Недолугий фінмон та порушення законів України від А-БАНК,
Курс валют в абанку
| EUR | 50 | 50.9 |
Я надав абсолютно всі документи, показав легальні доходи ФОП і вкотре нагадав, що ніякої комерції по картках фізособи не веду. Але внутрішній фінмоніторинг А-Банку вирішив просто припинити зі мною роботу і на додачу «зрізати» загороджувальну комісію 30% бильзко 23тис грн з мого ж залишку на рахунку.
У відповідь я надіслав їм офіційну заяву на закриття рахунку за моєю власною ініціативою та перерахунок грошей на мій рахунок в іншому банку. Заяву підписав через Дія.Підпис (КЕП), запит 67474 зареєстровано від 05.10.26
І тут почалася комедія від підтримки. Банк відмовляється приймати документ і нав’язує свій власний шаблон, де я нібито маю підписати «самообмову», що рахунок закривають з ініціативи банку через фінмон (саме так вони потім списують ці 30%). Крім того, вимагають якийсь «каліграфічний підпис від руки», повністю ігноруючи законний Дія.Підпис.
Повне ігнорування законів України:
— За законом банк зобов’язаний закрити рахунок і перерахувати кошти максимум за 7 днів після заяви клієнта, а не затягувати процес.
— Електронний підпис (Дія.Підпис) має таку ж юридичну силу, як і паперовий, і банк зобов’язаний його приймати.
— Вимагати підписання папірців на їхніх умовах та нав’язувати дикі комісії за закриття рахунку — це прямо порушує права споживачів.
Уся ця переписка та відписки вже зібрані. Якщо А-Банк не поверне мої кошти нормально, готую офіційні скарги до Нацбанку та Мінцифри, а далі — суд, який банк стовідсотково програє. Не раджу зв’язуватися з цим банком, якщо не хочете потім вибивати власні гроші через скарги та суди.