Подвійне зняття грошей за послугу таксі.
Курс валют в абанку
Я написав у службу підтримки банку. Там відповіли, що проблема на їхній стороні: якісь технічні збої, і гроші (104 грн) потім повернуться.
Минуло кілька днів, я знову звернувся до служби підтримки з питанням: де гроші? Відповіли, що це справа від 2 тижнів до 1 місяця.
Ніколи не думав, що для повернення 104 грн потрібно стільки часу.
Мав подібну ситуацію в іншому банку десь більше року тому. Сума була — 5000 грн. Повернули на рахунок через 3 години. І це значно більше, ніж 104 грн.
Не зрозумів я такого сервісу. Закрив карти АТБ, Епіцентр, Bolt, перевів український кешбек в інший банк. Тепер думаю й забирати депозит.
Маю кілька питань до представників банку (стандартні відписки не потрібні):
1) Що робити людині, якщо з неї двічі списали гроші за одну покупку, але значну? Не 104 грн, а умовно 2 рази по 25 тис., на холодильник, смартфон чи телевізор. І що робити людині, якщо ці кошти були останніми, а треба сплачувати комунальні послуги, купувати ліки чи їжу? А ви повертаєте гроші цілий місяць. Які варіанти ви пропонуєте?
2) Навіщо ви рекламуєте та пропонуєте ці карти, якщо не можете оперативно вирішити проблему, тим більше коли вона виникла з вашого боку?
3) Який «коефіцієнт корисної дії» (ККД) від такої ситуації? Через 104 грн виникає бажання забрати депозит, умовно у кілька тисяч разів більший.
Справа не у сумі, (так вийшло, що це лише 104 грн.), а у довірі до банку. Проблема не в дрібній транзакції, а в ненадійності системи.
Дякую, чекаю відповідей.
Нам дуже прикро, що ви стикнулися з такою ситуацією. Важливо зазначити, що за правилами Міжнародної платіжної системи при покупках сума проходить через два етапи: резервування (тимчасове блокування коштів на картці) та списання (фактичне зняття коштів продавцем). Якщо запит на списання не надходить від продавця, гроші автоматично повертаються на ваш рахунок протягом 14 або 31 дня.
Ми раді повідомити, що вже відбулося повне повернення другого неуспішного платежу на суму 104 грн. При поверненні сума транзакція коригується у виписці. Ми не змогли зв'язатися з вами за вказаним у банку номером телефону для пояснення ситуації. Сподіваємось, що ця ситуація не вплине на ваше подальше обслуговування в нашому банку.