Мінфін - Курси валют України

Встановити

Надання недостовірної інформації

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
DYBLIKAT 16 листопада 2019, 18:42
Через сервіс банку Приват24 доступна можливість замовлення та отримання документів (квитанції, довідки, угоди тощо) у режимі on-line. При самостійному формуванні довідок, наприклад, про відсутність/наявність заборгованості перед банком через персональний кабінет фізичних осіб, отримуємо документ з приміткою (див. мал. за посиланням: https://fex.net/s/yafe5xl):
«Щоб переглянути цей документ в електронній формі:
1. Зайдіть на сторінку pb.ua/check
2. Оберіть тип документа „Довідки/виписки“
3. Введіть номер довідки та натисніть „Знайти“
4. Ви зможете завантажити електронну копію з електронно-цифровим підписом»
Проте, в супереч пункту 4 зазначеної примітки, документ завантажується без накладеного на нього ЕЦП/КЕП.
Банку неодноразово повідомлялось через форму on-line діалогу (запити за №№ 25243604 від 15.10.2019 р. та 14488096 від 29.10.2019 р.) про те, що документи з категорії «Довідки», надавані його системою, містять не достовірну інформацію, а саме не мають електронно-цифрового підпису, про наявність якого чітко зазначено у довідці, та з пропозиціями:
— або додати ЕЦП/КЕП до довідок, про що зазначено у документі;
— або скоригувати пункт 4 примітки до виду на зразок «Ви зможете завантажити електронну копію», «Ви зможете перевірити електронну копію документу».
На поточний момент документи продовжують формуватися з хибною інформацією — ЕЦП/КЕП не накладається на документи типу «Довідки», хоча про його наявність зазначено у документі. Згідно наданих коментарів від банку — «рядок приберуть в найближчу версію після оновлення», «терміни оновлення — не відомі».
Приватбанк
Відповідь банку
PrivatBankQM 16 листопада 2019, 19:55
Добрий вечір!
Питання вже розглядають спеціалісти. Ми прагнемо вирішити його у найкоротший термін. Про результати Вас одразу повідомлять.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 5

+
0
Филипп Филиппович
Филипп Филиппович
16 листопада 2019, 21:08
#
Без ЭЦП это просто бумажки, никакой юридической силы не имеют. Если это финансовые документы, присутствие ЭЦП обязательное условие. Перечень таких документов и правила их оформления можно посмотреть в постановлении НБУ №22.
+
0
Владимир Пчелко
Владимир Пчелко
16 листопада 2019, 22:35
#
Да банку не выгодно подобное - ведь драть по 50-100грн за справку будет меньше возможности.
+
0
DYBLIKAT
DYBLIKAT
17 листопада 2019, 10:40
#
До речі, така сама ситуація у Приваті з депозитними угодами - замість ЕЦП/КЕП маємо картинку у вигляді печатки та підпису на електронній формі документу. 
Проте, використання факсимільних печаток та підписів банк пояснює:
- ч. 3 ст. 207 Цивільного кодексу України, де зазначено використання при вчиненні правочинів факсимільного відтворення підпису за допомогою засобів механічного, електронного або іншого копіювання, електронного підпису або іншого аналога власноручного підпису допускається у випадках, встановлених законом, іншими актами цивільного законодавства, або за письмовою згодою сторін, у якій мають міститися зразки відповідного аналога їхніх власноручних підписів;
- пунктом 2.8.2.13.9 публічних Умов та правил надання банківських послуг, де сказано, що Сторони за цим Договором дійшли згоди, що при вчиненні правочину та оформленні документів за цим Договором Лізингодавець має право використовувати: - факсимільне відтворення підпису особи, уповноваженої підписувати такі документи, та відтворення відбитка печатки Лізингодавця технічним печатним пристроєм, при цьому такі документи будуть мати юридичну силу.

У зауважені до банку мова про те, що у документі (у даному випадку довідці) чітко зазначено, що ЕЦП є, а по факту при перевірці - його немає. Тому інформація, надана даним документом є недостовірною.
+
0
Филипп Филиппович
Филипп Филиппович
17 листопада 2019, 11:21
#
До речі, така сама ситуація у Приваті з депозитними угодами
====================

Ну с депозитами проще, идет такой банк лесом вместе с его условиями и правилами...
+
0
DYBLIKAT
DYBLIKAT
25 листопада 2019, 12:20
#
Отож, банк зупинився на варіанті можливості просто перевірити наявність сформованої їх системою довідки у їх же системі - пункт «Ви зможете завантажити електронну копію з електронно-цифровим підписом» прибрали. Тепер довідки мають вигляд просто тексту, поверх якого приліплено картинку з печаткою та підписом, який банк називає «факсимільними даними» :D Можна ще було замість ЕЦП залишити номер телефону, за яким можна було б подзвонити і перепитати, чи дійсно видавався такий документ.
От тільки залишається відкритим питання - де перевірять чинність електронного документу, якщо банк чи його ресурси перестануть працюватимуть? Просто вірить накладеним факсимількам?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.3 45.3
USD 40.8 41.4
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.3 45.3
USD 40.8 41.4
Всі курси банку