Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2019, 8:46

Мінфін США визнав Китай валютним маніпулятором

Міністерство фінансів Сполучених Штатів внесло Китай до списку країн, що маніпулюють валютою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Мінфіну США.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів внесло Китай до списку країн, що маніпулюють валютою.
Фото: unn.com.ua

У міністерстві повідомили, що вказували на те, що влада Китаю, діючи на зарубіжних валютних ринках, навмисно занижує курс юаня, ще в доповіді конгресу США.

«В останні дні Китай вжив конкретних кроків для девальвації своєї валюти, при цьому зберігаючи значні валютні резерви. Контекст цих дій і неправдоподібність стабільності китайського ринку підтверджують, що мета девальвації Китаєм — отримати несправедливу конкурентну перевагу в міжнародній торгівлі», — йдеться в заяві.

У Мінфіні США підкреслили, що така поведінка є порушенням зобов'язань, які Китай взяв на себе в G20 і закликали його підвищити прозорість своїх цілей і операцій на валютному ринку та управління резервами.

Читайте також: США ввели додаткові санкції проти Росії

Вашингтон також має намір працювати з Міжнародним валютним фондом для усунення «несправедливої переваги».

Народний банк Китаю 5 серпня встановив середній обмінний курс на рівні 6,9225 юаня за долар. Під час торгів курс китайської валюти знизився до мінімального за останні 10 років рівня — 7,0292 юаня за долар.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звинуватив Китай у маніпуляції валютою на тлі торгової війни країн.

Коментарі - 4

+
0
Norris
Norris
6 серпня 2019, 9:31
#
Китай, як і більшість країн-експортерів, послаблює свою валюту для підняття власної конкурентоспроможності. Нічого особливого в цьому нема. Цікаво те, що Китай є головним кредитором США (1.11 з 22 трлн доларів, https://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt). Вони спеціально купляють збиткові американські облігації, щоб опустити юань.
+
0
Indeoo
Indeoo
6 серпня 2019, 10:29
#
Китай не является главным кредитором США. 1.1 трлн из 22 это 5%. Есть намного больше держатели госдолга. Например, пенсионный фонд.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
6 серпня 2019, 10:43
#
Китай - самый крупный иностранный держатель американских трежерис (кредитор США). Товарищ выше, возможно, хотел сказать именно это...
+
+45
Skpablo17
Skpablo17
6 серпня 2019, 9:55
#
Правильно. Этими манипуляциями только США позволительно заниматься.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися