Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2020, 16:17

НБУ вважає конкурс на голову Ощадбанку об'єктивним — Рожкова

Національний банк вітає завершення конкурсу на посаду нового голови державного Ощадбанку та вважає його таким, що відбувся. Про це на брифінгу заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Позиція Нацбанку

За словами Рожкової, у НБУ немає сумнівів у професійних якостях Сергія Наумова, який переміг у цьому конкурсі, замінивши голову Ощадбанку Андрія Пишного.

«Ми добре знаємо Наумова, оскільки він зараз керує одним з банків з іноземним капіталом (Піреус Банк — ред.). Сумнівів у його якостях та репутації бути не може. Крім того, хочу зазначити, що в чесному і відкритому конкурсі переміг українець», — додала Рожкова.

Читайте також: Наглядова Рада Ощадбанку підбила підсумки конкурсу на посаду голови правління

Передісторія

  • У серпні 2019 Нацбанк відхилив кандидатури більшості членів наглядової ради Ощадбанку, які почали роботу в червні. Одна з причин — процедура переобрання главою банку Андрія Пишного без оголошення конкурсу.
  • У березні 2020 був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували і оголосили новий. Чинний голова Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь.
  • У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський — зараз очолює один з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступниця голови Приватбанку, Сергій Наумов — голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник ПУМБу.
  • 18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.

Коментарі - 2

+
+26
Патріот України
Патріот України
24 червня 2020, 16:33
#
А Коломойский підтримує його. Це дуже важливий нюанс у нашій країні .   ( жарт )
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
24 червня 2020, 16:55
#
+:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися