Мінфін - Курси валют України

Встановити

Будьте обережні! Отримання готівки в касі Приватбаку небезпечне: його працівники можуть вкрасти гроші з вашого рахунку

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Hanna1212 9 травня 2020, 17:39
Відділення за адресою: Київ, вул. Маршала Тимошенка, 29
08.04.20 в касі Приватбанку м. Києва по вул. М. Тимошенка, 29, я продала 200 євро по курсу 29,10 грн. на суму 5820 гривень. Не відходячи від каси, я перерахувала отриману суму – нестачі чи надлишку не було.
Через 21 один день мені зателефонувала «служба безпеки Приватбанку» і звинуватила в отриманні зайвих 500 грн. та попередила, що їх буде списано з мого рахунку.
Бачачи, що це обман, я таки переглянула записи відеоспостереження відділення. Одна камера показала, як касир рахує гроші та передає невідомій особі у віконце. Її кількість також незрозуміла, бо банкноти рахувалися не поаркушно і на лічильнику цифри не видно. З іншої камери помітно, як біля віконця каси я перераховую банкноти і відходжу геть.
Проте керівник відділення стверджує, що відеозаписи доказують видачу на 500 гривень більше, і не комусь, а саме мені.
04.05.20 банк без мого доручення списав 500 гривень з рахунку: «Возврат средств по ошибочной кассовой операции согласно заявки».
Кошти були незаконно вилучені з моєї власності та передані у володіння іншої особи (касира), що по суті є крадіжкою на межі з грабежем.
Інструкція НБУ № 22 дозволяє списувати кошти з рахунків клієнтів лише за їх дорученнями або на підставі судового рішення. Банк міг звернутися з позовом до суду, але підстав у нього також немає.
Інструкцією НБУ № 103 встановлює, що банк не приймає претензії від клієнта, якщо готівка не була перерахована під контролем у приміщенні банку. Така заборона стосується і претензій банка до клієнта.
У разі виявлення клієнтом біля каси недостач або надлишків — банк повинен скласти акт, чого в моєму випадку не робилося. Окрім того, банк повинен підтвердити недостачу в касі актом її ревізії, що також не було зроблено. Єдиним доказом отримання надлишкових грошей може бути квитанція, але на суму 6320 гривень я її не отримувала.
Навіть, якби банк мав право на претензію після того, як клієнт відійшов від каси без акту розбіжностей, обґрунтовувати її на припущеннях не можна.
Такі дії не сумісні з поняттям «банку», а притаманні лихварю, далекому від моралі та порядності. Після отримання готівки, до клієнта може зателефонувати «служба безпеки Приватбанку» і цинічно попередити про крадіжку грошей з його рахунку. Жодного разу не чула, щоб злодій зухвало застерігав майбутню жертву про те, що він зробить з неї потерпілого.
Робота касира напружена та інколи призводить до помилок, за які касир несе повну матеріальну відповідальність. Та це не виправдовує беззаконня.
Я написала скарги. Приватбанк став власністю Держави, яка не переймається людиною, тому скарги скоріш не будуть задоволені.
Але відвідувачі порталу «Мінфін" зможуть скористатися уроками моєї історії: Хто попереджений, той озброєний!
Приватбанк
Відповідь банку
9 травня 2020, 18:16
Доброго вечора!
Ваше питання вже розглядають спеціалісти. Ми прагнемо вирішити його у найкоротший термін. Про результати Вас одразу повідомлять.

Коментарі - 4

+
+20
Shurik Linnik
Shurik Linnik
9 травня 2020, 18:05
#
Цих беззаконників треба розігнати негайно!Думають що вони і є верховенством права!
+
0
2769
2769
9 травня 2020, 20:03
#
Це такий фокус.
+
+25
kingcity
kingcity
9 травня 2020, 22:04
#
Н-да, от у чому, так у розвитку методів «честного отъема денег» Приват дійсно «преуспел». Чого про якість їхніх послуг не скажеш.
+
0
Toxa David
Toxa David
10 травня 2020, 8:44
#
Я смотрю вы достаточно юридически подкованы что бы решить вопрос в свою пользу. Удачи. И побольше таких грамотных клиентов банку (надоело читать: спасите! помогите обижают! а дальше полная безграмотность и чушь). Может и банк за клиентами юридически подтянется и перестанет так себя вести.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Будьте обережні! Отримання готівки в касі Приватбаку небезпечне: його працівники можуть вкрасти гроші з вашого рахунку