Монетизована пільга ЖКХ
Я оплатив газ на 03.12.20 і заборгованість становила 0 грн, а ощадбанк перерахував кошти десь 20.12.20., тож постачальник не міг надати банку завідомо неправдиву інформацію. Я завжди здійснюю оплату жкх через приват24 і приватбанк завжди в кусі моєі заборгованості, тож версія про те, що постачальник подав неправдиву інформацію є простою недостовірною. Я прошу повернути кошти на рахунок і оплатити за електроенергію. Стосовно неправдивоі інформаціі від постачальника, то це питання повинен вирішувати ощадбанк, бо він здійснив незаконну фінансову трансакцію і питання повинен ставити ощадбанк перед постачальником. Дякую
- OschadbankUA
- 23 грудня 2020, 17:06
Банк не формує суми платежів до комунальної організації, лише проводить платіж по вказаній сумі. Тому для уточнення цього питання потрібно звернутись до комунальної організації.
Ощадбанк не має право здійснювати перевиплати. Перевиплати жкп — це незаконна трансакція, яку контролює Національний банк України. Я ніякого відношення до стосунків ощадбанку і постачальників послуг не маю, Це регулюється договором між цими установами. Розбирайтеся самі, а я вимагаю, щоб ощадбанк здійснював свої зобовязання — повернув гроші на рахунок і оплатив заборгованість за електроенергію. Якщо ми не можемо дійти зготи з даного питання, то може Національний банк Украни і відповідальні в уряді за державну мотетизацію допоможуть дійти згоди. Дякую.
Курс валют в Ощадбанку
Щомісячно комунальні підприємства надають Ощадбанку дані щодо обсягів спожитих комунальних послуг кожним субсидіантом/пільговиком. На підставі цієї інформації Ощадбанк перераховує кошти за субсидією/пільгою комунальним підприємствам.
Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ від 21.10.1995 №848 (зі змінами та доповненнями), та Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженим постановою КМУ від 17.04.2019 №373 (зі змінами та доповненнями), встановлюється така послідовність перерахування коштів за комунальні послуги (витрати):
1. Тепло.
2. Газ.
3. Гаряча вода.
4. Холодна вода.
5. Електрика.
6. Сміття.
7. Житло (послуги з управління багатоквартирним будинком).
Таким чином, якщо постачальник газу надав банку інформацію, що необхідно сплатити певну суму за газ — банк її сплачує раніше ніж за електрику, адже газ вище в послідовності перерахування. Вам необхідно звернутися до надавачів послуг газу для уточнення питання, чому передають дані для утворення переплати.