Мінфін - Курси валют України

Скрытые условия по программе Оплата частями

Dzhagov 25 січня 2024, 16:35
Оформлял на днях рассрочку в Алло. Зная что некоторые банки практикуют практику списания комиссии в счет кредитных, специально перед оформлением проверил условия в приложении и в договоре на сайте банка (https://conditions-and-rules.a-bank.com.ua/main/view-content-476/?lang=uk). Нигде никакой информации о комиссии в 4% при списании в счет кредитных не было. В итоге оформил. Сегодня приходит подтверждение, и там «Звертаємо увагу що при списанні в рахунок кредитних коштів стягується комісія 4%». Почему нигде ничего об єтом не было сказано? По отзывам вижу, что я далеко не первый кто говорит банку об этой проблеме, почему до сих пор не исправили (как минимум информирование)? Куда я должен был зайти чтобы об этом узнать? Почему в приложении об этом 0 информации? Банк поступает неэтично. Если бы знал заранее, то оформил бы в Моно, Сенсе или Привате (ни у кого из них нет комиссии за списание в счет кредитных).
абанк
Підтримка àбанку 25 січня 2024, 17:24
Ми знаємо і розуміємо, як важливо отримувати кредит і детально з ним ознайомитися, тому на етапі оформлення договору через застосунок, ми надаємо детальний опис всіх умов кредитування. На екрані підтвердження оформлення послуги «Плати частинами» зазначено, що при погашенні за рахунок кредитних коштів — комісія складає 4%. При цьому погашення за рахунок власних коштів відбувається без комісії. Інформація щодо комісії також зазначена в застосунку Abank24, меню «Кредити» — Плати частинами« — »і" (інформація) та окремо у розділі «Тарифи» далі «Плати частинами».
Для уникнення списання комісії, рекомендуємо, погашати кредит власними коштами до дати планового платежу.
Сподіваємось, що Ви оціните угоду в процесі її використання та будемо раді надалі отримувати від Вас лише найвищі оцінки.

Lolik1837
Lolik1837
25 січня 2024, 18:12
«Если бы знал заранее, то оформил бы в … Привате (ни у кого из них нет комиссии за списание в счет кредитных)»

Что за чушь ?
В Привате тоже при оплате частями в счет кредитных средств берется комиссия 4%
25 січня 2024, 18:57
Чуть это то, что вы пишите, комисси нет, зашел только что проверил. Могу скрины вам выслать на почту для убедительности.
25 січня 2024, 19:24
Lolik1837 , чушь?

25 січня 2024, 19:16
Вибачте, але мені здається що ви не перевіряєте інформацію перед тим як надати відовідь, або навмистно водите в оману ваших клієнтів.

1. Тільки що зайшов «Кредити» — Плати частинами" — «і» (інформація), теж саме робив перед тим як оформити. Ніякої інформації про 4% там не має. Ви вводите клієнтів в оману. Можу спеціально для вас вислати скріншоти, тикнете пальцем де саме це вказано. Нажаль мінфін не дає можливості додати, я би додав у відповідь.

2. На екрані підтвердження оформлення послуги «Плати частинами» зазначено, що при погашенні за рахунок кредитних коштів — комісія складає 4%. Це неправда, я тільки шо навмистно зробив спробу ще раз оформити «розстрочку» та ніяких повідомлень на екрані підтверждення про 4% не отримав. Більш того, там є посилання на договір, де також відсутня інформація про 4%. Готовий надати скріншоти та запис екрану.

3. Окремо у розділі «Тарифи» далі «Плати частинами». Де саме знаходиться цей розділ? Надайте посилання, або як знайти в додатку. Чому ця інформація відсутня за посиланням https://conditions-and-rules.a-bank.com.ua/main/view-content-476/?lang=uk ? Це перша сторінка яка є в пошуку Гугла при введенні А-банк — Оплата частинами.

Що до суті питання, банк у відповіді нажаль надав неперевірену інформацію, що може свідчити що що банк свідомо вводить користувачів в оману.
25 січня 2024, 19:39
Для пошуку вказаної інформації щодо комісії, Вам потрібно обрати розділ «Кредит» далі натиснути на Вашу активну угоду «Плати частинами» далі у правому верхньому куті екрану кнопку «Інфо» де Ви побачите:
— Номер договору;
— Дату закінчення;
— Поточний залишок по кредиту;
— Інформацію щодо нульової комісії при погашенні в рахунок особистих коштів;
— Інформацію про комісію 4% при погашенні в рахунок кредитних коштів.

Для пошуку інформації у розділі «Тарифи» Вам потрібно: зайти в застосунок АБанк24, у правому верхньому куті екрану обрати розділ «Налаштування профілю» далі розділ «Тарифи та правила» далі «Тарифи» далі «Плати частинами», де у пункті «Погашення» буде інформація про комісію 4% в рахунок кредитних коштів.

Також комісія є і на нашому сайті у розділі «Кредити» далі «Плати частинами» далі «Поширені запитання» :"Комісія в рахунок власних коштів — 0%;
за рахунок кредитних коштів — 4%": https://a-bank.com.ua/credit/pbp#5. Спробуйте, будь ласка, перевірити повторно.
25 січня 2024, 23:30
Дивіться, ваша відповідь передбачає, що я вже відкрив кредит і маю активну угоду. Мій же коментар, так само як і коментар інших користувачів, був про те, що банк не надає вичерпну інформацію про наявність відсотків на етапі, коли клієнт ще не прийняв рішення про відкриття кредиту. Тому не дуже зрозуміло що ви намагаєтесь довести. Інформація про наявність відсотку після факту відкриття кредиту не є релевантою оскільки рішення про відкриття на той момент вже було схвалено мною, та оформлена угода.

У своїй першій відповіді, ви надали коментар, що інформація про наявність відостка доступна в застосунку Abank24, меню «Кредити» — Плати частинами" — «і» (інформація) . При цьому навмистно чи ні, ви не уточнили, що доступна вона вже тільки після відкриття кредиту. Теж саме що стосується екрану підтвердження послуги. Підтвердження ким? Банком після того як я дав свою згоду на відкриття кредиту? Така інформація також не є релевантною оскільки рішення мною (користувачем) вже було прийняте. А на екрані підтвердження відкриття угоди з боку користувача така інформація також відсутня.

Замість того, щоб прислухатись до користувачів, та чітко додати інформацію що до комісії в усіх розділах, ви намагаєтесь довести що інформація і так доступна користувачеві. Але це не так, і вігдуки інших користувачів про таку саму проблему це підтверджують.
26 січня 2024, 9:00
До відкриття угоди «Плати частинами» інформація Клієнтам також доступна, як на сайті Банку, так і в застосунку АБанк24.
Ми надали Вам варіанти перегляду інформації щодо комісії як у випадку, якщо угода вже відкрита, так і до відкриття.
Інформація є доступною для кожного. До відкриття угоди інформацію про комісію можна знайти
— В розділі «Тарифи» в застосунку АБанк24 (повний шлях надали у попередньому коментарі);
— На сайті Банку у розділі «Плати частинами»: https://a-bank.com.ua/credit/pbp#5.
Звертаємо увагу, що у Вас є можливість погашення щомісячних платежів за рахунок власних коштів, що є абсолютно безкоштовним. Погашення з кредитних коштів — за тарифами кредитної картки.
28 січня 2024, 0:15
После ответов официального представителя, очень жалею что поставил банку 3 звезды вместо 1 звезды, но в следующий раз обещаю исправиться. Такое ощущение, что вы сами себя хотите убедить в том, что информирование есть. И я согласен, оно есть, просто скрыто так, что обычный пользователь в упомянутые вами разделы просто не зайдет. То есть, банк рассчитывает на то, что обычный банковский пользователь перед открытием кредита по оплате частями пойдет в «Поширенні запитання» или же «Настойки профиля», в которых почему-то оказался раздел «Тарифы». Ну да, ведь все клиенты именно так и делают, вместо того, чтобы сразу в приложении в разделе «Плати частинами» или в договоре на сайте четко добавить условия, банку видимо гораздо легче потом пользователям вроде меня рассказывать какие-то небылицы про то, что вся информация и так была, просто вы ребята плохо смотрели. Очень умно. Но вывод для меня очень простой, а после ваших ответов очевидный — с банком иметь дел не планирую, и никому не порекомендую. Только теперь 1цу также оставлю и в других доступных публичных отзывах. Хорошая работа, молодцы :)
26 січня 2024, 9:11
У посиланні, яке Ви надали у відгуку: https://conditions-and-rules.a-bank.com.ua/main/view-content-476/?lang=uk, також це зазначено: «У разі відсутності на Поточному рахунку Клієнта власних коштів, Банк має право здійснити списання суми Щомісячного платежу за рахунок встановленого на Поточному рахунку Клієнта кредитного ліміту у відповідності до Тарифів Поточного рахунку.»
Arrow186
Arrow186
26 січня 2024, 13:14
Інфа про 4% комісії відображається, і в тарифах також, яка вигода банку робити списання з КК на оплату частинами своїх же коштів без комісії
28 січня 2024, 0:16
Наверное, такая же выгода, как Монобанку, Sense банку, Приватбанку …

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / Скрытые условия по программе Оплата частями