгляд было бы справедливым назначать эти лимиты на определенный период времени, например, на год, а потом пересматривать опять на год - меньше или больше и т.д. Но это нужно обязать банки сделать на законодательном уровне - прописать в законе или хотя бы в постановлениях НБУ, а пока: «Маємо те, що маємо.» :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.85 41.45
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.85 41.45
Всі курси банку