Порада Ощадбанку — зробіть свої правила прозорішими, щоб всі нюанси взаємодії з вами були прописані в угоді ДКБО
Доброго дня! З 12.03.2025 року Ощадбанк ввів нове обмеження, яке не дозволяє переказувати більше ніж 100 гривень за один раз без підтвердження SMS-повідомленням. Для мене й інших людей, які лишились на окупованих територіях це величезна проблема, але сьогоднішній відгук не про це. Після величезної кількості дзвінків до call центру Ощадбанку один з операторів нарешті повідомив справжню причину цих, не інакше сказати, каральних заходів — це експлуатація банківських систем Ощадбанку так званими «мінялами», які допомагають отримувати гроші пенсіонерам на окупованих територіях. Співробітник call центру банку повідомив, що причина блокувань полягає в тому, що банківські системи фіксують авторизації з обмеженої кількості мобільних пристроїв у десятки тисяч акаунтів клієнтів Ощадбанку, що є шахрайськими з точки зору банку діями і перевантажує системи банку, через що вони роздають всім підряд так звані «нульові ліміти». Справді, через свою лінь та тупість більшість мінял клонують застосунок Ощаду своїх клієнтів собі на телефони для полегшення проведення операцій, але угода ДКБО прямо не забороняє цього робити. Прохання до Ощадбанку чітко зафіксувати дозволені та недозволені маніпуляції зі своїми системами в угоді ДКБО і конкретно пояснити клієнтам, за які дії вони можуть отримати нульовий ліміт, заблокувати можливість використання клонів Ощаду, або взагалі відключити цей додаток, адже з урахуванням введення ліміту в 100 гривень їм неможливо користуватись.
Відповідь адміністратора
1 травня 2025, 12:08
Даний відгук став учасником редакційного огляду: https://minfin.com.ua/ua/2025/04/30/149888350/
Курс валют в Ощадбанку
| EUR | 49 | 49.6 |