Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2019, 12:14

Китай і США на торговельних переговорах досягли істотного прогресу

Під час чергового раунду китайсько-американських переговорів з торгівлі, що завершився в п'ятницю, було досягнуто суттєвого прогресу з обговорюваних питань. Про це заявив глава делегації Китаю, заступник прем'єра Держради КНР Лю Хе, передає «Інтерфакс-Україна».

Під час чергового раунду китайсько-американських переговорів з торгівлі, що завершився в п'ятницю, було досягнуто суттєвого прогресу з обговорюваних питань.
Фото: delo.ua

«На основі важливого консенсусу глав двох держав сторони провели відверте, ефективне і конструктивне обговорення торговельно-економічних проблем, що становлять спільний інтерес», — заявив Лю Хе на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, повідомляє агентство «Сіньхуа».

«Вони досягли істотного прогресу в таких галузях, як сільське господарство, захист інтелектуальної власності, обмінні курси валют, фінансові послуги, розширення торговельного співробітництва, передача технологій, врегулювання суперечок», — сказав він.

За словами китайського віце-прем'єра «сторони домовилися про подальші консультації і спільну роботу в напрямові досягнення остаточної угоди».

Читайте також: Китай vs США: Україну зачепило рикошетом

Лю Хе передав Трампу усне послання голови КНР Сі Цзіньпіна, в якому зазначалося, що в ході китайсько-американських торгових переговорів останнім часом «була проявлена добра воля, це вітали як народи двох країн, так і міжнародне співтовариство», йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Трамп заявив про досягнення важливої торговельної угоди з КНР.

«Це дуже значна угода, яка вважається першим етапом (врегулювання розбіжностей з торгівлі — ІФ)», — заявив він у Білому домі.

Читайте також: США планують укласти валютний пакт з Китаєм — Bloomberg


За повідомленнями світових ЗМІ, які пізніше підтвердив міністр фінансів США Стівен Мнучін, американська сторона погодилася відмовитися від підвищення мит на китайські товари вартістю 250 млрд доларів з 25% до 30%, яке було заплановано на найближчий вівторок.

В обмін на це Китай, на першій фазі реалізації домовленостей зокрема, погодився купувати у США більше сільгосппродукції.

За словами Трампа «друга фаза стартує практично відразу».

Передісторія

  • З 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів.

 Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

  • Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня із-за різдвяних свят.

Коментарі - 7

+
+30
SergValin
SergValin
14 жовтня 2019, 12:50
#
> «стороны договорились о дальнейших консультациях и совместной работе по направлению достижения окончательного соглашения»

В переводе с дипломатического на человеческий это означает, что ни о чём не договорились.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
14 жовтня 2019, 12:57
#
І не зможуть, бо всі нормальні країни знають, що з комуняками не можна домовитися (див. що коїться у Гонконзі)
+
+15
bonv
bonv
14 жовтня 2019, 15:01
#
Крім консультацій і популізму ця влада більше ні на що не здатна.
+
+15
bonv
bonv
14 жовтня 2019, 14:22
#
Дипломатія це коли однією рукою тиснуть руку опоненту а іншою за спиною показують дулю..
+
0
lika197
lika197
14 жовтня 2019, 14:50
#
К сожалению, даже с перемирием, нужно будет ставить каждое действие зе-команды под микроскоп.
+
0
bonv
bonv
14 жовтня 2019, 14:53
#
Глядя на выступление нашего президента, никак не отделаешься от мысли, что это президент какой-то другой страны.
+
0
lika197
lika197
14 жовтня 2019, 15:01
#
Мы должны стремиться не только к доброжелательному правлению, за которым мы должны постоянно сделить, а суверенитету и независимости. Для этого больше людей с сознанием должны
баллотироваться на должность, становиться более активными в политике, становиться более осведомленными по различным темам.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися