Мінфін - Курси валют України

Встановити

Ви померли майже два роки тому? Для «Ощадбанку» ви і досі живі!

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
VladyslavB 19 січня 2022, 15:54
Відділення за адресою: Тернопіль, майд. Волі, 2
Схоже, ребрендінг, місячні зарплати у мільйон гривень у голови «Ощадбанку» та діджиталізація не змінили єство найстарішого держбанку країни.

У самий початок карантину — у березні 2020 помер мій родич-переселенець на непідконтрольній території. До того він отримував пенсію в Ощадбанку, і через хворобу фізично не зміг знімати гроші, а накопичилася сума під 20 тисяч гривень.

Я отримав свідоцтво про смерть і 25 серпня 2020 подався до українського нотаріусу, який повідомив Ощадбанк у серпні 2020, що мій

РОДИЧ ПОМЕР і що є його спадкоємці. Ніби то немає людини і відповідно мертві не можуть користуватися карткою (хіба у фільмах про

зомбі). Але для Ощадбанку це немає значення і для його системи людина жива (попри запит від нотаріусу).

У серпні 2020 я відвідав тернопільську філію ТВБВ№ 10019/03 і показав свідоцтво про смерть родича українського зразка та заповіт.

— Ми можемо щось робити з рахунком лише на підставі свідоцтва про спадщину від нотаріусу. Коли його отримаєте — приходьте, —

безапеляційно сказали мені тоді.

І ось, сьогодні, 19 січня 2022 року, попри закриття КПП на Донбасі, карантині обмеження я прийшов до відділення ТВБВ№ 10019/03 у Тернополі і побачив … що з рахунку ПОМЕРЛОГО щомісяця знімалися по 100 гривень за її обслуговування (!) неактивного рахунку!
Назбиралася чимала сума — 1000 гривень. Шановний «Ощадбанк» ЯКИМ ЧИНОМ РАХУНОК може бути АКТИВНИМ якщо а) його власник помер 20

місяців тому і про це вас проінформував нотаріус б) сам рахунок заблокований /бо належить переселенцю/ і ним не можна було

користуватися, бо померлий не пройшов ідентифікацію наприкінці 2019 року?

Ще фішка — за день в Ощадбанку можна зняти з успадкованих коштів не більше 10 000 гривень (!) і доведеться йти двічі і витрачати свій час. Виходить, що його голова теж отримує мільйон гривень зарплати протягом 100 днів?

«Дякую», Ощадбанку за те що воскресив мого родича і клієнтоорієнтованість. Я хоч і не був твоїм клієнтом, але сервіс пізнав.
Ощадбанк
Відповідь банку
19 січня 2022, 17:30
Доброго дня! Рахунок обслуговується відповідно до діючих умов та тарифів до його закриття власником рахунку або спадкоємцем.

Коментарі - 1

+
0
VladyslavB
VladyslavB
5 квітня 2022, 21:57
#
Написав заявку у відділені (тут такого не радили). Її передали на комісію у Київ /чи щось подібне/. Комісія схвалила і ось сьогодні, 5 квітня, гроші /1020 грн/ повернули. Так що не пробуйте різні способи, а не тільки на цьому сайті /бо так їм легше вас позбутися/.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝 / Ви померли майже два роки тому? Для «Ощадбанку» ви і досі живі!