Неправомірне блокування рахунку
4 вересня 2020 року розраховувалася своєю карткою в центрі краси і здоров’я за процедури, проплата не пройшла, я не зрозуміла спочатку причину, так як на картці будо достатньо коштів для розрахунку. І тут на картку «прилітає привіт» від Монобанку, що я ніби перевищила якісь
ліміти. В мене шок, так як місяць назад я подала
всі документи банку, які підтверджували походження коштів і банк встановив мені ліміт в 250000 грн на місяць. Дзвоню відразу на гарячу лінію, на що чую, що я маю знову подати
документи. Ок, без проблем, на протязі години
скидаю знову документи і пояснення проведення транзакцій. Рахунки так і не розблоковані, доступу до особистих коштів
немає. Мій чоловік зараз у від‘їзді, якраз по
поповненню ним моєї картки через термінал
виникли питання, навіть знайшли одну квитанцію, яку я надіслала. Я з трьома дітьми наразі залишилася без засобів для існування, всі наявні кошти на карточці, захворів син, в якого
висока температура і я навіть не маю змоги
купити йому ліки.
Згідно Цивільного кодеку України
Стаття 1074. Обмеження права розпоряджання рахунком
1. Обмеження прав клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається, крім випадків обмеження права розпоряджання рахунком за рішенням суду або в інших випадках, встановлених законом або умовами обтяження, предметом якого є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на рахунку, а також у разі зупинення фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, передбачених законом.
Співпраця з банком коштує мені безсонних ночей, нервового зриву, погіршення стану здоров‘я. Моїх дітей банк на даний момент залишив без репетиторів, яких я не маю змоги оплатити, без садочка, за який я так само мала оплатити завтра.
Чекаю повернення чоловіка і будемо подавати позов до суду, щодо повернення мого права на користування особистими коштами.
Раджу всім мільйон раз подумати, перш ніж зв‘язуватися з цим банком. Моя історія не перша і думаю, на жаль, не остання.
Нічого не порушуючи, ви просто можете залишитися в якийсь момент без всіх особистих коштів.
Поверьте, мы сами не любим бюрократию, при этом по требованию НБУ банки проверяют абсолютно все платежи, которые зачисляются на счета клиентам.
Постараемся в кратчайшие сроки окончить проверку документов и предоставить вам ответ.