Не рекомендую О.Банк (Ідея Банк)
Курс валют в Ідея Банку
| PLN | 10.8 | 11.6 |
• Комісію 6300 грн за СМС-обслуговування — ця інформація є і на сайті магазину, але дрібним шрифтом.
• Що кредит оформлюється на 20 місяців, але є можливість його закрити раніше або пізніше (до 24 міс.), якщо буде бажання.
На практиці виявилося зовсім інше:
🔹 Кредит оформили на 24 місяці, і платіж розрахований саме на 24 міс., а не на 20, як було озвучено. Тобто, переплата автоматично більша, і щоб уникнути зайвих відсотків — я маю самостійно вираховувати суму для дострокового погашення.
🔹 Інформація про 20 місяців у телефонній розмові звучала як базова умова, а можливість платити до 24 — як опція. Але на ділі все оформлено на 24, і тепер банк каже: «Ви можете платити більше в додатку». Але інший банк одразу пише чітку суму, без таких маніпуляцій — скільки написано, стільки й плачу.
🔹 Також виявилось, що це не кредит на товар, а видача грошових коштів на рахунок з усіма витікаючими наслідками — в тому числі додаткові відсотки й комісії.
🔹 Я звернулась до банку, щоб отримати запис телефонної розмови, бо саме там були озвучені ключові умови. Мені відмовили, сказавши: «Нікому нічого не даємо».
⸻
🔻 Підсумок:
— умови, озвучені в телефоні, не відповідають фактичним;
— кредитна схема заплутана, з нав’язаними відсотками;
— банк ухиляється від прозорості — не дає записів, не відповідає по суті;
— оформлено не як розстрочка на товар, а як «готівковий кредит» з підвищеними комісіями.
‼️ Не рекомендую категорично. Якщо не хочете потрапити в пастку з прихованими умовами та платити більше, ніж розраховували — оминайте цей банк.