Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2020, 18:20

Наглядова рада Ощадбанку підбила підсумки конкурсу на посаду голови правління

17 червня 2020 року за результатами конкурсного відбору Наглядова рада Ощадбанку затвердила результати конкурсу та визначилась із переможцем на посаду голови правління. Ним став Сергій Наумов.

«Ми дякуємо всім кандидатам, які подавали документи для участі у конкурсному відборі. Всебічний розгляд кандидатів і кілька співбесід сформували думку членів Наглядової ради щодо кожного з кандидатів. Сергій Наумов має репутацію високопрофесійного банкіра-управлінця. Він – банкір-практик із значним досвідом кризового управління, розробки та впровадження стратегії. Ми впевнені, що під керівництвом Сергія Наумова Ощадбанк успішно пройде черговий етап трансформації», – зазначила Байба Апін, голова Наглядової ради Ощадбанку.

Сергій Наумов закінчив Національний авіаційний університет та економічний факультет Міжрегіонального інституту ринкових відносин. Має ступінь MBA, отриманий в Kassel International Management School (Німеччина). Загальний стаж роботи Сергія Наумова в банківській сфері становить 25 років. Він займав керівні посади у провідних банках України, зокрема Райффайзенбанку, УкрСиббанку, Правекс банку, Піреус банку. В останніх трьох банках працював головою правління. Має досвід роботи в аудиторській компанії PricewaterhouseCoopers.

Згідно з юридичними процедурами пана Наумова буде призначено на посаду після припинення повноважень чинного голови правління Андрія Пишного та погодження кандидата на посаду голови правління Національним банком України. Це відбуватиметься відповідно до чинного законодавства та згідно з Планом передачі управління, що буде визначено Наглядовою радою.

«Від імені Наглядової ради хочу подякувати Андрію Пишному за лідерство у впровадженні якісних трансформацій по всіх напрямах діяльності банку. Оцінюючи результати Ощадбанку за 6 років, ми мали змогу оцінити особистий внесок пана Пишного у прогрес, який продемонструвала команда», – прокоментувала пані Апін.

Стратегічні цілі Ощадбанку на найближчі роки: підвищення ефективності банківського бізнесу, збереження позицій в корпоративному сегменті, зростання присутності в сегменті малого та середнього бізнесу, зміцнення позицій у роздрібному бізнесі, продовження розпочатої паном Пишним стратегічної співпраці з ЄБРР.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися