Мінфін - Курси валют України

Встановити

Монетизована пільга ЖКХ

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
sasha67 23 грудня 2020, 7:56
Я, ліквідатор ЧАЕС, маю монетизовану пільгу ЖКХ. В ощадбанку відкрито рахунок на який надходять кошти для погашення ЖКХ, але представники банку не погашають мою заборгованість, а створюють переплату (за газ) у одного постачалька і надсилають смс про необхідність оплати ЖКХ другого постачальника (електроенергії). Я так розумію, що ощадбанк повинен погашати заборгованість, а якщо такої заборгованості не має, то гроші повинні залишатись на рахунку. Що мені в цьому випадку робити, до кого звертатись?
Ощадбанк
Відповідь банку
23 грудня 2020, 10:27
Доброго дня.
Щомісячно комунальні підприємства надають Ощадбанку дані щодо обсягів спожитих комунальних послуг кожним субсидіантом/пільговиком. На підставі цієї інформації Ощадбанк перераховує кошти за субсидією/пільгою комунальним підприємствам.
Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ від 21.10.1995 №848 (зі змінами та доповненнями), та Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженим постановою КМУ від 17.04.2019 №373 (зі змінами та доповненнями), встановлюється така послідовність перерахування коштів за комунальні послуги (витрати):
1. Тепло.
2. Газ.
3. Гаряча вода.
4. Холодна вода.
5. Електрика.
6. Сміття.
7. Житло (послуги з управління багатоквартирним будинком).

Таким чином, якщо постачальник газу надав банку інформацію, що необхідно сплатити певну суму за газ — банк її сплачує раніше ніж за електрику, адже газ вище в послідовності перерахування. Вам необхідно звернутися до надавачів послуг газу для уточнення питання, чому передають дані для утворення переплати.

Коментарі - 3

+
0
sasha67
sasha67
23 грудня 2020, 15:11
#

Я оплатив газ на 03.12.20 і заборгованість становила 0 грн, а ощадбанк перерахував кошти десь 20.12.20., тож постачальник не міг надати банку завідомо неправдиву інформацію. Я завжди здійснюю оплату жкх через приват24 і приватбанк завжди в кусі моєі заборгованості, тож версія про те, що постачальник подав неправдиву інформацію є простою недостовірною. Я прошу повернути кошти на рахунок і оплатити за електроенергію. Стосовно неправдивоі інформаціі від постачальника, то це питання повинен вирішувати ощадбанк, бо він здійснив незаконну фінансову трансакцію і питання повинен ставити ощадбанк перед постачальником. Дякую
+
0
OschadbankUA
OschadbankUA
23 грудня 2020, 17:06
#
Банк не формує суми платежів до комунальної організації, лише проводить платіж по вказаній сумі. Тому для уточнення цього питання потрібно звернутись до комунальної організації.
+
0
sasha67
sasha67
23 грудня 2020, 19:15
#
Ощадбанк не має право здійснювати перевиплати. Перевиплати жкп — це незаконна трансакція, яку контролює Національний банк України. Я ніякого відношення до стосунків ощадбанку і постачальників послуг не маю, Це регулюється договором між цими установами. Розбирайтеся самі, а я вимагаю, щоб ощадбанк здійснював свої зобовязання — повернув гроші на рахунок і оплатив заборгованість за електроенергію. Якщо ми не можемо дійти зготи з даного питання, то може Національний банк Украни і відповідальні в уряді за державну мотетизацію допоможуть дійти згоди. Дякую.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися