Ідея банк відмовляється повертати гроші по спадщині!

Ідея банк відмовляється повертати гроші по спадщині!
Мій батько Антепа В. Ф. ІНН 1568406279 мав депозити в Ідея банку на суму 400000грн. Коли він їх розміщав, в відділенні банку за адресою м. Київ, Чоколівський б-р 12 вимагали довідку про доходи, яку він надав. Тобто на момент розміщення ціх грошей на депозит фінмоніторінгом банку було погоджено розміщення вкладу на суму 400000грн. В січні 2026року мій батько помер. 17.08.2026року в 11−00 я прийшла до відділення з документами від нотаріуса на отримання спадщини. Моя мета була — гроші по спадщині з банку не забирати, а положити на депозити частину на своє ім'я, частину на ім'я сина. Я і син теж являємось клієнтами банку і у нас теж розміщені депозити в банку. Співробітник відділення банку, до якого я звернулась, Карина зразу сказала, що отримання спадщини — це процедура довга, вона сканує всі документи та кидає їх для перевірки фінмоніторінгу. Фінмоніторіг протягом дня це все розглядає і коли вони погодять — виплачується спадщина. Після розгляду документів на спадщину фінмоніторінгом банку 17.08.2026року — фінмоніторінг затребував довідку про мої доходи і доходи сина, я їх надала — вердикт фінмоніторінгу банка — ми з сином не можемо гроші по спадщині розмістити на депозитах у банку, так як наші доходи не позволяють це зробити! На мої заперечення, що у мене на депозиті у банку лежить сума, яка равна моїй зарплаті за рік, а у мене стажу понад 30 років, також добавити гроші на депозит я збираюсь зі спадщини батька, якій теж підтверджував свої доходи при розміщенні ціх депозитів! Після моїх заперечень з’ясувалось, що співробітник фінмоніторінгу не так зрозумів і не побачив, що додаткові гроші — це спадщина! В 17−00 17.08.2026року мені дозволили забрати перші 100000грн зі спадщини і розмістити на депозиті у сина. Зауважте — в відділення банку я прийшла о 11−00, а вийшла з нього о 18−00 з пошарпаними нервами протягом дня! Але як потім з’ясувалось це було лише квіточками! Наступного дня 18.08.2026року о 10−30 банк пішов далі — заблокував мої рахунки, відмовив в видачі наступних 100000грн зі спадщини батька і вимагав знову довідки про походження коштів тепер і моїх і померлого батька! Ці документи я надала, але банк не вирішує це питання, відмовляється розблокувати мої рахунки, відмовляє мені у виплаті спадщини! І відповіді на питання чому я повинна надавати документи про походження коштів зі спадщини померлого батька мені ніхто не надає! Тобто не зрозуміло з якого приводу банк заблокував мої рахунки, відмовляє мені у виплаті спадщини! Відповіді мені ніхто не надає, банк виправляти ситуацію відмовляється і винних в цьому інциденті ніхто не шукає! Тому дуже раджу подумати, перш ніж нести свої гроші до цього банку!

19 серпня 2026, 15:55
Проблема с банком не решена! светится решено банком некорректно!
Moderator
Moderator
19 серпня 2026, 16:52
Вітаємо. Написали вам у приватні повідомлення.
19 серпня 2026, 22:47
При заходе в отзывы, у меня светится, что проблема решена банком. Она же вообще не решена! Реакции банка нет!
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
20 серпня 2026, 13:13
Відповідь надана в приватні повідомлення.

Курс валют в Ідея Банку

Курс валют в Ідея Банку

Головна / Банки України 🏦 / Ідея Банк 💰 / Відгуки про Ідея Банку 📝 / Ідея банк відмовляється повертати гроші по спадщині!