Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 вересня 2019, 13:17

Франція хоче заборонити криптовалюту Facebook у всій Європі

Уряд Франції має намір заблокувати розвиток криптовалюти Facebook, Libra, через загрози, які вона несе для фінансової безпеки та стабільності в регіоні. Про це заявив міністр економіки Франції Бруно Ле Мер, пише mind.ua з посиланням на VentureBeat.

Уряд Франції має намір заблокувати розвиток криптовалюти Facebook, Libra, через загрози, які вона несе для фінансової безпеки та стабільності в регіоні.
Фото: korrespondent.net

За його словами, ризики є занадто великими, а довіра до – занадто низькою.

«Хочу заявити абсолютно ясно: в нинішніх умовах ми не можемо схвалити запровадження Libra в Європі», – наголосив він.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Ле Мер додав, що в разі появи Libra під питанням опиниться «монетарний суверенітет» європейських країн – тобто їх право випускати законний засіб платежу і контролювати грошову масу. А це становить загрозу фінансовій безпеці і стабільності, вказав міністр.

Читайте також: Криптовалюти дешевшають через тиск регуляторів на Libra — аналітики

Видання повідомляє, що чиновник неодноразово висловлювався проти запуску криптовалюти, здається, тепер він хоче долучити до цього усю Європу. Однак під час свого виступу, який організаційний орган або механізм може допомогти заборонити Libra у всьому регіоні.

Що відомо

  • Facebook представила Libra і гаманець для використання криптовалюти Calibra в червні 2019 року. Запуск криптовалюти заплановано на першу половину 2020 року.
  • Крім Facebook, розвитком проекту займуться Mastercard, Visa, Spotify, PayPal та інші фінансові і технологічні компанії.
  • За даними The New York Times, частина партнерів підписали не зобов'язуючі угоди з соцмережею, оскільки стурбовані можливими проблемами з регуляторами.
  • Наприкінці серпня антимонопольні регулятори Євросоюзу почали розслідування відносно Facebook у зв'язку з проектом створення криптовалюти Libra. Чиновники побоюються, що запропонований компанією варіант платіжної системи може обмежити конкуренцію.
  • Як повідомлялось, минулого місяця керівництво Facebook пообіцяло не запускати криптовалюту Libra, поки компанія не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів.
  • Тим часом влада США пропонує заборонити технокомпаніям випускати криптовалюти та надавати фінансові послуги.

Коментарі - 2

+
0
An GenShuo
An GenShuo
15 вересня 2019, 0:16
#
Загроза реальна)
+
0
Григорий П
Григорий П
15 вересня 2019, 18:23
#
За что и говорилось,- блокчейн должен быть децентрализованым (это его первейшая ценность)...не надо на себя было брать функции эмиссии и ручного регулирования, ЦБ этого не любят.
Поэтому, эфиры-шмефиры, либры-шмибры - долго не просуществуют. У них от фиата никако принципиального отличия, кроме как экономии бумаги
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися